[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Hermit
Forum Index » Profile for Hermit » Messages posted by Hermit
Mda..e drept...sa ma corecteze colegii daca bat campii dar cred ca plopul e de evitat, nucul si cred ca or mai fi...nu-mi adic aminte acum...da un search pe mos' Goagal...si afli ce si cum
Pentru inceput orice lemn trebuie sa fie uscat si curatat de putregai si coaja...

Cele mai folosite sunt radacinile de vita-de-vie, crengi de salcie pitica...sau daca gasesti pe la petshop-uri: lemn de mangrove sau drift wood, etc
Well...a trecut ceva timp de la ultima postare vis-a-cis de acvariul meu...voiam sa zic ca acest jurnal se va inchide curand...ma pregatesc pentru un setup cu ciclide de Tanganyika, mai exact neolamprologus multifasciatus.

Acum stau in dubii...stiu ca in mediu lor scape-ul e alcatuit doar din nisip si o multitudine de cochilii dar parca as vrea sa incerc sa las si ceva "verdeata" in acvariu...o sa incerc cu ceva anubiasi legati de ceva roci...sau in cel mai rau caz...niste plante plutitoare...

M-am muncit mult sa caut cochilii de escargot...am inteles ca merg de minune pentru ciclidele de tip "shell dwellers" si cand credeam ca ii musai sa dau comanda pe amazon sau ebay...vad la Lidl oferta: saptamana frantuzeasca si la congelate...cochilii de melci escargot umplute. am luat 2 caserole a cate 12 bucati fiecare sa am de unde sorta. Problem solved

Acum...astept comanda de pesti de pe nevertebrate si pregatesc intre timp acvariul pentru viitorii locatari

Am si o intrebare: daca in acvariu am substrat manado l-as putea lasa sau ii musai sa pun nisip din cel fin? mi-ar placea sa las manado-ul pt ca tancii aia de neolamprologusi find mai deschisi la culoare s-ar vedea mai bine.

Va urma...
Probabil ingalbenirea apei e de la bucata aia de lemn...nu e ceva rau decat daca te deranjeaza la ochi si vrei sa ai apa cristal...nu imi amintesc dar cred ca niste carbon activ ar ajuta...
Cand ai pus plantele in acvariu? plantele au nevoie de o perioada de adaptare cand le schimbi dintr-un mediu in altul...cryptocorinele in mod special reactioneaza la schimbari de genu...sau chiar in acvariu cand le schimbi locul...vor pierde frunze etc...dar nu te panica...de cele mai multe ori e din cauza adaptarii...nu te grabi sa le scoti/inlocuiesti
Nu cred ca e o idee buna cu MH-metal halide...nu stiu daca am vazut vreuna cu putere mai mica de 70W..ar fi cam mult la tine...ar mere daca ai gasi una cu bec de 50W sau daca are putere mai mare sa faci cumva sa o ridici mai sus...

Nu uita ca daca lumina e mai puternica, trebuie sa bagi Co2 mai mult, fertilizanti, si trebuie sa te obisnuiesti sa stai cu foarfeca in mana...asta daca vrei sa mentii o forma la scape...daca vrei jungle style...mai vezi. Ape limpezi
Salut! daca l-ai luat, e bun luat...depinde cum ai bafta cu JBL-urile...eu de exemplu l-am primit cu sorb-ul perforat si a trebuit sa folosesc acrilat si picatura gel sa repar problema...interesant ca atunci cand am mers la emag (l-am luat in rate) sa-l trimit in garantie, cei de acolo mi-au zis sa pun niste poxilina/ poxipol si mere...am ales ceva mai sigur...

Ar fi o idee sa ungi garnitura capacului si O-ringurile cu niste glicerina (gasesti la farmacie si ii musai sa spui ca vrei din cea fara borax)

Ape limpezi!
Am gasit la un coleg in Cluj niste ciclide neolamprologus pe care le doresc de multa vreme...au un pret bun dar colegul nu vinde decat local...nu trimite pesti prin curier/ microbuz. Ma poate ajuta un coleg de pe forum care- intamplator- sta si in Cluj cu transportul lor? Mersi. ofer bere/ remuneratie. Mersi anticipat!

Off topic: daca am gresit locatia pentru postare...scuze...ceva imi zice ca statea mai bine postarea la "Ciclide" si nu la Jurnale...
Poti sa pui red cherry si yellow dar o sa optii pui cu colorit ciudat...
35
Melcii nu mananca creveti...si ca idee...nu-s chiar asa de lenti crevtii cum crezi...se misca destul de repejor la nevoie...
Daca optezi pentru creveti...poti sa pleci de la 10 exemplare...si alege varietatea red cherry; is cei mai ok pentru incepatori.
Salut. Ambele variante dau rezultate...e o chestie de gust. Unii colegi care au folosit in trecut manado se plang ca e cam usurel...si e mai greu de aspirat sau de creat pante (tehnica folosita in aquascaping) pe cand nisipul e mai versatil.
Eu de exemplu am folosit substrat inert cu granulatie 0.9-2 sub care am pus aquabasis...si a fost ok...singura greseala pe care e bine sa o eviti e aceea de a nu scoate des plantele si a le muta fie ca folsesti jbl aquabasis sau dennerle 6 in 1 sau 9 in 1....o sa tulburi apa si excesul de nutrienti eliberat astfel...o sa umple acvariul de alge...

Daca ai buget generos...poti folosi un aquasoil...(exemplu: ada amazonia, etc). E all in one...in ideea ca nu mai ai nevoie sa-l acoperi cu substrat inert. Ape limpezi!
Oare la acest Oscar? (sa fie in tema cu titlul jurnalului)

image

Scuze Gabi...sper sa aiba destul gust poanta
Arata super...o sa fie si mai fain cand o sa acopere plantele substratul.
De pietricele...as comenta ca arata scape-ul super daca ar fi fost din acelasi material ca piatra mare.
Lemnul ala cam strica feng-shui-ul...poate ma insel eu...ca nu-s aquascaper...dar mai incearca niscai variante...sal pui in spate, sa-l orientezi in directia in care este inclinata piatra mai mare...orice ar fi...ideea e sa-ti placa tie...
Arata super Stefane! Felicitari si spor la crescut corali!. Ma intreb daca zonele umbroase de pe laterale or sa-ti faca necazuri...sau mi se pare mie ca e mai slaba lumina pe laterale...dar cu asta or sa te lamureasca colegii cu lvl mare in saratele.
Cu ramirezii...daca imi e ingaduit sa continui discutia pe tema asta...am avut succes doar cand i-am luat crescuti de la alevini pana la marimea ce ii facea apti pt vanzare (de la colegi acvaristi). Aproape tot ce am luat din comert mi-a murit destul de repede...dar pot fi si exceptii. Asta i-a facut mai rezistenti la parametrii din acvariile noastre (generatiile crescute in acvarii se adapteaza mai lesne la ph mai alcalin si etc.)...Dand un search pe "goagal" am aflat ca in habitatul lor...ph-ul ajunge si la 4.0. Din cauza sensibilitatii lor trebuia totusi sa am grija cata apa schimbam la acvariu...cum lenea is strong in me...si cu "copchiii" prin casa...mai amanam mentenanta la acvariu...si astia se cam supara daca calitatea apei nu e pe placul lor...si o mierlesc incet dar sigur...
Oricum am reusit sa vad cateva depuneri si sa vad si ceva alevini de la ei (pana i-or mancat colegii de acvariu)...so...se poate!

Maestre...pentru a te feri de astfel de neplaceri in viitor...cumpara o un prelungaret cu oleaca de protectie la supratensiune acolo...poate ajuta...eu mi-am luat ceva de la emag cand fusese reducere...nu cred ca am dat mai mult de 60-70 lei...e mai ok decat 1600...cred
Liv wrote:

Dar nu am inteles care e experimentul.

Pai vreau sa experimentez fertilizantii de tipul asta...pana acum am folosit in acvariu doar ferroopol si ferropol24; mai picuram uneori si si ceva easy carbo.

Cabinet nu am...eu tin mancarea la pesti si "chimicalele" pentru acvariu cat mai departe de copii si cat mai la inaltime sa nu le vina vreo idee nastrusnica...

P.S nu stiu daca ati patit dar cand desfac sticla de ferropol imi amintesc brusc cum mirosea in cabinetele medicale pe vremuri...
Salutare...am o intrebare:

Mi-am procurat niscai fertilizanti macro, micro si fier sub forma de pulbere...cum ar trebui sa prepar solutiile? Eu as dori sa folosesc apa distilata/ de osmoza...e ok?

Si Intrebarea nr.2: Recipientele pentru solutii trebuie sa fie musai opace sau e ok si daca folosesc niscai bidonase transparente?

Multumesc!
Salutare...in link-urile alea sunt cateva soluri pentru acvarii plantate ori plantate + creveti mai sensibili la parametri apei...si alea costa...mai ales la acvariul tau...si ma ales la pestii pe care-i ai...doar anubiasi, microsorum si ceva plante plutitoare poti creste la tine so...un sol fertil pentru acvariu plantat nu te avantajeaza...

Cauta un nisip asa cum te-a sfatuit colegul Ricardo (alias Koala) si vezi ce nisip iti place: negru ori alb...daca alegi varanta pe alb, cred ca la dedeman gasesti nisip pentru filtrele de piscina: sac de 25kg...cred ca costa 25-30 lei...

Forum Index » Profile for Hermit » Messages posted by Hermit
Go to: