| Message |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Frumos acvariu, frumoase si deosebite plante.In cat timp ti-a crescut HC-ul asa?
Cum ai scapat de BBA pana la urma, doar cu refacerea setup-ului, sau sa fie cei 10 SAE ?
|
 |
|
|
|
Multumesc, o sa maresc doza de ferropol si o sa o dozez zilnic, nu o sa mai pun cand schimb apa.
|
 |
|
|
|
Totusi faci si schimburi saptamanale de apa, nu? La ce doza zilnica de ferropol ai ajuns? Eu credeam ca fierul este adus de ferropol 24 si mai putin de ferropol simplu.
Un sfat privitor la lupta contra BBA? Opresti CO2-ul noaptea? Am inteles ca principala lupta cu BBA-ul ar fi constanta in administrarea CO2-ului. Ar trebui sa cresc PO4?
|
 |
|
|
|
Am inceput si eu sa pun ferropol 24 (intradevar pe instructiuni scrie ca se adauga atunci cand este lumina aprinsa) de ieri in doza dubla, adica 2 picaturi la 50 litrii de apa. folosesc ferropolul obisnuit si PPS-Pro (dublat). Am vazut ca Alber foloseste 10 ml. zilnic de ferropol pe cand in instructiuni scrie ceva de 10 mil la 40 litrii la schimbul de apa. Acvariul meu are 160 l si intradevar vad ca nu face fata fertilizarea obisnuita, deoarece la rotala rotundifolia frunzele au inceput sa se cam topeasca, sa devina straverzii. PO4 este 0,5 , NO3 cam 20, KH este 10 iar PH-ul 6,65, bineinteles cu CO2. Problema mea este BBA si stagnarea cresterii plantelor. Pentru BBA am incercat injectii cu apa oxigenata, locale, cam 30 ml (asta este a doua zi de teste) si am marit CO2-ul pana la ph-ul de mai sus. Nu pot scade mai mult ph-ul pentru ca incep crevetii sa sara din acvariu.
|
 |
|
|
|
Nu stiu de ce dar pietrele imi par calcaroase. Le-ai verificat?
|
 |
|
|
Pune o poza, dar mai intai citeste regulamentul. Multi din cei de aici sunt pasionati dar au destul de putin timp. Daca vrei sa obtii raspunsuri ajuta-i si tu. Da cat mai multe detalii despre acvariu, conditii, teste apa, fotografii ca sa te poata ajuta.
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/5210.page
|
 |
|
|
|
Un pachet plante -pret 25 lei
ceratopteris thalictroides 1 planta mare+1 mica
ceratopteris cornuta 4 plante mijlocii
hemianthus micranthemoides 1 pot
egeria 5 fire
rotala rotundifolia 6 fire
valisneria spiralis 4 pui mari
heterantera zosterifolia 1 planta cu pui
cryptocoryne wendtii 1 planta nu foarte mare + 1 pui
lisimachia nummularia 6 fire
Se ridica din zona Colentina intersectie cu Teiul Doamnei
|
 |
|
|
|
Acum am vazut ca anuntul este mai vechi. Eu stiam ca daca s-a efectuat vanzarea trebuia sa anunti sa se inchida topicul.
|
 |
|
|
|
Salut, ai PM !
|
 |
|
|
|
Ba da, dar am inteles ca siporax ar fi foarte bun si as vrea sa suplimentez filtrarea biologica.
|
 |
|
|
|
M-ai prins, 7.6 l este probabil volumul total. Totusi siporax nu pun in tot, nu? Primul (in ordinea filtrarii ) cu ceramica originala, al doilea burete si urmatoarele doua siporax. E bine asa?
|
 |
|
|
|
Cumpar 1 sau 2 litri siporax, astept oferte. Multumesc!
|
 |
|
|
4.7 l in cate sertare? Daca mi-a raspuns andreic, in toate probabil
Cred ca trebuie sa postez la cumparari pentru ca maine imi vine filtrul si e cam scump la magazin. Macar doi litrii sa-mi iau.
|
 |
|
|
|
Aveti idee cat siporax intra in filtru e 900 ?
|
 |
|
|
|
M-am uitat la specificatii, dar se prea poate sa fie cum zici.
Off topic
catalos-nu am vazut mai devreme, din pacate, donatiile tale, as fi vrut si eu un fir de blixa. Poate data viitoare. Numai bine!
Rexhunt- daca gasesti priza sa ne spui unde si la ce pret.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Vandut, se poate inchide, multumesc !
|
 |
|
|
|
Am cumparat cinci litrii si mi-a ramas un litru de vanzare, 40 lei (pretul/5 litrii a fost 197 lei).
|
 |
|
|
|
Daca se poate, cand mai cosesti, poate ma treci pe lista si pe mine, multumesc anticipat!
|
 |
|
|