| Message |
|
|
|
Am vazut sambata trecuta la Coralis in Drumul Taberei. Aveau destul de multi si parca erau 15 lei bucata. Nu garantez ca asta era pretul pentru ca n-am intrebat dar asa era scris cu marker-ul pe acvariu . De asemenea am vazut acum ceva timp la Hornbach Berceni. Nu mai retin pretul.
|
 |
|
|
|
Vand test PO4 JBL care mai are aproximativ jumatate din cantitatea de reactivi (aprox. 25 de teste). Testul este in termenul de valabilitate (11.2017)
Pret 20 lei.
Contact tel 0722811266 sau pm.
|
 |
|
|
Zau?
 - renunta la el, denota lipsa de respect
guppy parca nu mai vor sa se inmulteasca ,la fel si ceilalti vivipari
- poate sunt gay
n hoplo parca ar mere sau un botia,nu necesita spatiu mult
- hoplo si botia sunt pesti care pot ajunge la 15cm nu-si au loc intr-un acvariu asa mic. Plus ca pot scoate din substrat plantele mai firave
Nu mai da sfaturi in necunostinta de cauza.
|
 |
|
|
|
Nu prea merg hoplo, botia si guramii in 50 l. Poti lua 6 sanitari cory din aceeasi specie si un card de 8-10 neoni sau rasbore. Daca vrei vivipari va trebui periodic sa cauti persoane carora sa le donezi puii. Multe specii de pesti si mai ales cate 2-3 din fiecare arata cam a ciorba in 50 l parerea mea. Nu suprapopula pt ca filtrarea e cam subtire si o sa ai probleme.
|
 |
|
|
Am o mare nedumerire legata de valoarea KH-ului, masurat cu un tester JBL.
KH-ul din apa din acvariu este de 3, pe scara germana - la 6 picaturi am schimbare de culoare din albastru in galben.
Am o curiozitate. De ce imparti nr de picaturi la 2 ca sa obtii valoare KH-ului?
citez din instructiuni : "Colour change from blue to yellow. The number of used drops = level of carbonate hardness. "
|
 |
|
|
|
Din cate am citit tetrazonele daca sunt in numar mai mare 8-10 se ciondanesc intre ele si ii lasa in pace pe ceilalti pesti. Este doar ce am citit dar nu am experimentat. Depinde ce inaltime vrei sa aiba substratul si dupa ce te hotarasti calculezi volumul 90x40xh. (de aici iti faci o idee cam ce cantitate iti trebuie). Cel de 1-2 mm este ok celalalt cred ca e cam mare si o sa se stranga mizerie printre pietricele.
|
 |
|
|
|
Eu as scoate carbunele din filtru. Pentru pesti incearca la pet shopul din autogara antares. Ai cursa directa cu autocarul. In afara de asta mai sunt vreo 3 magazine unde poti sa cauti in rm valcea.
|
 |
|
|
|
Mai bine ca plante alegi moss si cryptocoryne daca tot vrei sa faci ceva asiatic. Cred ca trebuie sa mai suplimentezi lumina. In loc de ancistrusi si cory as pune sae. As mai pune niste tetrazone si rasbora sa ai pana pe la 8-10 din fiecare. Nu stiu daca prin filtrare puternica intelegi doar debitul pompei sau ai si medii pentru filtrare biologica.
|
 |
|
|
|
Foarte frumoase rasborele espei. Poti sa-mi spui de unde le-ai cumparat?
|
 |
|
|
|
Sunt suficiente 24 h intr-un vas cu gura larga ( ex. galeata) pentru a iesi clorul.
|
 |
|
|
|
Tin sa-i multumesc userului WDTSTEFF pentru cantitatea foarte mare de moss pe care mi-a donat-o. Om serios si de cuvant.
|
 |
|
|
|
Botia este un peste puternic si ar putea sa scoata din substrat plantele mai firave mai ales ca ai folosit manado care este usor. Cred ca o solutie mai buna ar fi 5-6 melci asasini care in cateva luni vor reduce semnificativ populatia de comunitari.
|
 |
|
|
|
Poti adauga niste easy life kalium potassium. Gaurile din frunze apar de regula de la deficienta de potasiu (K).
|
 |
|
|
|
Eu nu cred ca o sa se cunoasca pe testul de co2 aditia de easycarbo. O sa ramana in continuare albastru pana cand maresti cantitatea de gaz. Lumina s-ar putea sa nu le convina tuturor plantelor este cam putina. Cred ca doar cryptocorynele si moss-ul or sa reziste .
|
 |
|
|
|
Eu stiam ca testul de Co2 indica concetratia de gaz dizolvat din urma cu 3 ore. Deci trebuie sa astepti aproximativ 3 ore pentru a vedea o schimbare. Daca ramane tot albastru inseamna ca trebuie sa bagi mai mult gaz.
In legatura cu pestii mai mult ca sigur sunt stresati si de prezenta nitritilor si amoniacului. Poate fi de vina si amplasarea acvariului si inca nu s-au acomodat . Temperatura de 25 de grade este ok chiar si la 22 n-au nimic.
Ar fi bine sa incepi sa faci schimburi de apa pentru reducerea nitritilor si amoniacului si sa imbunatatesti filtrarea.
|
 |
|
|
|
Va multumesc tuturor pentru sugestii.
Ma gandesc sa fac in felul urmator:
1. Dau 2 gauri in fund cu o freza de prins balamale in pal si apoi le umplu cu ciment.
2. Daca tot o sa pluteasca adopt solutia lui Koala si o leg de o piatra cu guta.
Din pacate datorita formei lemnului (piramida triunghiulara) si a spatiului mic din acvariu este dificila scufundarea cu ajutorul unei pietre si de aceea incerc mai intai "tigania"cu cimentul.
|
 |
|
|
Ai incercat sa fierbi cioata?
Din neatentie am uitat sa mentionez ca am fiert-o de 2 ori cam cate 2.5 ore de fiecare data.
Haru de la jbl incearca cu el.
Mersi de sugestie insa as folosi lipitul ca ultima varianta pentru ca s-ar putea sa ma mai razgandesc asupra aranjamentului.
|
 |
|
|
Poti sa-l ancorezi cu sarma si silicon de fundul acvariului
Din pacate nu am timp sa las siliconul sa se usuce pentru ca trebuie sa repun in aceeasi zi filtrul si pesti inapoi in acvariu dupa refacerea aranjamentului.
Am vazut ideea pe care ai postat-o dar mi-e un pic frica sa nu se desprinda dupa un timp ventuzele si apoi ma gandesc ca sunt mai greu de prins din cauza nisipului de pe fund.
Nu stiu cum arata buturuga ta, dar unii mai gaureau buturuga si o umpleau cu pietre, ciment etc
Lemnul are o forma de piramida triunghiulara. M-am gandit si eu la aceasta varianta sa dau 2 gauri in fund cu o freza de prins balamale in pal si apoi sa le umplu cu ciment. Sper sa pot baga suficient ciment incat sa-l tina pe fund.
|
 |
|
|
|
Salut. Am o problema cu un lemn de mangrova care nu vrea sa se scufunde nici cu descantece.
Sta de vreo 2 luni in apa cu o greutate deasupra lui dar degeaba.
M-am gandit ca as putea sa-l conving cu o fasie de plumb.
Aveti idee daca plumbul ar putea afecta vietuitoarele (pesti si creveti)? Am citit ca ar putea fi periculos doar daca exista o concetratie mare de Co2 in apa insa bazinul meu nu beneficiaza de o instalatie de dioxid de carbon.
|
 |
|
|
|
Pentru ca am desfiintat un setup cu creveti scot la vanzare urmatoarele produse aproape noi:
JBL NovoPrawn 100 ml (desfacut dar aproape plin)
Dennerle crusta fit (desfacut mai mult de 3/4)
Ambele produse 20 RON.
tel. 0722811266
|
 |
|
|