| Message |
|
|
|
Cam atit am putut prinde in poza, in realitate sunt mult mai multi.
|
 |
|
|
|
Avand in vedere ca bazinul are vreo 9 luni de la startare, au inceput sa se dezvolte/creasca tot felul de "chestii" prin bazin iar printre ele se afla si acesti bureti, de toate culorile (albi, albastrii, negrii).
Se dezvolta intr-o zona a bazinului in care nu prea bate lumina, sub o punte facuta din pietre. S-au dezvoltat atit de mult incat nu se mai vede piatra si incep usor sa se intinda spre corali.
Acum intrebarea este cum scap de ei sau sa le incetinesc cresterea?
Din pacate nu prea am acces in acel loc, nici sa scot pietrele pentru ca sunt prea multe.
Si punctul 2: stiti vreun peste care sa manince orice tip de zoanti??? S-au dezvoltat prea mult si omoara alti corali.
|
 |
|
|
|
Acum regret ca l-am scos, dar imi terminase toata xenia si trecuse pe zoanti, asa ca am decis sa-mi incerc norocul cu altceva.
|
 |
|
|
|
Sil a mine a inceput sa le manince dupa un timp, iar dupa ce le-a "terminat" a trecut pe xenia si spun le-a terminat pt ca dupa ce l-am scos din acvariu au reaparut si mai multe si mai frumoase.
|
 |
|
|
|
Vreau eu ocellaris daca ii mai ai.
|
 |
|
|
Cred c- o las asa sa vad cit de mare ajunge iar daca se imprastie prea mult o operez din nou, de data asta ma gindeam la un arzator ceva, eventual si un polizor  )).
|
 |
|
|
|
Se pare ca algele au revenit in exact acelasi loc si cu aceeasi frumusete. O alta solutie decit a scoate si curata cu periuta suprafata la fiecare 2-3 saptamini??? Ce-as mai putea incerca?
|
 |
|
|
|
Eu as vrea acvariul si matrix-ul dar sa vedem cum facem cu transportul.
|
 |
|
|
|
Probabil ca nu si-a intrat in mana reactorul cu biopeleti, dar o sa verificc nivelul fosfatilor mai des. Ar trebui sa pun si un reactor pt remophos, acum merg pe saculeti (din lipsa de spatiu).
Si eu am evitat sa le curat in interior pt ca am mai facut asta in bazinul anterior (cu alt tip de alge) si n-am facut decit sa le raspindesc in tot acvariul.
|
 |
|
|
Daca-si schimba culoarea te anunt sau mai bine o vopsesc si ti-o vand
|
 |
|
|
Si mie imi placeau drept sa fiu, dar am facut asa cum mi s-a recomandat, am scos piatra si am frecat-o cu periuta de dinti. Mirosea dupa aia ca la mare, marea Neagra, a alge imputite  ).
Din pacate a scapat o portiune mica, dar o las de rasad, poate vrea cineva.
|
 |
|
|
|
De vreo saptamina sau doua au aparut pe o piatra niste alge verzi care tot cresc, nu sunt in tot acvariul, decit pe o singura piatra. In perioada cind au aparut am facut trecerea de la reactorul de zeoliti la cel cu biopeleti.
Nivelul nitratilor este acum undeva la 5 iar al fosfatilor nedetectabil cu testul Salifert.
Cum scap de ele? Exista vreo oratanie care sa le manince??? Ariciul nu se atinge de ele, hermit crabul nici atit.
|
 |
|
|
|
Dupa cum spune si titlul cumpar ricordea florida sau yuma, de preferat yuma.
Vreau sa specific ca am deja o piatra plina cu ricordea maro deci as prefera alta culoare.
Multumesc.
|
 |
|
|
|
Avand in vedere problemele care tot apareau cu unii corali (care mureau usor usor) am renuntat la reactorul cu zeolit si am trecut la reactorul cu biopeleti. Trecerea am facut-o acum mai bine de doua saptamini si pot sa zic ca vad o imbunatatire a situatiei si anume:
1. Am introdus un Kenya tree care a supravietuit si este deschis
2. Coralii au inceput sa prinda culoare, nu mai sunt toti maro.
3. Ca puncte minus, am inceput sa am nitrati si fosfati, fapt ce a dus la aparitia unor alge verzi.
Deci sistemul zeovit functioneaza atita timp cit stai linga el si respecti recomandarile, nu se poate aplica la un bazin la care vrei sa umbli cit mai putin.
|
 |
|
|
|
Avand in vedere ca am facut unele modificari la acvariu, scot la vanzare urmatoarele:
1. Sterilizator UV JBL Aquacristal 18W, folosit vreo 2 luni PRET: 300 ron
2. Overflow box (nu mai stiu numele producatorului), debit recomandat undeva pe la 1500l/h PRET: 150 ron
vine cu robinetul din poza, diametrul este de 32mm.
3. Reactor de zeoliti CT, inaltime 35 cm, capcitate maxima zeolit ~800ml. Reactorul a fost modificat, in sensul ca a fost scurtat pentru a putea intra in sump. Reactorul vine cu o pompa de 360l/h si cu o punga de zeovit. PRET: 150 ron
Pentru detalii: 0752187782
|
 |
|
|
|
Eu ma abonez la niste piatra.
|
 |
|
|
|
Eu am reusit sa-l prind cu o capcana improvizata dintr-o cutie de plastic in care am pus o piatra si o bucata de shrimp. Intr-o zi am prins doi pesti. Merita incercat cu cheltuiala minima.
Tomentosus a plecat spre o noua casa, restul ramin la vanzare.
Deocamdata functioneaza acceptabil acvariul si din motive financiare mai ramin cu el pina spre sfirsitul anului.
|
 |
|
|
Poza cu tomentosus este de vreo citeva luni, inainte sa-mi schimb acvariul, deci da, la momentul respectiv inca mai erau citeva prin bazin. Acum nici urma de ele.
NUMAI SA-MI SPUNA CINEVA CUM IL PRIND, CAPCANA NU ARE NICI UN EFECT, NU SE APROPIE DE EA.
sa-l pescuiesc???  ))
|
 |
|
|
|
Avand in vedere ca vreau sa mai schimb una alta prin acvariu, am scos la vanzare urmatoarele:
1. Anemona green carpet, diametrul aproximativ 15cm - 200 ron
2. Peste Pseudochromis cyanotaenia - 70 ron, este la mine in acvariu de vreo 3 luni
3. Acreichthys tomentosus (mincator de aiptasia) - 100 ron, il am de peste 6 luni si nici urma de aiptasia.
Problema cu tomentosus este ca trebuie prins, deci cine il vrea trebuie sa astepte sa-l prind (scuze, dar l-au mai vrut si alte personae si nu am reusit sa-l prind). De aceea prefer ca persoana care il cumpara sa fie din Bucuresti.
Accept si corali sau alte echipamente pentru acvaristica marina.
Poza cu pestele de la nr. 2 nu am pentru ca se misca prea repede pentru a-l putea prinde. Va rog cautati pe net, nu difera cu nimic.
Pentru mai multe informatii la tel 0752.187.782
|
 |
|
|
|
Din cite stiu eu, nutrientul nu este acelasi lucru cu nitratul, dar am sa incerc sa fac si testul cum ai propus tu.
Am sa incerc sa reduc si debitul la zeoliti si mai ales sa hranesc mai mult.
Acum am in sump urmatoarele: 1 litru siporax + 1 litru matrix + zeolit + 300g de carbune activ + un skimmer nesimtit care scoate mizeire la greu.
|
 |
|
|