[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: mihai_ursescu
Forum Index » Profile for mihai_ursescu » Messages posted by mihai_ursescu
am mai zis...daca nu puneai PS-ul ala filozof ramaneai....invata cind sa vb si cind sa taci...
ms ca ma recunosti de domn....eu ti-as zice ,doamna!
ar fi o gramada....sensibilule!!!!
eu cred ca se cam baga singur in seama in multe posturi de pe acest forum.....am vazut : nu ca ar fi treaba mea,sau nu ma pricep dar...
nu asa se vb ...stii sau nu.....altfel stai deoparte...
eu vb cu Cosmin ,nu cu el....dar ,,baiatul'' s-a simtit ofensat....de ce?!? ca a fost ,,domnishoara de onoare'' la o veche discutie...si recunoaste prin felul lui delicat de femeie....eu sint mai barbat !!!
daca taceai ,filozof ramaneai....
tu cu mine niciodata nu o sa te tragi de shireturi.....nu ai cum....vad ca te ataci ....e bine....deci ai ceva pe ,,constiinta''...imi pare rau dar tu ,,escaladezi'' ,,conflictul''.....tine-o tot asa...domnishoara care te simti....te-ai dat in vileag....bv
nu....ouale de artemia le pui la eclozat!!! naupliile sint deja ouale eclozate.....parca....)))
nu e din pacate.....din fericire,poate...fa cum ti-am zis si nu o sa ai probleme....ia-ti un oz....am folosit tubifex 30 de ani si nu am avut probleme.....nu mai luati de buna tot ce cititi pe net....dar nu mai zic nimic....face-ti ce vreti!
cred ca ai putea sa dai si nauplii de artemia...dar la puiet sa la pestii de dim f mici...eu nu as da la un cichlid matur oricare ar fi el.....nici macar la Nannacara!!! I-ar intra in ochi....))

Referitor la P.S.-ul tau....las-o asa....sau te simti cu musca pe caciula?!?
OK Cosmin...
in primul rand sa ai grija cind ii cumperi, mai ales daca afara sint sub 0 grade, daca sint expusi pe taraba in gramajoare cind ii atingi tre sa se stringa instant....daca sint inghetati abtine-te sa-i cumperi...sigur sint morti si cind o sa-i pui acasa in vasul in care-I ti o sa devina ,,muci''in citeva ore...
De tinut poti tine in mai multe feluri tubi in viata pe o perioada destul de lunga..
eu ii tineam intr-un lighean de plastic in cada si picura apa rece peste ei mereu.....sau ii mai poti tine si fara picurare daca pui o pompa mica de aer cu difuzor...piatra aer...in cazul asta apa trebuie totusi schimbata macar odata pe zi...
Pina acum vreo 8-9 ani foloseam cam 7-8 kg pe sapt si de aceea concepusem un raft cu 5 nivele ,cu niste ligheane din plastic la care le facusem o gaura pt supraplin si curgea dintr-unul in altul....nu dadeam tubi la pesti decit dupa 4-5 zile de tinut sub apa curenta...in timpul asta le faceam citeva tratamente.....prima zi le dadeam citeva picaturi de lapte ca sa- I fortez sa elimine detritusul cit mai repede.....dupa dizolvam oxitetraciclina(de la vet) si tratam toti ,,pacientii''........dar o chestie ff importanta in permanenta aveam la ei ozon.....face minuni!!
si din cind in cind(daca nu zilnic) muta-i in alt vas ,spala vasul in care ii ti si pune-i inapoi......sub ei se stringe o gramada de ,,shit'' care trebuie eliminat periodic
Sper sa-ti fie bun sfatul meu.....Bafta!!!
Imi pare bine sa aud ca ,,reconsiderati'' tubifex-ul!!!
Dupa parerea mea este cea mai buna hrana vie pt pestii de acvariu...
Aprox acum un an am avut big fuss cu unele ,,domnishoare'' de pe acest forum pe tema folosirii tubifex-ului
Intr-adevar,le trebuie un pic de ,,prelucrare'' inainte de a fi serviti...dar merita!!! cu prisosinta
Pacat ca aici nu se gasesc...
ms....
nu sint atit de agresivi ca splendes...pot fi tinuti mai multi masculi in acelasi acvariu daca au destule locuri sa se ascunda.....mai ales de femele....ele sint mai agresive decit masc la specia asta...
https://www.youtube.com/watch?v=q7vNWq2P6D8&list=UU9xkioZB8rAW-P4eDQyiaqw&index=1
Bai frate....ce sa zic....cit traiesti ,inveti!!!
Chiar nu stiam ca vreo varietate ,subspecie a lui HEROS SEVERUM(cu M la sfirsit ,nu cu S...) are incubatie bucala dupa depunere....de fapt chiar nu am auzit de vreun Cichlid Sud-American care sa aibe incubatie ,,orala''....))
Dar cum ziceam.....cit traiesti ,inveti!!!
De unde le-o-ti scoate frate?!?
F tareeeee!!!Imi place...
Danke
oooooooo.....pai eu cred ca esti binevenit!!!!!
dar iti recomand sa iei legatura cu Liviu....are un mag de acvaristica in Braila,,,Aquapet- Shop'' parca ii zice....acolo sa vezi,,sfaturi '' pe viu....spune-i ca te-a recomandat Mihai Ursescu....Succesuri!!!
la o luna dupa ce I-am adus:
https://www.youtube.com/watch?v=bex21iVRCPY&list=UU9xkioZB8rAW-P4eDQyiaqw&index=40

dupa vreo 5 luni....
https://www.youtube.com/watch?v=t93N1xEEp_c&list=UU9xkioZB8rAW-P4eDQyiaqw&index=23

dupa alte 5 luni....
https://www.youtube.com/watch?v=-KKvH4hafYs&list=UU9xkioZB8rAW-P4eDQyiaqw&index=9

si acum:
https://www.youtube.com/watch?v=i71kohn-hTs&list=UU9xkioZB8rAW-P4eDQyiaqw&index=2

https://www.youtube.com/watch?v=0_HIgPQugM0&list=UU9xkioZB8rAW-P4eDQyiaqw&index=1
frumos peste red shoulder severum!!!
M-am indragostit de el acum vreo 14 luni cind l-am vazut intr-unul din din acvariile bunului meu prieten Bulgaru'...si ca duc nebunia pina la capat normal ca I-am ,,arestat'' 10 pui la marimea de 1,5 cm(la acea data...)pe care ,ambalati in punga cu o2 si infasurati in tzoale,i-am aruncat in valiza de cala si au zburat pina la Londra fara probleme...cu toate ca mie mi-a cam tzitzait curu' la customer check in and out din ambele aeroporturi....dar nebunia in domeniu nu are limite...
Pestele ca atare are vreo 2-3 avantaje in favoarea lui (si a acvaristului...)fata de alte varietati de sev.
1. nu creste atit de mare ,marimea max fiind de 12-13 (am avut acum multi ani o pereche de green severum care masculul atinsese 20 cm si fem 17cm)
2.nu se ating de plante
si sa zicem 3.nu sapa ca buldozerele la depunere cum fac ,,verishorii ''lui....si nu se ating de pestii mai mici...eu I-am tinut cu H. Bentosi si mantii de doliu fara nici o prob...
Insa.....sau dar...tre sa fie si un dar...sint fffff capriciosi in ceea ce priveste alegerea ,,partenerului''
Ai mei au 15 luni acum si abea acum 2 sapt s-a ales prima pereche....normal ca I-am separat intr-un acv de 80l doar pt ei ....si belea...au inceput sa se bata ca chiorii!!!a trebuit sa bag ,dupa citeva zile ,un al treilea intre ei ca sa ,,reunesc'' perechea impotriva ,,intrusului''....si am reusit!!!doar ca tertzul a iesit cam ,,mototolit''...ieri mi s-a ales alta pereche ,I-am separat , si acelasi lucru....azi am bagat iar un ,,intrus'' poate ii aduc impreuna pe recalcitranti...
De asta zic ca sint ffff capriciosi din acest punct de vedere....doar ca am separat perechea aleasa intr-un acv la 1m distanta si s-a stricat perechea....mi-au scos peri albi!!!
Pt Sorin cu femela de rss eu recomand sa iei inca 4-5 buc. de marime apropiata si sa ii lasi sa se aleaga....daca adaugi doar un masc ,femela(daca e fem)s-ar putea sa-l maltrateze ,ea fiind ,,jupaneasa'' deja in acvariu...daca adaugi mai multi aceasta agresiune se va dispersa intre ei...tipic cichidelor
oricum eu recomand la adaugarea de pesti noi (cichlidae)in acvariile cu cichlidae,in care locatarii sint deja bine stabilizati ,sa se adauge mai mult de 2-3 pesti odata si asta dupa o curatenie masiva a acvariului ,cind pestii deja existenti sint un pic speriati si deranjati sau noaptea cu lumina stinsa
Vezi ca Bulgaru' are de vinzare rss si mici si mari...daca te int iti pot da nr lui de tel...
O sa arat citeva filmulete cu ai mei in urmatorul post sa vezi cum ii tin pe ai mei....si cum I-am tinut si cu ce...
H.Burtoni
au iesit ceva pui? pina acum ar trebui sa inoate deja...

Forum Index » Profile for mihai_ursescu » Messages posted by mihai_ursescu
Go to: