| Message |
|
|
|
Pai eu personal nu as pune discusi intr-un acvariu mai mic de 300L. Dar sunt multi care au avut si in 100 si le-a mers bine, deci nu comentez.
Cat despre acavariul de 115L in care aveai scalari si carasi, o foarte proasta combinatie.
|
 |
|
|
|
Mie imi pare a fi Neolamprologus brevis , dar nu sunt 100%sigur.
|
 |
|
|
|
Arata mai bine! ;)
|
 |
|
|
beez wrote:imposibil nu,foarte dificil da,in concluzie pentru incepatori e exclus..;)
Nu cred ca e incepator daca deja doreste o mica crescatorie. ;)
|
 |
|
|
|
Nu mai lua alti pesti inca. acvariul e prea mic pentru xifo. Deocamdata ocupa-te de aspect.
|
 |
|
|
|
Peste vreo 3 saptamani s-ar putea sa nu mai prea aiba rost. Oricum, ia ph si no2, si poti sa mai ieigh sau kh.
|
 |
|
|
beez wrote:ce nu prea se gaseste are un motiv bun sa nu se gaseasca..si aia e inmultirea
Da, dar nu e imposibil.
|
 |
|
|
|
Eu personal, la toata viata mea de acvarist nu am facut decat un test de ph. Dar eu as recomanda minim test de Ph si No2, mai ales pentru inceput.
|
 |
|
|
|
Din cate stiu eu, trebuie sa ai macar teste de Ph si No2.
Ciclarea deobicei dureaza intre 2 si 8 saptamani. La finalul ciclarii valoarea No2-ului trebuie sa fie 0(zero).
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Salut! Mi se pare o idee grozava. Si ar fi misto daca ai face si culturi de microviermi, tubifex si infuzori pe care sa ii vinzi in crescatorie!
|
 |
|
|
|
Pana la nanoreff, mai e mult de invatat, trebuie sa iti treaca prin mana multe specii de pesti, deocamdata esti doar la inceput. Mai ai mult, trebuie sa prinzi bine treaba cu ciclarea, si alte chestii, si tehnologia.
|
 |
|
|
|
Ar trebui sa renunti la caras, si atunci mai ia plante, si niste guppy.
Si inca ceva: pe forum nu mai folosi limbaj de messinger. ;)
|
 |
|
|
|
Si sa cumperi un substrat fertil, cel mai ieftin si cat de cat ok ar fi de la sera, desi ti-as sugera de la JBL.
|
 |
|
|
|
Fa ceva cu acvariul tau. Arata gol. Uite ce as face eu:
1 As arunca planta artificiala si scoicile alea.
2 As pune background, autocolant negru sau albastru.
3 As pune plante NATURALE. ASta daca ai substrat bun si ceva fertilizare.Ce plante as pune: -ceva plutitor
-cabomba
-echinodorus.
Serios ca ar face bine. Si da carasul ala. Acvariul pare prea mic pentru el.
|
 |
|
|
|
1 Gurami.
2 Cel din poza e platy, nu xifo.
3 Si de decor, scoicile alea fac rau, cresc duritatea, petshop-ul e ca sa scoata bani...etc. Scoate scoicile alea.
|
 |
|
|
|
E bun si asta!
|
 |
|
|
|
si am uitat sa spun ca daca vrei plante, mai bine ia neoni, ca daca iei guppy o sa te umpli de pui care se ascund prin plante.
|
 |
|
|
Salut!  Neoni trebuie sa stea minim 5!
Acuma o sa ai un pic de cheltuit:
1 O galetuta mica de subsrtat sera (orice ai face nu lua de la tetra substratul) = 15-20 lei;
2 Osticluta sera florena-7lei.
3 Un pot cabomba-10lei;
4 depinde ce pesti vrei:
Din ce vrei tu astea ar fi variantele:
5 neoni-20lei
6 guppy-20 lei.
In total 57 lei! 
|
 |
|
|
|