| Message |
|
|
|
Rabdare si tutun( vezi ca tutunul cica ar fi daunator).
|
 |
|
|
|
Mie imi par diatome, poza nu prea ajuta. Eu as sterge frunzele u?or cu buretele, geamurile de asemenea, iar schimburile de apa le as face mai des, pana dispar algele. Nu imi e clar programul de iluminat, insa un 6-7 ore pe zi e destul deocamdata.
|
 |
|
|
|
Carbonul este recomandat dupa tratamentul pestilor pentru ca scoate resturile de medicamente. Lasa matrixul in pace, se va coloniza fara probleme.
|
 |
|
|
|
Foarte tare, da ceva detalii, povestea din spate??.
|
 |
|
|
|
Eu nu vad pozele.
|
 |
|
|
|
Probabil diatome, le poti sterge cu un burete de vase. Bazinul tau nu este stabil inca, asa ca nu grabi lucrurile. Ceva schimburi de apa dupa ce stergi frunzele te vor ajuta.
|
 |
|
|
|
Scoate a doua caseta, cea neagra. Pune altceva in schimb, orice material filtrant biologic vrei gen minisiporax, Matrix, substratepro de la eheim, chiar vata de perlon, ce se g?se?te ?i în prima caseta, cea alba. Caseta alba o clatesti la schimbul de apa
|
 |
|
|
|
Nu le face baie în clor, apa oxigenata sau spirt, eu folosesc spirt. Se scufunda pentru o secunda in spirt, apoi clatesti bine.
|
 |
|
|
|
Daca iti plac melcii, poti introduce niste melci, se vor ocupa ei de mancarea in exces.
|
 |
|
|
|
Pentru inceput, fa schimburi de apa(20-30%cateva zile), mancare mai putina. Incearca sa dai mai multe detalii, ce filtru ai, ce cantitate de apa are bazinul si documenteaza-te, gasesti destula informatie aici.
|
 |
|
|
|
Salutare. Foarte bine ai facut pana acum, insa valoarea no3=0 nu este in regula la un bazin nou startat. Daca ai citit ciclul azotului, e foarte bine, o sa incerc sa iti simplific. Prima data creste amoniacul(nh3/nh4), valorile no2 si no3 sunt spre 0. Urmatoarea etapa, creste no2 si scade nh3/nh4, valoarea no3 ramanand spre 0. In etapa urmatoare, amoniacul tinde spre 0, nitritii (No2) la fel, cresc nitratii no3. Cand se stabilizeaza si e ok sa pui pestii, valoarea no3 este intre 5-10 pana pe la 25 maxim. Asta arata ca ai bacteriile care fac acel ciclu, transforma amoniacul in nitriti, nitritii in nitrati.
Pestii ar fi bine sa ii adaugi treptat, cory sunt mai rezistenti, poti sa ii pui primii, dupa care ii adaugi treptat.
La primul schimb de apa, ar fi indicat sa schimbi mai multa apa, 50-80 %.
|
 |
|
|
|
Salut. Otocinclus afinis nu prea pun gura pe mancare, poti sa lipesti de geam cate o pastila de spirulina(mancare pentru pesti), mai sunt niste wafe de la tetra, la fel si acelea. In privinta substratului, cauta tutoriale sau poti agita putin locul unde vrei sa aspiri, dupa tragi mizeria ridicata. Nu suprapopula, deocamdata bazinul tau nu este stabil, risti sa strici tot.
In filtru, ai cumva si carbune activ? Daca da, ar fi bine sa il inlocuiesti cu altceva. Este casetat filtrul tau?
|
 |
|
|
|
Acum daca aspiri tot substratul, s-a cam terminat cu bacteriile din substrat. Schimburile de apa mai dese te vor ajuta, insa o suplimentare a filtrarii ar fi mai mult decat binevenita. De tratamentul cu apa oxigenata nu ma pronunt, sper sa aiba rezultatele asteptate de tine.
|
 |
|
|
|
Salut si bine ai venit. Eu te-as sfatui deocamdata sa nu mai cumperi alti pesti, incepe sa faci schimburi de apa, pana in 50%. Deschide un topic al tau, la coltul incepatorului, vom dezbate acolo subiectul.
|
 |
|
|
|
Salut. Dar teste de apa ai facut, no2, no3, nh3/nh4? Si substratul face o mare parte din ciclul azotului, e suficient sa il cureti la suprafata, eventual la 3-4 zile pe parcele, nu tot odata. La bazinul meu cu rcs, nu a avut cine sa faca aspirarea cam 15 luni, schimburi de apa infime si tot e ok(am si 2 ancistrusi, care si aia fac mizerie multa). Eu as incerca sa fac o aditie de bacterii, iti recomand ceva de genul Nitridac, este un stabilizator de amoniac, nitriti si nitrati, ajuta mult si substratul. La acesta, se pun 5ml la 50 litrii de apa, o data pe zi, timp de 7 zile. Eu l-am folosit cu succes, mai ales in perioadele "grele". Sper sa scapi cat mai repede de problema asta. Ar fi bine sa vezi si temperatura apei, mai ales daca folosesti un incalzitor, pot aparea fluctuatii nedorite.
|
 |
|
|
|
Cauza este umezeala, asta e clar, fiind un bazin cu apa. Din poza nu imi dau seama daca mucegaiul este sub decorul lipit pe spatele bazinului sau doar pe sticla. Poti curata acel mucegai, dar ai grija ce folosesti la eliminarea lui. Ca sa elimini pe viitor aparitia acestuia, incearca o ventilare , adica monteaza un ventilator, de care vrei tu. Raspunsul il gaseai si la colegul humbert, a postat putin mai sus. Incearca sa nu folosesti cine stie ce substante chimice sau sprayuri pentru mucegai, sunt toxice pentru pesti. Daca ai mucegai intre decor si geam, elimina decorul definitiv. Spor la curatenie!!!
|
 |
|
|
|
Undeva intre 5 ?i 10, a?a pare.
|
 |
|
|
|
Salut.Nu stiu ce faci cu 4 pungi de aquabasis plus, acesta se pune in strat de 2,3 cm si se acopera cu substrat inert de obicei 3-5 cm.
|
 |
|
|
|
?tiu c? e cam târziu, dar pe viitor pentru cei care au aceea?i problem?, l?sa?i bazinul in pace. Po?i doza lini?tit pentru 7 zile, daca bazinul este obi?nuit a?a, altfel lasa-l a?a cum este, nu se întâmpl? nimic în 10 zile.
|
 |
|
|
|
M-am hotarat sa nu mai dau nimic, am facut standuri la bazine si raman asa deocamdata. Am tras si cateva cadre la bazinul cu creveti, chiar daca nu prea arata realitatea.
|
 |
|
|