Message |
|
Cred ca si asta
este ceva interesant.
|
 |
|
gso
Betta splendens îl þii în acelaºi acvariu cu ceilalþi peºti?
ªtiam cã nu sunt niºte peºti paºnici
Mai inteligibil pls  sau ne :test: rabdarea la descifrat 
|
 |
|
.............sau ai putea sa dai o tura prin Bucuresti . Daca bine retin sunt vreo 100-120 km de la tine (sper sa nu ma insel) .Precis gasesti o oferta bogata, asa ca eu zic ca se merita .
Sau vezi la sectiunea vanzari . Poate vinde cineva plante si le trimite prin posta .
Sau posteaza un anunt in care sa scrii ca vrei sa cumperi plante .
Sau , sau , sau ....
Posibilitati sunt destule .
|
 |
|
Aici gasesti un topic despre asa ceva .
Daca nu te lamuresti poti apela la functia search .
|
 |
|
O sugestie
[url=http://www.zooplus.ro/produse/21-acvaristica/385-echipamente-pentru-acvaristica/429-filtre-de-apa/3680-filtru-intern-eheim-2012.html]
Si inca una [/url]
|
 |
|
|
 |
|
In principiu ar trebui sa se desfaca astfel incat sa poti ajunge la elicea aia . Eu am avut 2 modele de filtre care se puteau desface si scoteam elicea aia si o curatam .
Mai insista , dar cu grija si cu atentie  .
Eu am insistat prea tare si am reusit sa rup la un eheim intern niste urechiuse de plastic si acum zace prin vreun sertar pe undeva 
|
 |
|
Este bine de stiu ce trebuie sa contina pachetul . Nu de alta dar sa stiu ce sa o intreb pe tanti mai dupa amiaza cand o sa o sun .
Mersi de informatie .
|
 |
|
Am sunat vineri la un pet shop si tanti cu care am vorbit a zis ca are eheim 2028 . Asa ca am zis ca trec sambata pe la magazin .
Si surpriza . De fapt nu il avea pe stoc ci il putea aduce pe comanda .
Si oricum nu prea stia despre ce e vorba . A prezentat filtrul ca avand incalzitor inclus , nu stia daca filtrul vine cu mediile de filtrate incluse in pret , etc .
Am o intrebare pentru posesorii de eheim 2028 . Incalzitor inclus stiu ca nu are dar de livrat se livreaza cu medii de filtrare sau nu?
P.S. Pretul de 644 cum vi se pare ? Pe net am vazut ca pretul e un pic mai mare .
|
 |
|
Si ca sa nu mai deschid un alt topic.
Ar putea fi tinuti intrun acvariu niste racusori impreuna cu ceva creveti si cu melci pomacea?
Sa pun racusorii in acvariul cu pesti nu cred ca merge . Am vazut racusorii la petshop , au niste clesti cam mari  si numai bine cred ca nu o sa le faca pestilor .
Oare in combinatia amintita mai sus ar merge?
|
 |
|
De aruncat nu ii arunc , mai degraba o sa-i donez la un pet shop .
Prima data sa vedem cati sunt de toti ca observ ca numarul lor creste de la o zi la alta .
Apropo , intre timp am mai aruncat o gogoasa cu oua.Sotia mea tot insista sa nu o arunc, dar , sunt destui 100 de melcisori pna una alta  .
Acum vrea sa fac un acvariu micut in care sa pun doar melci si racusori .
Nici nu vreau sa ma gandesc in ce hal s-ar putea inmulti 50-100 de melci 
|
 |
|
Alt update la numarul melcilor .
Numaratoarea a ajuns la 100 si continua  .
Prolifici melcii astia  .
|
 |
|
Sifonare inseamna sa aspiri periodic mizeria ( kk de la pesti , resturi de mancare ) care se depune pe pe nisip .
Plantele or fi fost ele devastate de melci dar precis ca sufera si de lipsa de nutrienti avand in vedere ca nu folosesti fertilizare . Plus ca putini nutrienti pe care ii adaugi prin schimbul de apa au fost consumati de nesimtitele de alge  care au proliferat stopand plantele din dezvoltare.
Ancistrusii te ajuta sa tii sub control cat de cat algele dar nu te astepta sa faca ei toata treaba .
Algele le poti curata cu un magnet special pt curatat sticla acvariului dar vei rezolva doar efectul nu si cauza .
Sunt sigur ca vor aparea si sfaturi mai avizate decat ale mele legat de modalitatea de a scapa de alge .
|
 |
|
Ma gandisem sa o pun pe sotia mea sa-i gateasca dar am renuntat la idee.
Nu vreau sa i se faca rau , sa lesine , sa ...... , sa .........

|
 |
|
Scoate scoica aia de acolo ca si asa nu da bine in peisaj .
In locul ei poti sa pui niste bolovani si asa acvariul ar arata mai aproape de realitate .
|
 |
|
FARAONU'
Io i-am dus in rate ca n-am avut curaj sa ma duc cu toti odata , tinind cont de reactia lui la ultima rata de melci, iti sugerez sa bagi melcii intr-o cutie netransparenta, sa nu vada ce-i in ea, o lasi in magazin si fugi cit te tin picioarele fara sa te uiti inapoi .......
Multumesc fuuuuuuuuuuaaaaarteeeeeeee moooolt de sfat  .
Si un mic update al numarului de melci .Sunt peste 60 de puiuti deja  .
Unde au stat ascunsi pana acum? In nisip ? In filtru ?
|
 |
|
Avand in vedere ca nu am amici acvaristi ca sa ii dau lor si eu tot la Peti ma gandeam sa ii duc  .
Si inca o intrebare .
In acvariul ala care il tot planuiesc si numai nu reusesc sa il fac ( timpul asta ma omoara  ) cam cati melci ar incapea fara sa strice echilibrul acvariului ?
|
 |
|
fipilica
Iar 40 de puiuti nu sunt multi, asteapta-te si la 80-100+
Nu ma asteptam la asa de multi .
Felicitari
Mersi , mersi . Trebuie sa sarbatorim  .
FARAONU'
.....si poti arunca gogoasa daca nu vrei pui
Asa o sa fac . O sa arunc gogoasa asta care am gasit-o zilele trecute .
Si 40 sunt prea multi. Cu siguranta ca o sa dau din ei .
|
 |
|
Am o intrebare legata de inmultirea acestor melci. Cat de des depun oua?
Si va spun si din ce cauza am aceasta nelamurire.
Am luat acum vreo cinci luni sase melci pomacea pentru ca am citit pe net ca nu se inmultesc foarte mult precum alti melci .
Pana acum vreo doua saptamani au depus de doua ori dar nu s-a ales nimic de oua deoarece au depus in capacul acvariului langa neoane , era cald , ouale nu aveau umezeala si eu nu am observat decat cand a fost prea tarziu .
Acum doua saptamani am observat ca au depus din nou si de data asta au gasit un loc mai bun deoarece au iesit vreo 10 puiuti . Cel putin 10 am vazut eu . Dar surpriza . De vreo 30 de minute a sunat sotia mea sa-mi spuna ca de fapt sunt vreo 40  .
Si pe deasupra de vreo trei zile am observat ca au depus iarasi .
ESTE NORMAL ?
|
 |
|
OK
Si apropo , bine ai venit pe forum . Numai bine tie si pestilor tai .

|
 |
|