Salut,
Sunt Marius (BunicuW) si m-am gindit sa ma prezint si eu, avand in vedere ca anumite persoane au scris depsre mine pe forum.
M-am apucat de marine acum un an si ceva, cu un acvariu Sera 130D care a functionat de minune pina cind a devenit prea mic pentru ce-mi doream eu. Prin urmare am facut trecerea la un 300 litri, limitat doar de rezistenta planseului

.
Acvariul este facut de cei de la Coralis, are dimensiunile de 120x50x60 inaltime, sticla de 12mm, scurgerea se face printr-un overflow box intrucit am renuntat la scurgerea prin fund.
Ca si echipamente am asa:
1. Sistemul de iluminat este pe LED un Everglow IT 2080, dimabila.
2. Sump-ul are dimeniunile de 60x40x35, limitat doar de sistemul de ranforsari, impartit in trei camere astfel:
- camera de tur
- camera filtrelor
- camera retur
3. Sistemulde filtrare este format din: 3 litri siporax, 1 litru matrix, filtru zeolit cu zeoliti de la Korallen Zucht, saculeti cu remophos si carbon
4. Skimmer Bubble Magus Curve 7 care scoate o mizerie greu de descris si mai ales de mirosit
5. Filtru UV 18W cu pommpa de 1000i/h
6. Pompa de retur Eheim de 3000l/h
7. Pompa de valuri: 2 x Jebao RW8
Ca aditii pentru acvariu folosesc produsele de la Grotech: A, B, C, M, N si P
Piatra vie aproximativ 20-25 kg si 20 kg de nisip
Acvariu a fost pronit in ianuarie 2015, testele de apa au fost facute in fiecare luna si au iesti foarte bine.
Rezultate analiza apa in ianuarie/februarie :
No2 - 10 / 0
NO3 - 0 / 0
PH - 8.2 / 8
KH - 9.8 / 8
PO4 - 0 / 0
Salinitate cu refractometrul : 1.023 / 1.023
Calciu - 380 / 440
Magneziu - 1300 / 1500
Temperatura variaza intre 25 si 26.7 grade
Cit despre stocul viu este mai bine sa atasez niste poze si revin cu mai multe detalii pe viitor.