[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: vampirex
Forum Index » Profile for vampirex » Messages posted by vampirex
vampirex wrote:
Oricat am spalat pietrisul, apa s-a murdarit putin, ca un fel de ceata, sper ca "se va ridica" ceata.

S-a ridicat "ceata" ... acum am apa cristal.
Nu mai am rabdare sa-mi vina filtrul si incalzitorul ... stau ca pe ghimpi

O intrebare ... se pun la socoteala ca zile ale ciclarii si zilele in care acvariul a stat fara filtru ?

21.02 - introdus apa la declorinat direct in acvariu
25.02 - introdus pietris
03.03 - azi .... asadar 7 zile de cand apa sta impreuna cu pietrisul
e prisma ??? .... la prisma baza e triunghi echilateral iar ea zicea ca vrea ca o latura sa fie de 85 si celelalte de 60, atunci baza e triunghi isoscel ... tot prisma e ??? ... oricum pana intra un elev de liceu sa ne lamureasca cred ca eu unu o sa cam tac pana nu ma fac de tot de ras
Trunchi de piramida doar ca in cazul acesta bazele au arii egale ....
ceva de genul vrei ?
unde:

V : volumul
A : aria bazei mari
a : aria bazei mici
h : inaltimea (sau distanta intre cele doua baze)

iar in cazul tau A = a >>> baze egale
Salut Stefan si bine ai venit,

Arata bine acvariul tau, cred ca ar arata si mai bine cu ceva radacina de pe malul Ariesului
Salut, si bine ai venit !
neonu wrote:Filtrul borbolositor e destul de inestetic iar ca eficienta nu mare branza.
As alege un filtru intern ieftin care e mai compact. Ceva de genul

Am comandat deja un filtru Aquael Fan Mikro zilele astea ar trebuii sa-mi ajunga comanda de la petcity.ro
ReBella wrote:Ideal ar fi sa poti pune un bec philips de 9w - un 865.Sau macar un osram de 9 w - 827.Insa daca nu stii sa montezi becul,si nici n-ai capac in care sa poti monta becul...ramane ideea cu veioza.

Capac nu stiu cum as putea sa-i fac si sa nu para masiv in comparatie cu inaltimea acvariului (25 cm), iar veioza mi se pare cea mai ok solutie ... for now
In legatura cu lumina, nu prea stiu exact in ce directie sa o apuc asa ca va intreb si pe voi ...

E ok sa pun o lampa de birou cu bec economic? am gasit una AICI iar becul este ceva de genul ACESTA

M-am gandit la o lampa de birou din cauza marimi reduse a acvariului 40x20x25, iar daca ar fi sa calculez W/litru ar fi 9W/15litrii=0.6 .... sfaturi ?
ok uite un sfat pe care l-am citit nu mai stiu pe unde ... ca sa eviti sa pui prea mult silicon pe sticla poti sa folosesti hartie adeziva folosita in amenajari interioare sau banalul scotch pentru a evita sa se murdareasca prea mult sticla, parca asa imi aduc aminte ca hartia trebuie luata inainte ca sa se usuce siliconul.

Uite si o schita in paint ... sper sa intelegi
image
inca nu l-am populat
grosimea geamului meu e de 4

si mai mult ca sigur daca ceri ajutorul pe forum o sa se gaseasca cineva din Constanta care sa te ajute, ca am vazut ca apar pe forum ca ciupercile dupa ploaie
Te-am intrebat cat te costa ca sa imi fac o idee daca merita chinul de a-ti face de unu singur toate lipiturile. Si eventual riscul sa nu-ti iasa
Eu mi-am facut unul la niste baieti la jumatate din dimensiunile tale 400 mm x 200 mm x 250 mm si m-a costat 30 de lei, sticla+taiat+slefuit+lipit cu silicon negru ( care apropo arata mai bine decat siliconul transparent) la care s-a mai adaugat 5 lei un capac simplu.
Banuiesc ca daca al meu e la jumatatea dimensiunilor tale, al tau ar trebuii sa coste de 2 ori mai mult, deci 60 de lei ... asa ca eu unu iti recomand sa apelezi cu incredere la cineva care stie ce face, mai bine decat sa iti para rau ca ai ramas cu bule de aer in silicon, sau ca nu-s perfect lipite bucatile de sticla... uite AICI cam cum arata acvariul facut la geamgiu ...
de curiozitate, cat te costa sticla ?
Update acvariu

Azi am cumparat pietris de la petshop (2 lei punguta)

Asa arata inainte sa-l spal
image

Am facut si testul cu otet ... si nici o reactie ...

Asa arata in acvariu

image

image

image

image

image

Oricat am spalat pietrisul, apa s-a murdarit putin, ca un fel de ceata, sper ca "se va ridica" ceata.

Acum vreau sa stiu, credeti ca e ok ? ca si granulatie, forma, culoare ? Nu stiu de ce dar se pare ca toate pietricelele mai mari au iesit la suprafata, pentru ca pietrisul are si multe pietricele mai mici.
M-ai pus pe ganduri .... zici ca sa iau direct filtru ? ... ok then !!! am dat comanda pe petcity.ro de filtru Aquael Fan Mikro ... abia astept sa-mi vina produsele
Ok poate nu s-a inteles bine, pentru ciclare o sa pun un bolborositor, iar pe viitor o sa iau un Aquael FAN Mikro Plus
alber wrote:Nu vad filtrul

Nici nu ai cum, deocamdata nu am, o sa pun un bolborositor, am inteles ca lui betta nu-i place curentul de apa.
Iar cu ciclarea nu ma grabesc deloc, incerc sa fac lucrurile stept-by-step si sa nu gresesc prea mult, deocamdata sunt in etapa de achizitie a accesoriilor.
update achizitii noi

Tocmai mi-am comandat de pe zooplus.ro un incalzitor Aquael 25W - 35 lei
salut,
eu tocmai mi-am luat unu de 20 de litrii, acuma depinde ce ai de gand cu el

.... si eu sunt la inceput uite aici
Update acvariu

Am pus apa la declorinat direct in acvariu dar pe peretii acvariului e plin de bule, e normal ? Acum s-au mai rarit bulele dar in prima zi erau mult mai multe

Achizitii noi,
Termometru si Mincioc

image
Inca o intrebare, ce incalzitor imi recomandati intre Aquael AQ-25 si Tetratec HT25
In acest moment temperatura apei este de 22 de grade

Forum Index » Profile for vampirex » Messages posted by vampirex
Go to: