| Message |
|
|
|
Pestii s-au dat. Se poate inchide.
|
 |
|
|
|
Donez 3 ancistrusi, unul matur si doi juvenili. Pestii se ridica dupa ora 17 de la locuinta mea, zona Dimitrie Leonida.
Astept mesaj PM.
|
 |
|
|
|
Vand melci asasini - 3 lei/buc.
Pentru Bucuresti - min 3 bucati.
Trimit si prin curier - min 8 bucati (transport platit de cumparator).
Contact PM.
|
 |
|
|
|
1.cryptocoryne cred wendtii brown
2. Daca zici ca este de suprafata cauta poze cu pistia, salvinia sau limnobium. Din poze nu prea imi dau seama.
3. Pare ceratopteris
|
 |
|
|
Daca este hornbach in constanta gasesti acolo vreo 25 lei cutia. Eu la un acvariu de 60l bag cam 2 pumni de pelete. Apa ramane limpede dar capata o tenta galbuie. Oricum ramirezii s-ar putea sa o aprecieze 
|
 |
|
|
|
Ma intereseaza cateva femele de red cherry. Doar pentru Bucuresti. Contact PM.
|
 |
|
|
|
Sau Aquael - Versamax FZN1 sau FZN 2 (eu am bagat cam 1l de material biologic in el) sau FZN3. Sunt filtre robuste si destul de silentioase pentru un HOB.
|
 |
|
|
|
Nu merge sa torni niste pelete jbl in mana si apoi sa bagi mana in apa si sa le dai drumu?. Ma gandesc ca nu ar mai avea cum sa pluteasca. Eu asa procedez cu fulgii si merge.
|
 |
|
|
|
Cumpar 2-3 femele creveti red cherry sau ofer la schimb 2 pui de melci asasini. Doar Bucuresti. Contact PM.
|
 |
|
|
Perioada ciclarii dauneaza pentru pesti.
Ar trebui sa faci schimburi mai dese de apa pe perioada ciclarii pentru a evita intoxicarea pestilor cu amoniac si fii zgarcit cu mancarea.
Cei 2 molly par mai degraba xipho.
|
 |
|
|
vallisneria creste mai greu ?
Cand am avut-o in trecut a durat putin (vreo luna si ceva) pana s-a acomodat la conditiile din acvariu dar dupa ce a apucat sa-si fixeze radacinile in substrat a trimis stoloni prin tot acvariul devenind invaziva.
|
 |
|
|
|
Cabomba caroliniana. Se taie varfurile si se replanteaza.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Vand test PO4 JBL care mai are aproximativ jumatate din cantitatea de reactivi (aprox. 25 de teste). Testul este in termenul de valabilitate (11.2017)
Pret 20 lei.
Contact tel 0722811266 sau pm.
|
 |
|
|
|
La easy life kallium dozarea nu este complicata. Poti incepe cu o cantitate mai mica si daca nu mai apar gauri ramai asa. Daca plantele nu-si revin suplimentezi. Oricum nu am auzit ca un surplus de K sa provoace alge.
Cu privire la hygrophila difformis este posibil ca aceste varfuri sa fi fost umbrite de alte plante. Eu zic ca o sa revina la forma normala a frunzelor cand dau de lumina.
|
 |
|
|
|
Easy life kalium potassium daca vrei sa nu te complici cu fel de fel de prafuri.
|
 |
|
|
|
Vand test PO4 JBL care mai are aproximativ jumatate din cantitatea de reactivi (aprox. 25 de teste). Testul este in termenul de valabilitate (11.2017)
Pret 20 lei.
|
 |
|
|
Las asa, daca pun in 60 de litri 4 rasboras si 5 tetrazone , 4 cory , 2 ancistrus e tot mult, nu ?
Nu e mult dar trebuie sa ai o filtrare biologica buna, zic eu cel putin 2-3 l de ceramica poroasa.
Eu insa nu as face-o din simplul motiv ca pentru a avea un acvariu frumos (dupa parerea mea) ar trebuie sa fie cel putin vreo 8-10 exemplare de rasbora si 8-10 de tetrazone (colorit normal nu alte rahaturi gen green sau albino). Spun ca ar da mai bine sa fie mai multe exemplare pentru ca in acest caz ar fi posibil ca pestii sa afiseze un comportament apropiat de cel din natura ( spre exemplu sa umble in grup). De asemenea in cazul tetrazonelor agresivitatea ar fi disipata in interiorul grupului iar masculii ar afisa un colorit deosebit incercand sa intimideze rivalii.
Cory si ancistrusii nu-i vad in acest peisaj mai ales ca tetrazonele vor aduna si mancarea ce cade pe substrat.
Sa nu intelegi acum ca daca iti mai iei pesti poti sa-i bagi tot in 60l. Acvariul e suficient doar pentru ce ai acum iar pentru configuratia de care vorbeam eu ar fi bun unul de 80l.
|
 |
|
|
|
Pret 20 lei.
|
 |
|
|
3 care nu le cunosc specia (mici, rosii si perfecti pentru un acvariu mic)
- Puntius titteya sau Cherry Barb si ajung pe la 4-5 cm.
Intrebarea mea-i urmatoarea: porcii aia de cory, imi pot scoate din nisip gazonul de cuba?
- este posibil mai ales pana cand gazonul se prinde in substrat.
Este posibil ca ancistrusul sa scoata din plante mai ales cand o sa creasca. Este un peste care creste destul de mare si nu este prea potrivit pentru un acvariu asa mic. Mai bine alegi un otto.
In rest acvariul arata bine.
|
 |
|
|