[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: reefer
Forum Index » Profile for reefer » Messages posted by reefer
Ieri i-am facut o vizita lui Cristi , de am vazut si eu minunatia asta de bazin ...
Ce pot sa va zic , e ca eu nici acum nu mi-am revenit !!! Este cu adevarat IMPRESIONANT !!!
E clar , pentru mine ...conceptul despre " frumos " s-a schimbat !!!!

Bravos Cristi !!!
Iti dai seama ca asa a fost,pe langa matura mai e si un mop prin spate, sunt cele mai uzitate
Trecu 1 luna si juma` de cand i-am dat drumu la ciclat . Deja a intrat in linie dreapta , fara diatomee , fara alge , ciano..si alte balarii ... in toata aceasta perioada . In continuare schimbul zilnic apa este de 7L .
Dovada ca am fost baiat Gigea` , azi facu nevasta cinste cu ceva SPS
image
imag

Dupa ce ii voi aclimatiza vreo 2 saptamani jos pe nisip , ii voi fragui , si-i voi infinge in gaurile din roca .
Mi-am luat hydrometrul ala destept de la Tropic Marin , la recomandarile unora-altora .. E mare cat casa , nu am coloana-apa indeajuns in acvariu ca sa masor salinitatea Treaca-mearga , gasesc eu solutii ...
Dar , hai sa va intreb , pe astia mai luminati la cap . Care este algoritmul exact , care ma ajuta sa masor salinitatea apei , chit ca am alta temperatura a apei decat e setat standard hydrometrul la 25gC ?
A se vedea mai jos tabelul cu conversia .. Nu ma duce capu` in dimineata asta , recunosc ..

LE : mai concret ..sa zicem , ca apa in care prepar sarea ar avea 20gC , iar eu imi doresc ca salinitatea finala sa aiba 1.025/25gC(standard) . Vreau sa evit sa incalzesc apa ..bla bla ...
Cum sa fac conversia conf tabel ?

image

Sebastian Costin wrote:Din cate stiu am 0.5 mm distanta intre sticle deci nu cred ca am loc de scobitori, poate este loc de niste nilon de pescuit de 0.5 mm.
Pana una alta va arat o poza cu o parte din fittinguri, mai exact, cele ce vor fi sub acvariu ... continuarea lor are sa fie cu furtune transparente:

image

Nicidecum nu lasi acolo scobitorile , le scoti ....imediat cum ai bagat siliconul . Daca te intereseaza suna-ma sa-ti explic mai in detaliu .
Sebastian Costin wrote:
reefer wrote:Eu iti recomand Bison-ul . Daca vrei o lipitura desteapta, pune mana sa faci acvariul dintr-o sticla mai groasa , incat lipitura sa fie doar pe suprafata de contact , fara acele mici adaosuri de silicon in exterior .
Cand il lipesti , neaparat cu banda de hartie + distantiere(ca sa n-ai probleme cu bulele de aer) . Iti spun din proprie experienta , care stii ca am aruncat unul pana l-am nimerit pe asta

E clar ca are sa fie fara exces de silicon ...insa nu cred ca este nevoie sa fie sticla mai groasa pentru dimensiunea asta. Are totusi 6mm si factor 9 (noua)
Distantiere, aici m-ai bagat in ceata ... ce ai folosit ca distantiere?

Pus pe pozitie, bagat scobitori , strans cu 4 atele , si ulterior bagat silicon . Eu asa am procedat . Cand am facut referire la exces de silicon , m-am referit la faptul ca silicon exista doar in suprafata de contact a celor geamuri , nimic altceva ...
Eu iti recomand Bison-ul . Daca vrei o lipitura desteapta, pune mana sa faci acvariul dintr-o sticla mai groasa , incat lipitura sa fie doar pe suprafata de contact , fara acele mici adaosuri de silicon in exterior .
Cand il lipesti , neaparat cu banda de hartie + distantiere(ca sa n-ai probleme cu bulele de aer) . Iti spun din proprie experienta , care stii ca am aruncat unul pana l-am nimerit pe asta
Am rezolvat-o am mai coborat cu 1 cm nivelul apei in BA .
Andrei (ala mare ) - mersic de pont, am sa "prospectez" pestele ..

Bah Andrei (ala mic) - nu pune tata la suflet , rautaciosi astia ...

Cat priveste bazinul , hai sa va-ntreb : Desi am overflow-ul , cu diferenta de nivel aferenta (cam 2 cm - display/interior everflow) - nu se "scurge" acel biofilm , De ce D-zeului ? Oare trebe o diferenta de nivel mai mare , e chiar curios ...
Mah, manca-v-as..imi treziti clownii
Bah Ionut, ce stii tu ce-i cioca-boca....
ionutlatcan wrote:Pai...da...noi nu digeram teoria aia cu bazinul mai mult lat decat inalt...ca suna a picioare ude

Imi zicea Dragos (Kirucd) ...de ce las nivelul apei atat de jos , ..na.. d-asta !!!
Am pitit un mop exact in spatele acvariului , special...sa fac manevra repede pe parchet In dese randuri eram in stare sa sterg si cu tricoul de pe mine, doar doar...sa nu vada balauru'
ionutlatcan wrote:Las ca a intrat la mine. Carpe...kkt ... mui si carne-n frigider.
Eu ziua tin pompele pe val si noaptea pe un soi de random. In acea seara l-am lasat pe val si eram la film cu gasca. C'est la vie...
Cat despre puletii tai...sa le fie de bine. Esti in grafic pana acum.

Ce sa-i faci mah vecine , daca noi suntem aici pe falie
Sa va zic ca la cutremur intrase in non-rezonanta si valurile se oprisera? ! ?
Ma gandesc cum ar fi sa intre in rezonanta direct cu unda, e clar ca dau cu mopu' si dorm pe pres
Il asteptam pe urmatorul
Pai, care e thread-ul mah ?
Sebica ...boala grea ...pretene
Mult succes , te-ai anuntat ..d-al meu !!!

La volumul tau - vs - energia termica pompe/lumina , nu te vad fara chiller sau ventilatoare . Deci , orienteaza-te
Notat , ii priponesc
Ma risc cu 2 x sexguttata.
Cei 2 puleti noi veniti, acum pe-nserat

Ricardo ,
2 buc - Sexguttata , crezi ca s-ar ciondani ?
Astia sapa peste tot , sau doar intr-un loc ? M-ar interesa sa-mi afane ..tot nisipul...
Alta la mana , astia ar sari din bazin ?

Mersic !
Limbric de peste, de altfel dragut foc!!!
Andrei, oricum, sunt mai putin pretabili la genul asta de sinucideri decat Firefish-ii... Eu unul n-am avut niciodata probleme cu ei.
Cat priveste un goby mic(aferent la acvariul meu), care sa-mi sape nisipul, ce recomandari ati avea?
Fac niste poze pe seara.

Forum Index » Profile for reefer » Messages posted by reefer
Go to: