Message |
|
|
 |
|
skonks.ro.
Iasi, str. Saulescu, nr. 15 bis
|
 |
|
Sa inteleg ca atunci cand moare becul...kaput.
Cam scump pentru un bec de 140 lei.
|
 |
|
viulian wrote:Span-ul acela sincer si eu m-am intrebat de la ce este, oare am strans prea tare la un moment dat ?
Astept sa se termine si asta si sa vad dupa aceea cum stau lucrurile si ce oi mai gasi. Dar nu ma incanta ca se duce asa repede (mi se parea de fapt ca ar fi de la filetul buteliei, nu arata bine finisat). Daca nu rezolv problema o sa trec pe Dennerle / JBL caci deja m-am saturat
Sa imi fac vreo grija pentru siguranta ? Nu pare ca e subred nimic, doar ca nu inteleg pe unde scapa deocamdata.
Reductoarele nano de la Dennerle sunt facute tot din duraluminiu. Sunt bine gandite si executate. Bijuterii. Reducerea presiunii in doi pasi. Sunt reductoare de cursa lunga, cu o singura conditie: gazul curat si filetul de pe buteliile de unica folosinta lucrat perfect. Altminteri, filetul buteliei risca sa rupa filetul reductorului. Metalul e prea moale.
Problema dumitale cred ca e data de garnitura de pe reductor. Din cate imi aduc aminte, acest model de garnitura este produs din teflon, a.i. la infiletare trebuie strans bine. De aici si riscul distrugerii filetului. Recomand sa comandati undeva un adaptor de la reductor (f.e. G1/8) la butelie (f.i. G1/8). Acest adaptor sa il tineti montat permanent pe reductor astfel incat sa protejati filetul acestuia din urma. Adaptorul sa fie din bronz.
|
 |
|
Treaba care da de gandit este alta: bucata aceea de shpan de aluminiu. De unde provine? Cred ca probabil filetul buteliei (otel) a rupt putin din filetul reductorului (duraluminiu), ceea ce nu e deloc OK.
Pentru verificarea etanseitatii exista un spray special pentru CO2: lecksuch-spray CO2 Dennerle. Evident ca nu ei il fabrica, dar asta nu conteaza:
http://www.bero-aquatec.de/AquaristikShop-dennerle-co2-lecksuchspray-200-ml-p-2788-12.html
http://www.ebay.de/itm/Gas-Lecksuchspray-400ml-alle-Gase-Leckfinder-1L-9-97-/230551973702?pt=Systemkomponenten_Heizung&hash=item35adf7ef46#ht_2122wt_905
Produsul Dennerle il folosesc eu si este OK.
Celalalt este si el OK. Este larg raspandit si la noi. L-am vazut la un lucrator EON-Gaz cand verifica etanseitatea instalatiei de gaz metan la mine acasa.
|
 |
|
daniel12 wrote:Manometrul nu lucreaza la presiunea din tub prin urmare fiind separat ermetic de exterior?
Tubul Bourdon este in directa legatura cu gazul a carui presiune o masoara, insa arcul-fir de par nu. Acesta din urma este foarte fragil, subtire, in esenta o piesa de mecanica fina, de ceas de buzunar, nefiind izolat ermetic de exterior. Carcasa manometrului are doar rol de protectie mecanica. Daca ajunge apa acolo, la acest arc...kaput.
|
 |
|
daniel12 wrote:La cat de mare e butelia de ce nu faci o scufundare intr-o galeata dupa schimb?
Asa esti sigur ca nu scapa ;)
Manometrul este in esenta un produs fragil. Asa cum nu este recomandata scufundarea unui ceas mecanic in apa, la fel sta situatia si in cazul unui manometru (contine doua arcuri: tubul bourdon si asa numitul arc-fir de par).
|
 |
|
vereb wrote:
A patit cineva la fel cu eheim Professional II 2028?
Multumesc
Garniturile O-ring de pe stuturile sistemului aquastop.
|
 |
|
Acele garnituri O-ring costa la noi aprox. 1 leu/buc. La distribuitor, care are o gama extrem de bogata de asemenea garnituri.
La 2228 numai garniturile O-ring de pe sistemul aquastop isi pierd calitatile in timp. La 2028 la fel.
Pe de alta parte, cand montati sistemul aquastop pe filtru, INTOTDEAUNA ungeti atat garniturile cu vaselina Eheim, cat si locasurile in care intra stuturile. Daca nu aveti vaselina Eheim, atunci macar glicerina boraxata de la farmacie, desi nu are eficienta produsului Eheim.
Este normal ca acele garnituri sa se deformeze in timp, sa isi piarda elasticitatea si sa devina rigide. In definitiv, sunt doar niste consumabile, cu o viata scurta. In rest (cu exceptia gamei Eco) filtrele Eheim chiar sunt de foarte buna calitate, ingrijit lucrate, material de buna calitate, imbinare perfecta intre componente. Minciuna celor de la Eheim este insa la debit: gogomani.
|
 |
|
Family Aqua, C-ta.
|
 |
|
Asa cum v-am raspuns la PM, am inca reactorul.
|
 |
|
Din cate imi aduc aminte, exista silicon fabricat de catre Dow Chemicals care se foloseste la lipit sticla utilizata la usitele semineelor.
|
 |
|
eugen.popp wrote:Eu am un 403B luat cu 370 de lei (la banii astia include si UV cu comutator separat)
Volumul interior e imens, dupa ce am pus bureti, siporax si biochips au intrat 8 ibrice de 1L cu apa.
Ieri am repus in functiune un Eheim 2028. Pe langa materiale filtrante, au intrat in galeata aprox. 7,5 litri de apa.
|
 |
|
Un amic de-al meu si-a luat doua filtre externe Sunsun. Unul dintre ele curge pe la garnitura mare dintre capac si galeata: a adunat 3 litri de apa in 10 ore intr-un lighean in care a asezat filtrul.
Filtru mai prost gandit si facut nu am vazut.
Macar Tetratecul, modelul de baza pentru Sunsun, curge dupa o buna perioada de functionare.
|
 |
|
Cred ca in primul rand ar trebui facut un calcul relativ la investitia pe care o presupune o instalatie de co2 presurizata versus consumul zilnic de Seachem Flourish Excel. In cat timp se amortizeaza investitia cu instalatia presurizata? Sincer nu stiu. Presupun ca dpdv financiar balanta inclina spre Seachem Flourish Excel.
Insa eu iau in calcul alt factor: aditia de carbon lichid trebuie facuta zilnic, ceea ce din punctul meu de vedere implica neajunsuri (uneori am altele de facut, mai si uit etc.).
|
 |
|
viulian wrote:Man, dar de ce e asa de important PH controller-ul pentru tine ? Am facut o mica statistica:
Apar 34 de rezultate ........
Imprumuta unul, foloseste-l o luna si apoi renunta la el. Vezi daca poti...
|
 |
|
Vand pompa dozaj pentru lichide.
Aparatul contine 4 unitati ce pot fi alimentate si programate independent.
600 lei.
|
 |
|
Hmmm. Magnetul. Cauta un rotor nou si fa un test. Nu e obligatoriu sa fie tot Eheim, doar sa se potriveasca.
|
 |
|
@koala: demontezi tevile, pui un dop la un capat si torni in teava o substanta de curatat puternic coroziva pe baza de clor. Hipoclorit. Lasi cateva ore ca sa topeasca tot. Apoi le speli bine cu jet de apa sub presiune si gata.
|
 |
|
stefanp wrote:Am coborat filtrul jos de pe mobila, debitul e acelasi, extrem de slab. Sa vedem daca mai trage aer...desi niste bolboroseli aud.
Ai o pompa de apa, interna? Daca da, conecteaz-o la teava de IN a filtrului tau si pune-o la treaba. Iti va goli imediat filtrul de tot aerul ramas.
|
 |
|