[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: LUPmic
Forum Index » Profile for LUPmic » Messages posted by LUPmic
Eu am capac facut de mine, nu este etans si am evaporare(nici cele de firma nu sunt etanse din ce am vazut).
Prin evaporare se realizeaza o scadere a temperaturii apei din acvariu, daca nu vrei evaporare pui un geam deasupra si vei avea evaporare minima spre zero
Sfatul meu este sa pui 1/2 din doza recomandata de producator, pentru inceput(mai putin Ferropol-ul 24 care se administreaza zilnic)
In functie de evolutia plantelor maresti sau nu doza.
Plantele au nevoie si de CO2, lumina nu, numai fertilizare.
Daca este pus in exces, fertilizantul va ramane folosit de alge si atunci sa te tii...
Fallen wrote:Voi aveti probleme cu evaporarea apei?
Am setat temperatura pe 26 de grade in acvariu (masor zilnic si cu termometrul) si am observat ca in fiecare zi inaltimea apei scade cu aprox. 1 cm.

La toata lumea se evapora apa din acvariu, poti sta lininstit.

@Oana--Evaporarea apei modifica parametrii apei, cum a spus si Alber.
"Am mai citit azi pe net ca se poate da la pesti ficat crud de pasare/vita taiat marunt.... voi ce ziceti"

Eu zic sa ramai deocamdata la fulgi, granule sau ce ai gasit in magazin, si aia data cu masura.
Daca faci capacul mai lung putin, poti pune tuburi T8 de 18w; daca nu, pui de 15w.
Incearca sa faci pozele fara blit, sau sa nu bata direct in acvariu
Pana sa dai comanda la acvariu du-te si in Hornbach sa vezi bazinele lor.
Sanitarii nu sunt un "must have" dar e bine sa fie la inceput pentru ca incepatorii au tendinta de a da prea multa hrana pestilor.
Daca vrei vivipari poti lua doar masculi pentru a nu te umple de pui mai ales ca la Guppy masculii sunt mult mai frumosi decat femelele, nu ca la oameni
Pentru substrat recomand JBL (Aquabasis) si pietris 2-4mm.
Eu am un stingator G3 cu revizia expirata caruia i-am schimbat parghia cu un robinet(la centru de incarcare, nu la coltul strazii).
De la inlocuirea parghiei cu robinet eu consider ca are revizia facuta, chiar daca nu au stantat pe recipient data.
vlad.a wrote:atunci foloseste de 15 in loc de 18 dupa aceeasi reteta...

In practiker osram 865 am gasit cu 9 lei ... de unde scot astia preturile astea (20 de lei) nu stiu...

La Marbo tubul de 15w este 20 de lei iar tubul de 18w este 8lei(T8 amandoua).
E gata standul?
Da' acvariul?
In primul rand nu trimit in tara.
Acvariul, capac, stand, plante, pesti, mancare, fertilizanti(Ferropol, Ferropol24, Easy Carbo)---500 lei
Reductor CO2, electrovalva CO2, butelie CO2(un stingator de 3kg caruia i-am schimbat parghia cu un robinet, la centru de incarcare), inca un stingator de 3 kg cu parghie, difuzor CO2 din sticla---600lei(sau cate 200 fiecare, reductor, electrovalva, butelie+stingator)
Filtru JBL e900---300lei
Cred ca va dati seama care este ordinea de vanzare.
Inainte de a da comanda de sticla, gandeste-te bine la lungime. In functie de ce vrei sa faci cu acvariul(plantat sau ciclide) vei avea nevoie de lumina(tuburi fluorescente).
Asteptam preturile la sticla.
Mai cauta prin "ograda" un tub de 20 si inseriaza-le.
Pai daca bagi dimensiunile alea in calculator, iti arata mura-n gura ce bucati si ce dimensiuni tre sa aiba.
Aaaaa, sa nu uiti sa cumperi silicon special pentru acvarii, nu sanitar.
Inainte de Piata Progresu este statia "Toporasi" acolo este Cristal Brad(geamgerie).
Link: http://www.theaquatools.com/building-your-aquarium
Iti sugerez 65/35/35 si bagi 3.8 safety factor, va rezulta o grosime a sticlei de 5mm.
Incearca sa duci pompa la magazin si sa iei un alt filtru, Resun-ul e cam mic pentru cei 80 de litrii propusi de mine
(daca mergi pe 65/30/30 cred ca e ok)
Pana la pesti fa acvariul, pune-l la ciclat si mai vedem
"Intregul ansamblu este dat, pe partea interioara, cu 3 straturi de lac Policolor (lac "de lemn", pentru barci). "
elven wrote:
Apropo, neonul e "no name". Oare exista vreun neon care sa nu degaje multa caldura ? mi-e sa nu fie neonul prost.

Da, alea stinse astea ne omoara pe toti

Idea cu incarcatorul de mobil nu este rea insa astea(incarcatoarele) au cam 3V la iesire.
Mara majoritate a vntilatoarelor de PC merg la 12V, deci va functiona insa nu la putere nominala.
Acvariu 80/40/40 sticla 6mm, home made
Stand home made(din PAL)
Filtru JBL e900
Capac 4*18w(2*830; 1*865;1 aquarelle; toate au ceva vechime)
Butelie Co2, 3 kg(stingator caruia i-am inlocuit parghia cu robinet de curand la centru de incarcare)
Reductor CO2, 2 manometre, reglaj fin + electrovalva
Bonusuri: un stingator 3kg, palnte(Anubias, Heterantera, Valisneria, Bacopa, Marsilea), pesti(Neoni, Rasbora,Cory, SAE, Platy), mancare, alge etc.
Pret 1500ron
Sau dai moly-ul si pui un Betta
Maniacs wrote:nu face cine stie ce galagie ...

Sa inteleg ca l-ai cumparat?
La multi ani! si de la mine.

Forum Index » Profile for LUPmic » Messages posted by LUPmic
Go to: