[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Nimeni
Forum Index » Profile for Nimeni » Messages posted by Nimeni
Blue14 wrote:Testez lampa, e super mistoooooo!

Uite acvariul.... nu`i acvariul....

Blue, tu te-ai cam obisnuit sa pozezi numai echipamente ;) Pune mana si da drumu` la "dugheana" si posteaza si tu "ceva cu apa" (si fara alge, de preferat )
koala wrote:Astronotusii nu mananca plantele, da' trag de ele si le rup... o sa incerc totusi sa "agat" niste plante, pe perete, dupa ce stabilizez bazinul.

Clar... inca "e axat pe marin": a ramas cu sechele de la Suri

Ancamarketing wrote:Ce interesant arata un Sud American cu decor de marin, Unicat.

Cand "iti plac ciortanii".... chiar nu mai conteaza decorul, poate acvariul sa fie si steril.... pestii sa o duca bine ;)
um02122 wrote:Viata in UK nu este atat de idilica precum pare.

Traiesti printre straini, departe de parinti, nu ai niciun ajutor si probabil nici intelegere daca ceva merge prost.

Eu nu cred sa ma mai intorc vreodata,.................... nu as putea sa mai fac compromisuri. Prefer sa fac aici.

+.... cat doresti tu!
Parca "mi-ai luat cuvintele din gura". Uneori, multi "ne acuza" si foarte putini "ne inteleg".... Multi "si-ar dori".... dar foarte putini au puterea sa si o faca....

Blue14 wrote:Si eu pun plasa......o sa vorbesc cu shubi sa imi faca una practica....

Cat de linistitoare pot fi aceste doua cuvinte......
Pfff, e asigurat de liniste Shubi ptr urmatorii doi ani. Minim....
Dan P wrote:Mai stine cineva ceva de Cris?

Da.... Nimeni

Crys e bine, sanatos, a schimbat locatia intre timp.... dar nu a abandonat pasiunea de "cichlidar"....
L-am deconspirat putin pe Crys din dorinta de a posta chiar dansul (daca are timp) un update cu noile achizitii si ultimele noutati ;)
Blue14 wrote:Mi-am* adus aminte de cand zicea Pavelescu ca inca nu stie ce bazin am, ce echipamente am.....
Asa ca doresc schimbarea titlului acestui topic in Blue nano reef-planing
Cand intru in posesia acvariului deschid un nou topic si postez in primul post tot ce are acvariul, poze, etc........ca deja din topicul asta nu se m-ai* intelege nimic .....

Pfffff... incet-incet.... Blue "evolueaza"! Ajunge si el sa fie constient de niste chestii ;)

Dayan.... eu vin cu o "idee": ce ar fi tu sa propui moderatorilor sa schimbe titlul topicului in: "Planuri pentru majorat: acvariu marin!" Si pana atunci... ai timp sa te decizi ;)
lukitza wrote:Daca galeata aia o folosesti pentru denitrificare nu ar trebui sa fie inchisa ermetic?

In principiu... da.
In practica.... nu cred: si Matrixul face denitrificare, si Siporax-ul.... iar "bacteriile" sunt cele care colonizeaza interiorul materialului... acolo unde ajunge apa deja saracita de O2 de bacteriile de la suprafata materialului.

In cazul unui "denitrificator"... principala grija ar trebui sa fie: un traseu cat mai lung pe care apa sa il parcurga (deci un recipient cat mai lung, sau un debit cat mai mic) .... "parerea mea" ;)
Blue14 wrote:Il ciclez o luna sau cat dureaza si dupa transfer coralii si pestele ca nu vreau sa iasa naspa.....

Nope +1
Blue14 wrote:La acvariul asta mic nu mai vreau sump si oricum cand fac upgrade

Ciudat.... am inceput si eu sa ma obisnuiesc cu tine Recomandari.... nu fac, deoarece presimt ca le fac degeaba. Spor in ceea ce doresti sa faci.... iar cand TE HOTARASTI si pui "frana" in decizii.... anunta-ne ;)
Blue14 wrote:Nu mai gasesc pe la noi filtre fluval aquaclear, la voi se mai gasesc?
Daca da ai putea sa cumperi unu (sa iti virez bani in cont....) si sa mi-l trimiti?, nu am pretentii nou sau second.....
Multam!

Dar Eheim Liberty care sta in SaltBat nu te satisface? Vorba "Ungurului" Baga-ti mintile-n cap copchile.... =))

Filtrul de la FluvalEdge este un "HOB" care nu are nimic "special"... ba chiar pot spune ca are spatiu putin. In rest.... referitor la Edge-ul mic....: nevasta-mea nu a fost in stare sa tina un betta in el (cu toate ca ii placea acvariul enorm) Gura de acces este destul de dificila... iar faptul ca partea de sus este tot sticla... te obliga sa il umpli complet ptr a scapa de aer.... si aici intervine problema 2: buza de sus are 1cm..... nu stiu cum o sa te descurci cu valurile.... Asa ca asculta sfatul lui UM... macar el este destul de "rabdator" si experimentat.... stie cum sa manevreze un acvariu de genul asta.

Edge de 46L... e cel mai misto nano vazut!!! Si ce pot face mult mai multe in el....

IwaGumiGUY wrote: Mare pacat ptr cei ca Bitanu de la care avem niste topicuri foarte explicite si foarte folositoare dar care, din cate am inteles a renuntat la acvaristica . Mare pacat ptr cei ca el . Vazusem in topicurile mai vechi de cativa ani niste acvarisiti foarte buni care aveau niste acvarii impunatoare si care , dint-o data au disparut din activitatea forumului. Cum e si vorba romanului : branza buna in burduf de caine

Sa nu mai folosesti NICIODATA expresia de mai sus.... Asta daca intradevar, ii respecti pe cei ca Bitanu si restul: de la ei... ai avut ocazia sa inveti sau "sa prinzi" niste chestii "gratuite" (as putea spune)

Alegerea de a renunta la acvaristica sau de a se retrage... tine de fiecare persoana in parte si NU TREBUIE JUDECAT SAU CONDAMNAT PTR ASTA!

Ps: Stefan... salut initiativa ta (citisem deja pe FB articolul si imi era oarecum sa comentez, nefiind "in bransa", gradinar adica)
Costurile si "modul de gandire asupra cheltuielilor" il adusesem si eu odata in discutie, dar am fost gresit inteles... fiind acuzat de partinire... asa ca mai bine "tac si citesc... invat cate ceva". Spor in continuare
opincarul wrote:Le: nevarmaind, i-am aratat poza doamnei mele si a ras. Cica asta nu are tate ))

Lasa.... ca asta are "cave"... celelalte sunt ptr "sa-ni".

Cat despre partea cu:
opincarul wrote:Cred ca-ti imaginezi ce ne-ar face nevestele daca ar vedea ce postam noi aici, nu?

Tocmai postasem asta: http://www.facebook.com/374073732701984/videos/755586937883993/
dan.pavelescu wrote:Si cand te gandesti mos Koala ca sunt aproape de Salzburg..

http://www.rt.com/news/267130-austrian-brothel-free-sex/

Si Fucking tot pe acolo e? Vazusem ca ai 2 ore de mers pana acolo
darthradu wrote:....cum se procedeaza?

Iti cumperi doua Jebao DC 9500 sau 12000.... si cand se arde una, o inlocuiesti cu cea de rezerva ;)
koala wrote:- Nu prea am chef de nimic.

.... o bere?
R.I.P. ptr Suri.... chiar era "simpatica"
30ml......
Mersi de atentionare Dragos. (Eu aveam salvat primul link.... iar solutia este de 20%.)

Vezi ca au o vopsea foarte buna cei de la JBL si Fluval parca...

http://www.google.ro/search?q=jbl+in+out+set&biw=1536&bih=719&tbm=isch&imgil=hnvCzef2Bi6kbM%253A%253BtRtuw7z_YG4GSM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fpet365.ro%25252Fproducts%25252FSet-Retur-JBL-OutSet-Spray.html&source=iu&pf=m&fir=hnvCzef2Bi6kbM%253A%252CtRtuw7z_YG4GSM%252C_&usg=__dpRAHXuEtgpDbmmBZ-igUpPpXRU%3D&ved=0CDMQyjdqFQoTCKTtvKeS9sYCFcdtFAodUakCnQ&ei=Pm6zVaTWFsfbUdHSiugJ#imgrc=hnvCzef2Bi6kbM%3A&usg=__dpRAHXuEtgpDbmmBZ-igUpPpXRU%3D

donpisote wrote:
Blue14 wrote:Eu (mai bine zis tata) acum 3 ani cand am facut un biotop de marea neagra am folosit apa de la robinet si sare aqua medic parca.........parca de pe magicnature o comandase.......
Aveam osmozor la discusi dar tata a zis ca nu are rost sa asteptam sa picure apa......am facut apa cu apa de la robinet si am pus in vbazinul de 20 litri spartura grosiera de scoici, cateva pietre din MN, niste anemone actinia equina, creveti de MN......
Aveam un filtru intern hailea hlbt 200 in care aveam un burete si carbon activ si o piatra de aer, atat!
A mers bine toata vara (nici alge nu aveam) dar in toamna l-am desfintat datorita faptului ca nu ma atrageau vietuitoarele din el.......

Sfaturi mai proaste nici ca se putea.

Tu le incadrezi la categoria "sfaturi"? (eu unul le citesc drept: "povestiri cu/despre Dayan...)
koala wrote:... n-are cine sa "vaza" de ea.

Stai linistit..... ca ai "grija" pestii de ea in lipsa ta. Macar vezi partea "buna" a lucrurilor: nu stau ciortanii nehraniti cat esti plecat Zic....
dan.pavelescu wrote:
Nimeni wrote:

Cand si ptr cat timp?

Ba uscatule, io ti-o trag mai ceva ca Botezatu, trebuie sa aflu chestii de la altii? Sau te feresti de mine? Cap de pompa ce esti!

Ce ai bre..... ma bucuram si eu ca nu il mai citesc p`asta micu` o vreme....

In rest.... retine un lucru: am specificat: POATE, NU SUNT SIGUR. Deci: nu stiu exact.... nici la momentul actual. (dupa cum vezi.... inca tastez)

Forum Index » Profile for Nimeni » Messages posted by Nimeni
Go to: