[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: vampirex
Forum Index » Profile for vampirex » Messages posted by vampirex

Nu e problema de bani, mai degraba "low maintenance", iar incalzitor m-am hotarat sa iau unul de 25 de W.
ReBella wrote:Ca iubitor de pesti,nu crezi ca orice peste merita macar un bolborositor ciclat si un incalzitor ? Mai ales ca la betta ii cam place caldurica.Eu zic sa nu-l chinui,un bec macar ii este si lui necesar pentru a vedea mancarea si pe unde inoata,etc.Cateva plantute nepretentioase nu strica nici ele,plus ca vor face acvariul sa arate mai bine.

Deja am gasit la o colega de munca un fir de egeria densa si am de gand sa mai achizitionez alte plante, lumina o sa pun un neon mic de 8 W, bolborositor cred ca o sa iau (am loc pentru furtunas), iar incalzitor nu cred ca am nevoie ( la temperatura din casa pot sa ii asigur o temperatura a apei de 24 de grade)...oricum multumesc pentru sugestii ... astept cu nerabdare si altele
rumpelstinschin wrote:mis e par etanse si cum scoti firele de la incalzitor , filtru , cum pui lumina ?

Pentru inceput am sa tin un betta in el care nu are nevoi speciale ... si dupaia baietii de la geamgiu spuneau ca pot sa imi "execute" o gaura in coltul capacului prin care pot sa trec toate cele, cat de spre lumina inca nu m-am gandit
Salut,
Azi am reusit sa imi iau acvariu cel nou de la geamgiu.
Pun poze cu el si o sa va tin la curent cum evolueaza.

Are 40x20x20 (Lxlxh) aprox 20 de litrii ... si am de gand sa tin un mascul betta in el.

Baietii de la geamgiu au fost foarte de treaba si mi-au facut capac doar cu 5 lei, pe langa cei 30 de lei cat a fost acvariul

image

image

image

image

image

PS baietii fac si acvarii la comanda ... http://glass-art.uv.ro/
la asta m-am gandit si eu ... la mocirla ... si de aia vreau pietris negru, plus ca o sa contrasteze negrul cu albastrul aprins al pestelui
Salut,
M-am hotarat ca pentru primul meu peste sa imi iau un betta, intrebarea mea este daca e ok sa ii pun pietris negru? (mi se pare mie ca ar arata fain) Credeti ca l-ar deranja?
Stie cineva cam cum arata mediul lui natural ?
Salut :-) , numele meu este Florin, am 25 de ani, sunt nascut si crescut in Valea Jiului, dar de 6 ani traiesc in Timisoara.
Cand eram copil (1-6 ani) parintii mei aveau un acvariu care mie mi se parea enorm - cam 50 de litrii, tin minte ca stateam toata ziua si ma "holbam" la el, si plangeam de fiecare data cand mai murea cate un peste. Mai tarziu (14-17 ani), multumita unui coleg de scoala care a pierdut un pariu m-am "pricopsit" cu un acvariu micut (15 litrii) si vre-o 2-3 ani am tinut in el un betta albastru de toata frumsetea, acum imi dau seama cat de nefericit era saracul peste, ii schimbam apa in fiecare saptamana, toata apa, si de fiecare data mie mi se parea ca il fac fericit, mai apoi cand s-a dezvoltat destul organizam in fata blocului impreuna cu alti vecini de varsta mea care aveau si ei betta adevarate lupte intre pesti, punem cate doi intr-un borcan de 3 litrii si pariam care e mai tare, asa rau imi pare acum .
Imi aduc aminte cu placere "expeditiile" pe care le facem impreuna cu vecini in cautare de tubi si cum veneam acasa plin de noroi dar bucuros ca in mana aveam o cutie de margarina plina cu un ghem de tubi pe care ii dadeam betta-ului meu. Imi aduc aminte ca am "furat" un ciorap lycra al mamei mele si mi-am confectionat un mincioc cu care mergeam la baltile din jurul orasului si stateam cate 2 ore in in apa ca sa colectez pureci de balta.
Intr-o vacanta de vara, pe care o petreceam la tara la bunici, asa de mult i-am stresat pe parintii mei cu pestele meu incat mi l-au dus la tara la bunici si imi aduc aminte ca prindeam pestisori foarte mici din paraul care trecea prin fata casei si ii dadeam de macare la betta, asa de repede ii halea ca nici nu apucam sa ii vad (oricum erau ei mici 2-3 mm).
Cand betta cel albastru a imbatranit si murit am avut o incercare de a mai tine betta asa ca am cumparat o pereche alba care din pacate nu mi-am mai placut ca si cel albastru si am neglijat-o asa ca s-a prapadit in scurt timp. Dupa ce am plecat la facultate parintii mei au donat acvariul unui verisor care isi dorea de mult, dar nu mai stiu nimic de soarta lui.
In urma cu vre-o 2 luni (cam pe la Craciun) m-am hotarat sa imi fac iar acvariu, asa ca m-am pus pe citit. Apoi m-am inscris pe acest forum si am invatat mai multe.
Acum sunt in stadiu in care mi-am comandat un acvariu si abia astept sa imi iau un betta albastru, pe care nu o sa il mai chinui .. PROMIT !!!
La inceput m-am gandit laun acvariu mai mare 50x30x30 dar m-am hotarat ca vreau pentru inceput sa imi reamintesc bucuria de a avea un betta, asa ca aseara am fost la geamgiu (care apropo se ocupa si de confectionat acvarii si este chiar peste drum de blocul meu) si mi-am comandat un acvariu de 20 de litrii 40x20x25 si probabil ca maine o sa il primesc.
Deja am inceput sa colind petsohp-urile in cautare de accesorii.
O sa revin cu poze cu acvariul meu si o sa va tin la curent cu ce se mai intampla.

Si asa cum spune si titlul topicului .... ma bucur sa va cunosc ... stiu ca am multe de invatat si sper sa ne auzim cat mai des.

Va salut
Florin
OK !! sa va spun la ce concluzie am ajuns .... vreau BETTA !! asa ca o sa imi fac, pentru inceput, un acvariu mai mititel de 40x20x25, cat sa ii ajunga unui betta.
Azi am vorbit si cu baietii de care va spuneam, se pare ca ei au si un site http://glass-art.uv.ro/ si preturile care mi le-au spus au fost: 50 - 60 de lei pentru un acvariu de dimensiunile de mai sus, cu capac si instalatie de iluminat incluse, iar pentru un acvariu simplu, adica doar sticla si lipirea 30 de lei.
Luni o sa merg sa imi fac acvariul !!! abia astept ... deja m-am gandit ce sa-mi cumpar ... vreau Filtru Aquael FAN Mikro Plus si incalzitor tot de la Aquael de 25 de W, cred ca o sa imi iau si o pompa mai ieftina de aer cu un burete "bolborositor" si cred ca o sa pun si ceva pietris negru de la Animax si mai mult ca sigur 2-3 plante de decor ... abia astept saptamana viitoare .... acum trebuie sa incep sa-mi caut un betta demn de acvariul meu
nu o sa va vina sa credeti !!! azi m-am dus la geamgiu (care by the way este peste drum de mine) si de cum am intrat acolo am fost izbit de 2 acvarii imense, pregatite de expediere. Am intrebat eu care e pretul la sticla si cam cat m-ar costa ce vreau eu si SURPRIZA !!!! tipii de la atelierul de geamuri FAC ACVARII PE COMANDA !!! si nu orice tip de acvarii ... credeti-ma ca le-am vazut sunt superbe !!! chiar avea unu de vre-o 1.50 m pregatit de expediere la Ploiesti, iar pe perete unu de 2 m plin cu pesti !!! ghinionul meu ca oamenii care se ocupa direct de ele nu erau acolo, erau plecati la o instalare de acvariu la ceva firma, asa ca abia maine o sa aflu mai multe despre preturi si cam ce imi pot oferii ... din cate am inteles de la doamna care era acolo ei taxeaza undeva la 2 lei pe litru la acvariile mari, ce am vazut acolo erau cu capac si cu pietris, chiar cu ceva stanci in ele ... intrebarea mea !!! la al meu pitic de 35-40 de litrii cam cat ar putea sa-mi ceara ? stiiti ceva preturi ?
asa cum am citit undeva ... as vrea sa creez un biotop, adica un mix de plante si pesti. Am totusi 3-4 specii de pesti preferate (ca la plante nu ma pricep) Imi plac mult guppy, neoni, xipho si ... normal betta, stiu ca nu o sa pot sa-i tin pe toti in acvariu dar o sa ma gandesc serios .... ori fac un acvariu axat pe guppy si neoni cu plante mai putine, (nu ma intelegeti gresit, stiu ca si lor le plac plantele, dar din lipsa de spatiu...) ori o sa ii creez un habitat "de vis" unui betta "norocos" adica plante din abundenta ... inca nu-s hotarat.... intelegeti, sunt incepator
multumesc pentru raspuns ... astea sunt exact genul de informatii pe care le doream, lucruri de care eu nu prea am de unde sa stiu. astept in continuare si alte sfaturi
Salut,
Asa cum zice si subiectul topicului, vreau sa-mi construiesc primul meu acvariu.
Pentru dimensiuni m-am gandit la 50 x 25 x 30 (Lxlxh). Deocamdata in stadiul acesta sunt, de proiect. inca nu am cumparat sticla asa ca nu-s batute in cuie dimensiunile.
As vrea sa va cer sfatul despre acesoriile pentru acvariu, filtru, pompa, iluminat ... ce imi recomandati ?
Deasemenea poate ma ajutati si cu sfaturi pentru constructie, tip de silicon, metoda de lipire, timp de polimerizare etc. si orice alte sfaturi sunt binevenite
Va multumesc

Forum Index » Profile for vampirex » Messages posted by vampirex
Go to: