| Message |
|
|
Dolly wrote:
axl07 wrote:ok, multumesc, nu stiam ca sunt chiar asa rai pestisorii astia
Hai ca de la ancistrusi am ajuns la betta.  Uite aici ceva care sa te invete ceva si despre ei. 
Despre betta mai stiu si eu ceva mai multe, pentru ca primii pesti pe care i-am luat au fost un mascul si 2 femele acum vreo 4 luni, si m-am informat despre ei. Una dintre femele mi-a murit  , eu il banuiesc pe el ca i-a facut ceva, pt ca pe respectiva o urmarea mult mai des decat pe ceea care a supravietuit, pe care cred ca o "apreciaza" pentru ca nu l-am vazut niciodata sa-i faca ceva rau, se inteleg chiar bine dupa parerea mea.
Nu stiam ca in spatii mici, masculii pot deveni mai agresivi decat in mod normal, si de aceea ma miram ca trebuie sa ii dispar. 
|
 |
|
|
ok, multumesc, nu stiam ca sunt chiar asa rai pestisorii astia
|
 |
|
|
adriancalotescu wrote:Pentru a-i transporta nu iti trebuie foarte multa apa, insa nici la transport sa nu-i tii impreuna.
Aaaa, sa nu ai socuri foarte mari de temperatura.
Sunt un mascul si o femela, nu pot fi tinuti impreuna la transport?
|
 |
|
|
|
si mai am o intrebare: pt transport circa 8 ore pt o pereche de betta, cam de cati litrii de apa ar fi nevoie?
|
 |
|
|
|
M-am documentat putin despre Otocinclus si am observat ca sunt pesti de card asa ca mi-am cam luat gandul de la ei.
Am pus ochii pe un acvariu de 60l de la Hornbach, pe care o sa mi-l iau in vreo luna probabil (trebuie sa "scap" inainte de un fotoliu din camera pe care sa-l inlocuiesc cu o masuta sau un dulapior pe care sa pun acvariul). Acvariul respectiv as vrea sa il populez cu 7 neoni negrii si 4 corydoras julii(deja am 5 neoni negrii si 2 cory julii pe care ii tin intr-un acvariu de 25 l). Pe langa acest pesti un cardulet de 4-5 otocinclus cred ca ar fi cam prea mult, asa ca am cam renuntat la idee si probabil ca ar trebui sa gasesc o alta solutie impotriva algelor.
|
 |
|
|
|
multumesc pt raspunsuri
ancistrus era singura familie de pesti de care auzisem ca mananca alge, in afara de SAE, la care din cate am inteles e cam greu sa-ti dai seama daca sunt "falsi" sau nu, si ma interesa daca exista ceva mai micuti.
|
 |
|
|
|
poate cineva sa imi recomande niste specii de ancistrus care sa nu creasca prea mari? Maxim 5-7 cm
Multumesc
|
 |
|
|
Mie imi place mult cum arata acvariul tau. Mi-ar placea sa arate si al meu ceva de genul
Un An Nou Fericit si La Multi Ani!! 
|
 |
|
|
RolleR wrote:Sau pentru inceput daca nu poti sa cumperi plantute....
Poti sa cumperi un tapet cu ceva "colt de natura" si sa il lipesti pe o parte de acvariu...
Asa am facut si eu...desi am un acvariu de 150 l am cateva plantute foarte bogate....Iar in spate am lipit un tapet
Sper ca tiam fost si eu putin de ajutor 
E o idee si cu tapetul in spate, numai daca imi pun tapet trebuia sa-mi rezolv problema cu "sistemul cam futurist de iluminare", dupa cum i-a spus fishyman, pt ca lumina vine din spatele acvariului, si daca pun acolo tapet chiar daca nu e 100% opac probabil o sa-mi afecteze "interactiunea plante - lumina".
|
 |
|
|
fishyman wrote:Cam futurist sistemul tau de iluminat. Ar fi bine sa luminezi de sus, gandeste-te ca plantele se intorc spre lumina, deci in cazul tau spre perete. O sa arata ciudat.
Pai eu trebuie sa recunosc ca am cam acumulat informatii pe parcurs, in loc sa ma informez despre toate cele de la inceput. Asa ca am aflat dupa cam o saptamana dupa ce mi-am luat plantele ca au nevoie de lumina, asa ca am improvizat ceva cu o veioza care o aveam pe acasa, ma gandeam sa improvizez ceva sa o suspend deasupra acvariului da mi-e sa nu cada in apa si sa fac ciorba de pestisori
Pana acum mi-au crescut plantele numai in sus, chiar daca erau luminate de acolo din spate, poate depinde si de plante si nu toate se intorc spre lumina. Orcum cred ca iluminarea mea nu e chiar asa, cel putin pt cambora am citit ca e destul de sensibila la lumina, si la mine in acvariu a crescut destul de repede, chiar prea repede dupa parerea mea (parerea mea din trecut care intre timp s-a schimbat) 
|
 |
|
|
Dolly wrote:Mai baga plantute.
PS Ai primit PM-ul? 
O sa incerc sa le mai adaug si alte plantute, pana acum m-am cam ferit sa le adaug plante de frica "sa nu le ocupe spatiul pestilor". Intre timp m-am prins ca pestiilor le cam place sa le fie spatiul ocupat de plantute....
Plantele din dreapta cabomba (am uitat si mai cum) imi crescusera cam dublu fata de cat sunt acum, dar le-am scurtat din acelasi motiv (spatiu la pesti)
Am primit PM-ul. Multumesc frumos
|
 |
|
|
|
Revin si cu poze cu acvariul meu, facute cu telefonul asa ca sunt cam neclare.
|
 |
|
|
ma numesc Alex si sunt din Brasov.
Sunt incepator in ale acvaristicii, am mai avut cateva incercari cand eram mic dar nesemnificative si nereusite.
La ora actuala am un acvariu de 25l in care am inghesuit  5 neoni negrii, 2 cory julii si o pereche de betta. Masculul de betta l-am exilat momentan intr-un alt acvariu de 10l. Intentionez sa imi cumpar un acvariu mai mare, dar trebuie sa fac niste modificari cu mobilierul de la mine din camera ca sa ii fac loc.
|
 |
|
|
intrebare de noob: ce sunt aceia \acelea SAE?
|
 |
|
|
Dolly wrote:
Mai precis apa acvariului nu ar trebui sa depaseasca o duritate de 4 dH cu un pH neutru sau usor acid.
Pt acvariul (borcanul  ) meu ph-ul e de 7.2, ceea ce cred ca e putin alcalin, nu? As putea face ceva sa il mai scad putin?
|
 |
|
|
Dolly wrote:
axl07 wrote:sper sa nu fie cu suparare, dar daca am vazut un thread cu "intrebari stupide despre plante" si am zis sa imi adaug si eu intrebarea aici in loc sa deschid unul nou:
Stie cineva cum se numesc plantele din poza atasata. Scuzati calitatea imagini , e facuta cu telefonul, care nu e tocmai de ultima generatie. Daca imi cresc prea mari plantele astea e bine sa le tai varfurile, sau sa le tai din radacini si sa le plantez din nou?
Plantuta e Cabomba furcata, Si se pot taia virfurile si replanta. Mai multe informatii vezi aici - www.tropica.com. :-)
Multumesc pt raspuns 
|
 |
|
|
adu wrote:corry merg cam cu orice peste.
dar ai grija la neoni, sunt mai sensibili
mai sensibili referitor la ce?
la altii pesti cu care impart acvariul, la mancare, plante....
|
 |
|
|
adriancalotescu wrote:Parerea mea: scapa de betta(alt bazin/e) si ramai doar cu neonii si mai iei 2-3 cory si 2-3 neoni si esti cam la limita maxima!!!!
cam asta as inclina si eu sa fac, imi plac mai mult neonii, si se inteleg destul de bine cu corry.
Nici betta (masculul) nu le-a facut nimic pana acum celorlalti pesti (in afara perechii pe care o ia la fugarit din cand in cand), desi am inteles ca pot fi destui de rai cel putin unii dintre ei.
|
 |
|
|
pentru un acvariu de 54-60 litrii, ar fi ok pestii pe care ii acum?  ....eventual cu inca cativa neoni negrii in plus?
|
 |
|
|
|
sper sa nu fie cu suparare, dar daca am vazut un thread cu "intrebari stupide despre plante" si am zis sa imi adaug si eu intrebarea aici in loc sa deschid unul nou:
Stie cineva cum se numesc plantele din poza atasata. Scuzati calitatea imagini , e facuta cu telefonul, care nu e tocmai de ultima generatie. Daca imi cresc prea mari plantele astea e bine sa le tai varfurile, sau sa le tai din radacini si sa le plantez din nou?
|
 |
|
|