[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Hermit
Forum Index » Profile for Hermit » Messages posted by Hermit
Mersi tare mult de sfaturi...acvariul meu e cam de 60cm x 35cm...si calculand...cam la 2-3 saptamni se duc cam 5 litri de apa din acvariu...

Da...la mucegaiul din camera ma refer...si da...apare pe la colturi...am 1 perete si jumatate afara si la coltul care da afara...se face de regula mucegaiul...

Daca aveti idee de un dezumidificator decent la un pret ok sunt interesat...sau merg si banalele sisteme cu rezerva?

Mersi inca o data
Salutare tutror!

Un mic update asa aproape de finele anului...acvariul ii inca in functiune...va arat un filmulet...nu e prea fresh...dar de atunci s-a mai indesit vegetatia...
Am ales sa merg pe ideea low tech: keep it simple, keep it cheep...

Cu doi copilasi nu e treaba usoara sa ai grija de acvariu...so...cam asa arata acum...acelasi filtru jbl 701e, un HOB in care am inghesuit un fir de bambus, si ceva epipremnum aureum, ,lumina 10W de la un proiector led 6500K, substrat manado sub care am mai in spate si niste volcanit, fertilizare jbl ferropol si ferropol 24 zilnic

Am marenevoie de ajutorul vostru: AM PROBLEME GRAVE CU MUCEGAIUL! daca rezolv sa scap de el ma intreb daca ajuta sa pun un capac acvariului...dau vina pe umiditatea din camera. Mentionez ca in camera in care e acvariul dorm si eu impreuna cu sotia si copiii...astea-s conditiile nu am ce face...sa mut acvariul in alta camera nu pot ca nu e loc...ce pot face? Ma gandesc in ultima instanta sa mut acvariul la servici daca nu o scot la capat...iubesc acvaristica...dar nu pot sa pun sanatatea copiilor in pericol...Apreciez orice sfat/ sugestie. Mersi
salutare...cred ca tipul asta te poate ajuta cu o tehnica interesanta de prins pestii inteligenti/sireti cum is ciclidele

Pachet format din 10 exemplare Iriatherina werneri

pret 70lei.
Mersi de feedback. Pai...ii mai tin in cazul asta...cory si ancistrusii...in caz de ceva...o sa-i donez so imi iau o gasca de cory pigmy
Salut...vezi daca poti avea accesla startere...cred ca butoanele alea albe sunt capacelele si sub ele sunt starterele...ar putea fi alea de vina...la droser nu stiu daca poti umbla...din cate imi amintesc e incastrat destul de bine si nu prea poti sa-l demontezi...
Salutare all...revin cu update la noul setup...Nu am evoluat foarte mult...in sensul ca tot in zona simplu, low tech ma aflu...sa detaliez:

Acvariul 60x35x40

Substrat: cam 5-6 kg de jbl aquabasis acoperit de un strat de pietris granulatie 1-2mm

Iluminare: 2 proiectoare L.E.D unul de 20W si celalalt de 10 cu lumina de 6500K

Filtrare: filtrul jbl e701 si un filtru HOB fara capac in care cresc nestigherite 3 tipuri de plante:shinnersia rivularis care creste emers, epipremnum aureum, aloe vera si un soi de cala...

Flora: micranthemum micranthemoides, ceratopteris thalictroides, anubias barteri, nana, nana petite, rotala rotundifolia, limpophilla sessiflore, hygrophillia diformis, 2-3 tipuri de cryptocorine din care una imi e tare draga dar creste cel mai greu (lutea hobbit-multumiri colegului Vazilian pentru ea), lobelia cardinalis, ludwigia repens rubin si simpla, bacopa caroliniana, christmas moss si weeping moss...

Fauna: 14 neoni, 10 Iriatherina werneri, 2 cory aeneus, 2 ancistrusi si ceva creveti

Acum...intrebarile...mele...

Sa mai pun ceva melci de substrat daca e asa de gros substratul? in sensul ca am in fata cam 6cm iar in spate ajunge la ~8cm...ma tem sa nu se formeze conditii anaerobe care sa dea de furca plantelor si pestilor...

In legatura cu numarul pestilor...incerc sa scap de cory si ancistrusi...ca astia is cam mari in acvariu in rest...wernerii is prea mici sa polueze apa acvariului )

Mai am ceva intrebari in legatura cu lumina...eu am si un proiector cu lumina calda..,ar fi ok sa-l folosesc impreuna cu cel cu lumina cool white?

Incerc sa atasez o poza si un filmulet...ma lupt un pic cu ceva bba, gha, gsa si algele verzi au aparut din cauza ca, spre apus, soarele isi proiecteaza razele destul de bine pe o laterala a acvariului...asa ca am pus ceva ca sa-i blochez actiunea...timpul va arata daca asta era cauza...
image

Talanelu wrote:Salut. Cum si de ce se foloseste acest clips? Nu am marin dar sunt curios.

Cred ca scrie pe ambalaj...se agata foitele de alga...nori sau alte genuri de-or mai fi...si pestii se infrupta din ele...ideea e faina ca poti scoate/schimba foita de alga relativ usor...cei care au folosit iti vor spune mai multe...
Ofer la schimb 2 cory aeneus, 2 ancistrusi, si cativa guppy (1F si 4M) cu alti pesti de talie mica cum ar fi neonii sau ceva din aria asta...mi-ar trebui macar 6 exemplare...multumesc anticipat
Chestia aia cu filtru pentru acvariu de 300l...e asa generala...ce face diferenta e numarul de pesti/ cantitatea de dejectii pe care le produc...acolo e adevarata problema...de exemplu daca ai o mana de neoni si creveti si plantezi acvariul masiv iti e de ajuns un filtru HOB caci planetele or sa ajute...daca cresti numarul de pesti/marimea lor...s-ar putea sa ai nevoie de o filtrare biologica mai serioasa...

In plus, pe tine te ajuta volumul maricel ala acvariului din plin...o sa ai stabilitate chimica...in caz de dezechilibre...la un acvariu mai mic, orice diferenta sau schimbare...poate fi dezastruoasa...pentru plante/pesti...de regula pentru pesti...
bobiciupe wrote:

6. filtrele pe care le ai sunt prea putine pentru volumul acvariului

Asta depinde de ce pesti va pune in acvariu colegul...daca pune oscari sau cine stie ce ciclide americane mari da...dar daca se rezuma la ceva neoni si cory eu zic ca plantele or sa dea o mana de ajutor la filtrare asa ca nitratii/nitritii nu vor fi un stres prea mare...parerea mea...
Mersi de feedback si de sfaturi.

Narcis...inca stau in dubii daca o sa folosesc tot aquabasis ori daca o sa fac un soi de mix intre florapol si 7 kugeln balls...o sa incerc doar cryptocorine...si poate ceva ludwigia repens (imi place mult planta asta si a mers super in acvariul meu low tech)ca plante care ar avea nevoie de nutrienti la radacina si in rest plante ca anubias si microsorum...ma tem sa nu mai repet o eroare prosteasca cand m-am apucat ca un iesit din minti sa scot plante si sa replantez si am cam scos aquabasis-ul la suprafata de am facut apa tulbure, de aici un bloom de alge...de care abia acum incep sa scap...cel mai greu a fost cu staghorn-ul...si cu cyano...de cyano am scapat doar cu eritromicina...am riscat sa folosesc eritromicina mizand pe multitudinea de plante...in caz de deciclare...
Sorry...sapai un pic pe google si am dat peste definitia asta...vis-a-vis de eutrofizarea apei:

EUTROFIZARE, eutrofizari, s. f. Proces natural sau artificial de imbogatire cu materii organice si cu substante nutritive (nitrati, fosfati etc.) a apelor lacurilor si a baltilor. Prin actiunea sa pe termen lung, acest fenomen face ca apele sa fie din ce in ce mai sarace în oxigen, distrugand în final fauna acvatica (pesti etc.). – Din fr. eutrophisation.
Gabi C wrote:Ru nu as pune manado.... E urit. Au cei de la Dennerle niste sortimente de nisip in culori tare faine.

Am gasit o oferta ce nu o puteam refuza...50lei pentru 18kg manado...mi s-a parut un chilipir demn de luat in seama
Dupa alte lupte seculare...care or durat luni bune...revin cu update la setup....o sa restartez totul...incerc sa scap de kribensisi...se facura mai mari...si pacat sa stea doar in 70l cat am eu...aveam in plan un upgrade de acvariu...dar se anuleaza/amana...ca mi s-a nascut si al doilea copil...si s-au schimbat ideilie si planurile...raman la ceva cat se poate de low tech si simplu...ca schimburi de apa nu pot sa fac nicicum ziua...iar noaptea trebuie sa practic ninjutsu sa nu fac zgomot deloc...

Asa arata monentan acvariul...am schimbat iluminarea...folosesc in loc de lamapa 2x24W ce-o aveam, 2 proiectoare led a cate 20W fiecare (1 lumina calda si celalalt lumina rece)

Acum....pentru noul setup...

Acvariu 60x35x40...

Substrat: voi folosi aquabasis si deasupra manado...aici NEED HELP...eu vreau sa pun 5gk de aqubasis (daca nu-i cam mult) dar nu stiu cat manado sa pun deasupra ca sa fie bine, sa nu fie rau (vb lui 'nea Hagi)...

Fertlizare...voi ramane cu linia jbl de care am fost multumit mai ales ca nu o sa sar la plante cu pretentii prea mari...ma rezum la cele easy spre medium...Si voi folosi si ceva easycarbo

filtrare...un jbl e701 plin cu medii bio si un HOB aquaclear

Pompa de apa cu debit reglabil, maximul fiind de 2000l/h, arata si functioneaza impecabil. Se da cu toate accesoriile.
Am disponibile 3 perechi(m+f) formate. Pretul e de 10 lei/ pereche. Atasez un filmulet cu pestii

Skimmerul e ceva de genu...

Artur wrote: intentionez sa lipesc acvariul direct pe stand. Nu de alta, dar n`o sa fie chiar usor de ridica 100 de kile dupa aia )

Colegii cum mai multa experienta chiar recomanda sa fie lipit acvariul pe stand so...bafta la lipit

Apropo...poti sa acoperi cu ceva fasiile de sticla care nu or sa aibe de-a face cu siliconul si lasi descoperita doar zona unde o sa aplici siliconul...asa o sa ai mai putin de lucru la curatat siliconul dupa intarire...sper sa pot gasi jurnalul unui coleg care a facut o treaba super cu protectia zonelor respective
Nu e mare filosofie la taiat/plantat...trebuie doar sa fie o taietura facuta cu un foarfece ascutit, inainte de a planta sa ai grija sa mai rupi din frunze atat cat sa ai 2-3cm de tulpina libera in ideea de a nu ingropa in substrat si frunzele...in rest e plug and play la plante stem...

Forum Index » Profile for Hermit » Messages posted by Hermit
Go to: