Am avut juma' de ora timp si am bagat Sustrat in toata pompa. (8L)
Prefiltrul face treaba buna... Buretele din prefiltrul pompei si padul alb, ereau' aproape curate.
Cu buretii din prefiltru, spalati la 3-4 zile.
LEdit: cand mai gasesc jumate de ora: bag 6L de substrat si la Bembe. (5e 350, a veit cu toate mediile pa' el, pe categorii de 2L: mech, biomech, substrat)
@alinutz80: Filtrele acelea sunt construite in genul clasicului "burete bolborositor" de pe vremuri... pur si simplu, este o bucata de burete mare (pusa/fixata intr-o laterala a bazinului) si care actioneza ca un perete "permeabil" care filtreaza apa si opreste murdaria... actionarea filtrului se face cu o pompa de aer si o teava cu cot din care apa curge, din "camera interna" pe deasupra buretelui, direct in bazin. Cauta pe net, ca sunt zeci de video-clipuri.
este filtru tip Hamburg cel la care te referi
Daca tot ai dat un raspuns: ai citit si data postarii anterioare? (crezi ca mai doare pe cineva, ce filtru este... scriu' retoric)
Mai am un Oscar de 30+Cm de dat... (il vad torturatii, prin ambele geamuri... in timp ce isi fac servisu' "in gura: )
Va "cugetati" in timpul ciclarii... (poate, se face ciclarea: cu Oscar in bazin) LEdit: la cat caca asta, va aduc si 5L de Substrat pro intru' adanca bagare in canistra.... (in ideea de a avea ceva pampers-i la copil)
La cabinet: Pestele mare este interesant. (gen: Mangrove Jack)
Cine dracu vede un guppy? (vine omu' cu durerea in gura si morovu+iepuras+vanator...)
Si mie imi este frica de medic... am in casa (zilnic) si tot imi este frica... (de fro' 10 ani macar)
Daca tot trebuie alge: de ce nu lasi lumina mai mult timp? (doua, trei zile)
Si asa sunt multe buruieni pentru spatiul ala. (inteleg ca au nutrienti o perioada... dar ca sa faci alge repede: lumina mai lunga' ar fi solutia rapida si la indemana)
Ideea este sa faci cu lumina, un boost-start la alge. (Dupe' le controlezi din lumina, daca sunt in exces.)
Cu scuzele de rigoare daca nu am scris foarte coerent in mesajul anterior:
Hai sa cumetrim' pestii.
Sunt de dat, aia Red. (ca sigur nu sunt pereche)
Nu am nici o problema sa dau si alta combinatie din ce este in bazin. (doar unul din cei 5 nu poate, pleaca... este cel care ataca degetele cel mai frecvent)
Ca idee, as putea dona cei doi mai mari (Red) si unul Tiger. (tot aveti loc acolo... )
La 24 da' rate: este apasarea mai mica: reciproca. (Creditatu' exprima intentia de a nu plati, deductibil. Creditorul: face uz' de textul din contract si deja recupereaza (intr-o) formula, banii.
Nimic nu se pierde... devine mai usor de recuperat'....
Uerevar' nu sunt in domeniul bisnitei respective.... (presupun: asa' de bun simt si offtopic)
De pesti: se scrie ceva?
OnTopic: La mine in scara' am doar doi pesti. (in scara vecina: 7-8 din 19 locatii/scara. (sa existe: ontopic)