| Message |
|
|
|
|
 |
|
|
Cand ai sa "reusesti" sa faci asa ceva.... sunt dispus sa iti dau tie cei 500€ pe care i-am dat pe el: http://www.unimati.biz/picview.asp?pid=3567&pictype=b
Ps: dimensiuni: 200x60cm....
Cochetam si eu inainte cu ideea de background DY... dar am ajuns la concluzia ca "ce este facut "pe masina" sau... cu "mana de neamtz"... nu vei reusi niciodata sa reproduci acasa in curte". Cu siguranta, este buna si varianta DY... dar doar atunci cand nu doresti ceva anume....
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
hauserBZ wrote:nu bag mana in foc dar si voi la inceputuri cand aveati in spate doar 4 luni nu cred ca erati foarte departe de mine sincer
Am sa caut o intrebare adresata de un coleg mie (pe un alt forum) si am sa ti-o arat. Suna cam asa: "Cum dracu poti sta cu acvariul gol 1 an de zile?"
Uite ca am stat. Am stat si am citit.... de mi-au sarit capacele.... nu am fugit la primul magazin si nici nu am rugat vre-un cunoscut sa imi dea ce ii prisoseste....
Plus: cand am intrebat din "nestiinta"... la raspunsurile primite, nu am venit cu "contra-argumente".... ci am continuat sa intreb si sa cer explicatii despre: "De ce tre sa fac asa.... si nu altfel?"....
Da, Narcis are dreptate: acvariu neciclat nu inseamna gazare instant.... ci ACUMULARE IN TIMP.... timp care poate fi 2-3-4-5-10 luni..... Tu ii prelungesti agonia prin schimburile de apa, de asta te simti motivat sa contraargumentezi.... dar nu e asa!
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:... si m-a enervat ION
Vino cu noutati
|
 |
|
|
darthradu wrote:Esti recalcitrant de dimineata pufoshenie mica si imbratzicioasa
+100 ;) Trebuie sa il intelegi Radu: "E vineri...." si el inca mai are treaba kkaaaaa-lau ;)
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:
hauserBZ wrote:uite ca cei 2 oto traiesc de 2 saptamani,cei 2 neritina de 1 luna in apa asta si is foarte bine. mananca alge,mancare is activi de mama focului. crevetii sunt de acord cu tine ar murii in 2-3 ore
Sa-mi bag p..a, lumea isi raceste gura de pomana cu tine
Acum ti-ai dat seama Liliacule?
|
 |
|
|
kirucd wrote: fiecare foloseste ce crede si cum crede de cuviinta
Dragos: gandeste-te ca sunt si crevetii liliacului "la mijloc"..... Plange inima in el pana reuseste sa ii recupereze =)) Vezi Dane ce naspa e fara carnet? 
|
 |
|
|
|
NITRI... scuze Dragos ;) rectific. (dupa cum vezi omul cu casa in Buzau: i nimeni greseste )
|
 |
|
|
koala wrote:PS: Ce mecla are Blue! Cum poti sa te superi pe el?
"Mustacioara lui.... pana corbului! ;) "....
|
 |
|
|
hauserBZ wrote:NO2,GH,KH,NO2 nu prea sunt ok .. as dorii niste sfaturi/  ESTI SIGUR???? .....metode cum sa le aduc la limita OK
Pai... sa vedem:
- No2 ai de 2 ori.... irelevant in ambele cazuri: No2= nitriti = INTOXICATIE IN ACVARIU.... Este a2a treapta a ciclarii: Amoniacul (Nh4 parca) se transforma in NITRITI (No2 parca) care cu ajutorul bacteriilor NITRIFICATOARE..... se transforma in Nitrati (No3 parca) Nitrati de care poti scapa cu ajutorul plantelor (care il consuma drept fertilizant si il transforma in ceva benefic) sau..... prin schimburi de apa.
- Gh= duritate GENERALA = arata valorile Magneziului si Calciului= nu are treaba decat cu apa de robinet care o pui in acvariu,
- Kh = duritate carbonica.... = Idem cu GH= nu are treaba cu acvariul ci cu apa cu care completezi (in mare masura)
Modalitate de "scadere"? Osmoza si adaugare de saruri =)) (rad anticipat.... stiu ca "e ceatza"..... dar uite ceva ptr tine, SPOR: http://www.chelonia.org/articles/waterchemistry.htm
|
 |
|
|
hauserBZ wrote:tot eu am picat foarte tare  ) Nu scot nici un card din buzunar daca chiar vrei sa stii nici unul din produsele alea nu sunt platite de mine.Banii mei mii valorific cate se poate de bine si ii cheltui cu atentie. Dar deja deviem mult ..
Dap.... Maxim o liniuta.... adica aici: (vezi mai sus)
Ideea de baza este: ai primit raspunsuri in primele 4 postari.... ce mai doresti?
|
 |
|
|
hauserBZ wrote:SI NU E CHIAR PLACUT PENTRU MINE SA VAD ATATA LUME POSTAND AICI SI DOAR ATRAGAND ATENTIA. OK ATRAGETI ATENTIA DAR AMINTITI-VA CA POSTATI UNDEVA UNDE UN OM A PUS O INTREBARE ARE NVOIE DE NISTE RASPUNSURI
Raspuns: FRUMOS.... MAI PUNE POZE! ;) Continua.... esti pe calea cea buna (indiferent care) Ca tot vrei raspunsuri si "lume putina sa iti raspunda"...
Roger! I`m OUT.....
Ape limpezi fratzica.... pune-te cu burta pe "carte"-.... citeste forumul din scoarta-n scoarta.... Incearca sa intelegi LOGICA unui acvariu sau..... scoate cardul din buzunar si fa-ti abonament la Pet-Shop..... Deh: "prostia si nestiinta mereu se plateste..... Iar pet-shopul, este o societate comerciala, care trebuie sa supravietuiasca si ea, cu profit daca se poate".....
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:O sa le folosesc la acvariul mare.....
Vezi ca eu nu am uitat.... : Daca "te coafeaza" ;) 180cm... cu gauri pe laterale sa tragi firele, iar pe centru lipesti led-ul ;) Ti-am mai pus poze pe plici

|
 |
|
|
Nu e vina ta neaparat.... dar zilele acestea am citit destule "indemnuri si sfaturi" eronate si.... deh, se mai umple paharul si la mine!
Ideea de baza este sa raspunzi (nu neaparat tu, ci NOI toti) atunci cand stii clar sau..... daca ai dubii, verifici ;) Nu scriem de dragul scrisului..... ptr caci cuvintele raman aici si vin "generatii noi" care vor spune la randul lor "am citit undeva..... ca FFM e bun la ciclare" ;) Ai prins ideea?
Imi cer scuze daca comentariul meu ti s-a parut mai "rastit" dar nu e asa, in realitate sunt doar un pic "acid" si atat. O zi buna
Tot astazi... ieri.... citeam "sfatul" unuia din Botosani cum ca "EasyCarbo e mai bun decat Profito"... asta in materie de "sfat pentru fertilizare"....
Ps: vezi cate comentarii "au curs" de la postarea ta si.... cati s-au sesizat?
Dan a reamintit de FFM dar nu a specificat clar scopul (a repetat insa de 2 ori: CITESTE AMBALAJUL)..... dar observ o "moda" noua: nu e mai usor sa intreb si sa las pe altii sa isi bata capul? (Aici ma refer la "casnicul de Buzau".... macar daca intreba ce sa cumpere, inainte sa arunce banii in vant! Auzi la el: cumpar PH+ ca sa scad pH-ul..... pun pariu ca nici macar in pet-shop nu a intrebat, ci s-a dus direct la raft si l-a luat! ) In fine
|
 |
|
|
Disciponel wrote:Salut...ai ceva colectie  vezi sa nu le amesteci pe toate ca cine stie ce "all-chimie" obtii in acvariu. Sa fim un pic si seriosi:
Filter medium-ul il foloseste exact pt ce zice el...mediu de bacterii pentru filtru...ca sa ajute la ciclul azotului...
ph plus...nu stiu daca e o necesitate...ala cred ca il folosesti daca ai ciclide cred...face apa mai alcalina? sa ma completeze sau corecteze un chimist
cu fertilizantii...ia-le pe rand as zice eu...si nu le amesteca...easy life Nitro cred ca il folosesti daca ai nivelul nitratilor scazut...cred ca afecteaza plantele lucrul asta si ajuta la formarea unui soi de alge...bga parca?
Scuze dar.... CAND VAD IDIOTENII SCRISE.... NU MA POT ABTINE!
"Fratilor".... DACA NU STAPANITI O INFORMATIE..... tace-ti naibii din gura, ca sa nu zic "dracului"..... Sau, varianta 2: daca tot doresti neaparat sa faci postari multe.... da un search pe Google sa iti verifici informatia care "o stii".
Intreb: de unde naiba stii sau.... "cine te-a pacalit".... spunandu-ti ceea ce afirmi mai sus? DE CAND PANA CAND "EasyLife FFM" este MEDIU BACTERIAN???? Ca eu foloseam acum cativa anii cu bidoanele de 5Litri si nu am vazut urma de ciclare!
Ptr CULTURA TA GENERALA "stimabile": EasyLife FFM este un.... CONDITIONATOR / DECLORINATOR de apa. Se foloseste la schimburile de apa facute direct de la retea....
Uite, material "de studiu" daca nu ma crezi: http://www.easylife.nl/en/freshwater/easy-life-fluid-filter-medium
|
 |
|
|
darthradu wrote:Ce lucrare bre?
Face omul si el "linistit" poarta noua la casa..... da nu mai poate de curiosul asta mic
|
 |
|
|
|
Intrebare: mi se pare mie... sau s-au modificat preturile? (nu ma refer la varianta Early)
|
 |
|
|
elven wrote:2) undeva micut acolo pe sticla scrie ceva de genul ca o folosesti pe riscul propriu si ca acest algacid contine o substanta care este cunoscuta a produce cancer....acum nu stiu cat de mare e pericolul dar am evitat sa o folosesc sau cel putin sa am contact direct cu pielea....
 Gata.... ai bagat mortu`n casa la Liliac..... sa vezi stres pe el ;)
Componentul respectiv incepe cu G.... cred, si cam acelasi lucru scrie si pe bidonul de EasyCarbo... deci ;)
1- Koala a folosit cu succes produsul si chiar a postat poze cu evolutia.... poate la tine au fost alte circumstante....
|
 |
|
|
|
1- DA
2- NU....
Da- se pot folosi capace de plastic ;) Bacteriile adera pe orice suprafata, momentan, daca ai un acvariu ciclat, poti observa "bacterii" chiar pe sticla geamului sau pe decorul din acvariu: pietre, lemn etc....
NU- nu este recomandat deoarece SUPRAFATA DE POPULARE in metri patrati.... este foarte mica, iar tie ti-ar trebui o cantitate FOARTE mare de acest material ca sa ai o filtrare decenta.
Fa un calcul si afla aria unui capac pvc... inmulteste cu 2 (ambele fetze)... apoi compara cu faptul ca 1L de Seachem Matric are suprafata de populare de 700m patrati... Siporax cam 450... (cel putin asa imi aduc aminte)
Pana si banalele "bioballs" din pvc au suprafata de populare mai mare decat un capac si.... sunt mai mici ca volum.
Alegerea iti apartine. Eu unul.... daca as avea buget zero sau "spre zero" as umple filtrul DY cu spartura de lava..... mult mai eficienta si ocupa un spatiu mai mic.
Capacele de plastic ar fi bune la un wet&dry..... dar tre sa afli intai ce este ala si cum functioneaza..... Spor
|
 |
|
|