[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Hermit
Forum Index » Profile for Hermit » Messages posted by Hermit

image

ca pe Facebook...e voie?
Salut...nu-ti fa griji...n-or sa te umple de pui...au nevoie de apa sarata pentru inmultire...o sa vezi niscai oua prin acvariu (sunt ca niste seminte de susan) dar pui de neritine...nope...
Vezi daca te ajuta filmuletul asta:

Uite aici o idee:

Ar putea ajuta
Mie imi pare mai degraba a ceva ""fungus" ca e cam ca o "pufosenie" tumoarea aia...sper sa nu gresesc...

Din ce vazui in filmuletul de pe youtube...tumoarea de pe coada pestelui Betta e mai compacta...arata ca un soi de neg alb...

Solutia: un antifungic ceva...Fungol poate?
koala wrote:
Undeva, aici pe forum, e prezentat un bazin care gazduia o pereche de Hemichromis cu puii aferenti... o minunatie! O sa caut topicul ala, merita citit.
Sunt convins ca ca pestilor tai o sa le placa acvariul!... sa faci poze!

Oare asta e jurnalul de care vorbesti maestre Koala?

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/34436.page#p298358

koala wrote:Ochiometric, filtru' se cere curatat atunci cand ii scade debitul in mod semnificativ.

Sau....crezi...ca trebuie sa-l cureti ca vezi debitil scazut...si cand investighezi...iti dai seama ca fiu-tu sa jucat pe la robinete si a dat out-ul pe minim...Cazul meu
Poluez si eu topicul cu o intrebare...cam cat ar costa metrul patrat de komatex? as vrea si eu sa incerc un capac de genu...incepusem sa ma gandesc ca PAL-ul ar fi ultuma solutie sau lambriurile de lemn care se pot lipi intre ele deoarece au niscai lacase care la fac sa fie usor de lipit/ asamblat...
salut! Care e ultimult pret pentru lampa? Mersi
GalaStray wrote:...oare cum se comporta JBL Manado?

Am eu jbl manado ca substrat...ce ai vrea sa stii despre el? E un substrat inert...dar are capacitate de a absorbi nutrienti din masa apei pe care ii elibereaza in timp...sau cel putin asa spun producatorii

Ai optiunea sa pui ceva nutriti sub el gen "jbl aquabasis"...sau ceva "root tabs" sau tablete cu nutrienti care se dizolva treptat...asa am procedat eu...

L.E: ca gazon low tech...poti incerca marsilea hirsuta ori micranthemum micranthemoides

Pentru ca tot ce spune el, sunt reguli minime, general valabile pentru orice bazin de tipul celui din spatele sau, lucruri cunoscute de majoritatea acvaristilor care au trecut cu succes de faza incepatorului. Ne-ar fi ajutat foarte mult, daca ar fi fost posibil sa ne vorbeasca despre o reteta de fertilizare optima raportata la bazinul fiecarui acvarist de pe acest forum.

Colegu...stii foarte bine ca nu se poate asa ceva...fiecare bazin e unic...asa ca in functie de ce acvariu are fiecare si de lumina (culoare. spectru led/t5. etc) si substrat stabilesti o strategie...a spus ceva interesant...adesea carenta de nitrogen e o problema reala...in acvariile plantate e nevoie de nitrogen...ne luptam sa-l eliminam si "infometam" plantele adesea...
Pentru cei care inteleg binisor engleza...postez 3 clipuri....in primul se discuta despre lumina...si al doilea despre problemele plantelor...deficiente, etc. iar al treilea e despre substrat...Mie mi s-au parut interesante. Tipul e proprietarul unui petshop in Seattle. Imi place ca scopul nu e musai sa faca profit...ci si sa-si educe clientii. Enjoy!

La BBA nu ajuta black-out-ul...nici la algele verzi nu e recomandata oprirea luminii pentru ca ele se adapteaza la conditii aspre mai usor decat o fac plantele...ideea e sa ajuti plantele deoarece daca ele sunt sanatoase...bba sau orice alte alge vor da inapoi...ajuta-le sa castige cursa pentru nutrienti. La mine in acvariu nu am nimicit-o permanent...dar am facut cumva sa creasca doar pe plantele cu crestere lenta...
Ar mai fi o idee sa ai in acvariu si plante easy mari consumatoare de nitrati...poate ar ajuta...
Tom Barr zicea ca desi se spune ca BBA apare datorita concentratiilor mari de PO4...nu ar fi asa...nu asta e cauza...
Ai grija sa ai un flow bun prin acvariu...daca fertilizezi...nutrientii sa fie uniform distribuiti in masa apei...ar fi fain sa poti crea mici voretx-uri in acvariu...accent pe "mici"...un tip de pe youtube...are pe youtube cunoscut ca ADUaquascaping foloseste pompe de valuri in ideea asta...mai ales ca unele au debit-ul reglabil.
salutare...am si eu tipul de filtru de pe WTS...si pe ambalajul in care e cartusul de ceramica scrie intr-adevar ca ea Sterasyl...si ofera toate informatiile vis-a-vis de ceea ce poate face/opri, etc. Stiu ca l-am schimbat luna trecuta...
Salut...faina idee...din cate mai stiu si eu...cumperi juvenili in numar mai mare...cand cauti sa faci rost de o pereche...se vor alege dintre ei eventual perechile...daca poti face rost de o pereche gata formata si mai bine...cat despre volumul necesar pentru 2 perechi...or sa te ajute colegii cu mai multa experienta in domeniu...dar de regula...niciodata nu e prea mult volumul daca ai loc si buget pentru ceva mai mare de 180l...spor!
Mno...daca era mai putin eficienta varianta low tech...astia cu subsoluri si garaje pline cu acvarii renuntau de mult la ea...e un nebun prin america...are peste 200 de acvarii...so...fiecarealege in functie de spatiu/ buget/ proiect...in timp cam orice suprafata din acvariu ajunge sa fie populata cu bacterii...unii inca is fani filtrelor de substrat...si.nu se plang si au ciclide mari in acvarii...
Deranjez si eu cu o intrebare...Mi-am cumparat din Dedeman niscai Hobbyglas si vreau sa intreb daca adezivul lichid pentu Plexi poate fi folosit si la lipirea placilor Hobbyglas sau trebuie ceva gen epoxy bicomponent. As vrea sa-mi incropesc un mini-sump in spatele acvariului. Multumesc
Ma intereseaza cam 5 exemplare de neolamprologus multifasciatus pentru a incepe o colonie. Mersi anticipat
eu ma gandeam la un capac din plexi...plexi pe care-l gasesc la dedeman....grosime de ~4mm

Forum Index » Profile for Hermit » Messages posted by Hermit
Go to: