[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: EverSad
Forum Index » Profile for EverSad » Messages posted by EverSad

Albeata de pe vie o sa dispara in 2-3 saptamani de la sine. (o ciuperca)
Este o problema destul de comuna cu lemnul de vie.
Referitor la plante, nu cred ca am suficienta experienta sa afirm ceva sigur.
Legat de UPS.

Fiind "pe domeniu" imi permit sa prezint cateva aspecte pe care trebuie sa le consideri.

Orice UPS ieftin, genereaza o tensiune cu sinusoida deformata. Aceasta va avea ca efect, o functionare improprie a oricarui motor alimentat la tensiune alternativa.
Adica: debit mai mic, zgomote ale motoarelor, posibil supraincalziri a bobinelor si implicit defectarea motoarelor prematura.
Pentru comparatie, verifica preturile pentru UPS 600VA generic si APC Smart 600VA. (diferentele de pret sunt mari... dar asta este diferenta intre "Chinezaria obosita" si un UPS real)
Referitor la ce putere ai nevoie, se calculeaza simplu:
Consumul cumulat al pompelor si eventual iluminat, va rezulta un numar de wati. (acestia sunt wati/ora)
Sa presupunem ca aduni 25 wati... daca vrei sa mearga 12 ore, 12x25=300 rezulta ca ai nevoie de o rezerva de energie de 300 wati.
atentie! valoarea VA nu este numarul de wati, este o putere aparenta.
Pentru alte nelamuriri, mai pot scrie.

Succes.
Sunt Edi, 43 de ani, locuiesc in Cernavoda.

Pana in Decembrie anul trecut, experientele mele cu acvarii au fost ceva de genul: PL*(M) ce "misto" sunt pestii astia....
Caini, pisici, pasari am de vreo 30 de ani. (de vreo 10 ani, am si veterinar in casa)
Am inceput cu un KIT de 60L
Restul aventurii, la rubrica incepatori.

Forum Index » Profile for EverSad » Messages posted by EverSad
Go to: