[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: BunicuW
Forum Index » Profile for BunicuW » Messages posted by BunicuW
Steaua a ramas cu nisipul si nu cu acvariul.

Este adevarat ca in prima luna s-a catarat pe peretii acvariului dar dupa aia a intrat in nisip si nu prea o mai vedeam. Eram la inceput si ca orice incepator ma grabeam sa bag cit mai multe.

In plus el are jumatate din nisip cu o vechime de 3 ani.
uite asta

pentru cei care spuneau ca nu poti sa ti o stea de mare in 130 de litri
Salut,

Sunt Marius (BunicuW) si m-am gindit sa ma prezint si eu, avand in vedere ca anumite persoane au scris depsre mine pe forum.

M-am apucat de marine acum un an si ceva, cu un acvariu Sera 130D care a functionat de minune pina cind a devenit prea mic pentru ce-mi doream eu. Prin urmare am facut trecerea la un 300 litri, limitat doar de rezistenta planseului .

Acvariul este facut de cei de la Coralis, are dimensiunile de 120x50x60 inaltime, sticla de 12mm, scurgerea se face printr-un overflow box intrucit am renuntat la scurgerea prin fund.

Ca si echipamente am asa:

1. Sistemul de iluminat este pe LED un Everglow IT 2080, dimabila.
2. Sump-ul are dimeniunile de 60x40x35, limitat doar de sistemul de ranforsari, impartit in trei camere astfel:
- camera de tur
- camera filtrelor
- camera retur
3. Sistemulde filtrare este format din: 3 litri siporax, 1 litru matrix, filtru zeolit cu zeoliti de la Korallen Zucht, saculeti cu remophos si carbon
4. Skimmer Bubble Magus Curve 7 care scoate o mizerie greu de descris si mai ales de mirosit
5. Filtru UV 18W cu pommpa de 1000i/h
6. Pompa de retur Eheim de 3000l/h
7. Pompa de valuri: 2 x Jebao RW8

Ca aditii pentru acvariu folosesc produsele de la Grotech: A, B, C, M, N si P

Piatra vie aproximativ 20-25 kg si 20 kg de nisip

Acvariu a fost pronit in ianuarie 2015, testele de apa au fost facute in fiecare luna si au iesti foarte bine.

Rezultate analiza apa in ianuarie/februarie :
No2 - 10 / 0
NO3 - 0 / 0
PH - 8.2 / 8
KH - 9.8 / 8
PO4 - 0 / 0
Salinitate cu refractometrul : 1.023 / 1.023
Calciu - 380 / 440
Magneziu - 1300 / 1500
Temperatura variaza intre 25 si 26.7 grade

Cit despre stocul viu este mai bine sa atasez niste poze si revin cu mai multe detalii pe viitor.

De la mine a luat acest acvariu, intrucit am trecut pe unul mai mare, de 300 litri.

Legat de stele de mare eu am avut una, introdusa in acvariu la o saptamina dupa startare si o duce foarte bine si in ziua de azi, la mai bine de un an dupa ce a fost achizitionata.

Avand in vedere ca am trecut la un acvariu mai mare, am la vanzare urmatoarele:

1. Acvariu all in one Sera Marin Biotop Cube 130D (volum 130litri), dupa cum spune si numele vine cu toate echipamentele (skimmer PS130, 2Lsiporax, pompa, incalzitor, filtru UV, 2 neoane T5 de 24W). Acvariul a fost folosit aproximativ un an, este ciclat dar probabil ca nu va mai fi asa pentru mult timp, neoanele nu au fost schimbate si recomand inlocuirea lor. Nu are zgirieturi pe geam sau alte probleme.

Pretul pentru acvariu+stand lemn+pompa valuri koralia nano este de 1100 RON.

2. Chiller Hailea HC130A + pompa Eheim 1000l/h
Chillerul a fost achizitionat de pe forum la inceputul anului 2014, a functionat perfect. Vine impreuna cu o pompa Eheim 1000 l/h.

Pret Chiller + pompa: 1000 Ron

In cazul in care se dau la pachet pretul se negociaza.

Pentru mai multe informatii ma gasiti la tel : 0752.187.782 Marius

Anuntul este valabil pentru Bucuresti, avand in vedere dimensiunile si greutatea.

Forum Index » Profile for BunicuW » Messages posted by BunicuW
Go to: