[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Un setup nou, intrebari noi  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Crazy_Cipri
Junior member
[Avatar]
IP:

Am ajuns pe undeva pe la Piata Progresul, si am dat de un pet-shot, flamingo sau ceva de genul. Si am zis ca tot unele piese erau antice, am zis sa incep un setup nou pentru un viitor acvariu de 60 de litri.
Setupul m-a costat 150 lei + alte nimicuri[burete mecanic, pitra de aer, termometru]
Pompa de aer - Tetra APS50 , isi face treaba bine, o pompa extrem de silentioasa, si un debit destul de mare la fel si presiunea. 51,00 lei
Incalzitor - Resun RH900 , 25W Stiu ca e putin, o sa iau altul mai mare in viitor. 31.00 lei
Filtru intern - Resun Magi 200, care acuma sta in nano-ul de 15l. 40,00 lei
As vrea sa stiu cam toate ce am pe aici, pot incepe un setup cu un acariu de 60 de l ?
Ce dimensiuni sa folosesc, sa ma axez pe ceva simplu, sau plantat ?
Pe ce pesti sa am axez ? Ma gandeam la 5-6 tetrazona, 5-6 nenoni...
Stau in ilfov, comuna 1 Decembrie, pe aici e o singura geamgerie, iar ea se ocupa de termopane, ce sanse am sa gasesc la el sticla potrivita pentru acvariu, cate bucati in trebuie dpdv al dimensiunii, grosimea, si un tutorial de lipire, deoarece la primul facut a fost varza.
Multumesc, si scuzati pentru ca am sarit peste niste litere, nu sunt obisnuit cu aceasta tastatura...

LUPmic
Senior member

IP:

Inainte de Piata Progresu este statia "Toporasi" acolo este Cristal Brad(geamgerie).
Link: http://www.theaquatools.com/building-your-aquarium
Iti sugerez 65/35/35 si bagi 3.8 safety factor, va rezulta o grosime a sticlei de 5mm.
Incearca sa duci pompa la magazin si sa iei un alt filtru, Resun-ul e cam mic pentru cei 80 de litrii propusi de mine
(daca mergi pe 65/30/30 cred ca e ok)
Pana la pesti fa acvariul, pune-l la ciclat si mai vedem
[Email] [Yahoo!]
Crazy_Cipri
Junior member
[Avatar]
IP:

M-am uitat pe siteul dat de tine dar nu inteleg, nu ma prea descurc in magazine, adica deh pe la sua iti vin ei acasa, aici sta treaba altcumva...
Pana la urma cum sa cer, sa sciu pe o foaie, grosimea sticlei, cum sa faca, lungimea, latimea etc..
P.S:Fac varianta aia mai mare, pe langa acel resun mai pun si un filtru mecanic + pe viitor ceva extern
Cam cat m-ar costa sticla ?

This message was edited 2 times. Last update was at 06/04/2011 09:25:33

LUPmic
Senior member

IP:

Pai daca bagi dimensiunile alea in calculator, iti arata mura-n gura ce bucati si ce dimensiuni tre sa aiba.
Aaaaa, sa nu uiti sa cumperi silicon special pentru acvarii, nu sanitar.
[Email] [Yahoo!]
Crazy_Cipri
Junior member
[Avatar]
IP:

Masa pe care o pun are 70x42e, deci incape!
Poza cu ea in atas

OMFG, scuze dar eu debea stiu sa lipesc 2 bete de chibrit, silicon am de unde sa iau, dar de unde sa stiu eu care cum trebuie lipit, cum il fixez sa stea drept cum le pun toate deodata, care le pun primele, fundul intre, ele, sau lateralele asezate pe el... si lista continua, nu stiu deloc sa lipesc, serios)
[Thumb - Imagine0013.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 06/04/2011 09:55:54

alexdell
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Ar fi mai bine sa rogi pe cineva sa te ajute, cineva care se pricepe, altfel risti sa nu iti iasa
Crazy_Cipri
Junior member
[Avatar]
IP:

Am pe cineva in bloc care face deci ma ajuta, iar sticla cam la cat m-ar ajunge [bani] ?
Dupa o studiere mai atenta, am vazut ca pe siteul ala e chiar usor, cer asa
2 Bucati - Lungime 65 - inaltime 35
2 Bucati - Lungime 35 - inaltime 35
1 Bucata - Lungime 35 - inaltime 65 [fundul]
E ok asa? Cam cat m-ar costa ?
Masa, suporta 200 de kg, au mai trcut multe acvarii prin ea, oricum pe mijloc o sa mai fac ceva de sustinere
Crazy_Cipri
Junior member
[Avatar]
IP:

Scuze de double, dar vreau sa readuc teadrul in atentie, am renuntat la cumpararea sticlei, am rugat un vecin care este profesionist sa imi faca un acvariu, a venit de a luat dimensiuniile, si imi face L60xl30xh40, aprox 70 de litri - sticla de 8 mm
Pretul este de 100 lei, oare merita ?
tiktak
Junior member
[Avatar]

IP:

E groasa de 8 mm pt ce ai zis tu acolo,acvariul cu cat este mai inalt cu atat trebuie sticla mai groasa,incearca un 65/40/40 cu sticla de 6mm,al meu e asa si e cu sticla de 5 mm,dar nu te risca,si am dat 60 de lei pe sticla ,20 pe silicon,si lipitul a fost facut de un prieten,nu stiu,cum crezi,dar sticla de 8 mm e foarte groasa pt ce vrei tu.La ce am zis eu ajungi la 110 l brut,si ai si spatiu destul.
Apropo de poza,incearca sa feresti acvariul de razele solare, pentru ca se fac alge de la lumina aia.incearca sa il muti mai in stanga

This message was edited 1 time. Last update was at 06/04/2011 23:56:57

"Cand iti doresti ceva cu adevarat, tot universul conspira la indeplinirea visului tau"
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: