[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: mihai_ursescu
Forum Index » Profile for mihai_ursescu » Messages posted by mihai_ursescu
ai prea multa lumina....eu as lasa doar cel de 18w si as adauga in acvariu 3-4 ancistrusi...vei obs diferenta in 24 de ore...
de obicei durata de ,,iluminare'' de unde vin plantele noastre de ,,acvariu'' e cam egala cu noaptea...faceti voi calculele...
oricum corydorasii sint alternativi...ancistrusii ar fi chiar necesari...
e bine ca ai gasit ancistrusi...ia-i
nu intelg....il vrei de 8 sau ce?iti dau nr lui de tel daca vrei si vb
el iti poate da si si o idee cum sa-l decorezi....e crescut la scoala mea.....glumesc....e prieenul meu....dar stie multe
eu iti recomand niste paleatusi ..6-7 si 3-4 ancistrusi...sau sterbai///daca gasesti pe acolo
pai eu ti-am zis ce cu fiecare planta...daca nu asculti....dar e bine, inveti singur!!!
nu pare bolnav...cred ca e o ,,ea''
da se mai intimpla la neoni(si nu numai) destul de des sa se ,,umfle'' in burta si sa crape....boala se numeste hidrofitzie infectioasa parca...nu e contagioasa dar e bine ca pestele afectat sa fie sacrificat ,sa nu moara in acvariu si ceilalti pesti sa ,,ciuguleasca'' din el...simptomul clar la aceasta boala e una ca pestele se umfla si a doua e ca ii se zbirlesc solzii...daca e doar gras e doar o femela plina de icre...
Ceratopteris -ul si Hydrocotyle nu o sa -ti creasca prinse in substrat fara co2...in acv se folosesc de obicei ca plante de suprafata....ai obs ce radcini fine are Ceratopteris ? or sa putrezeasca in citeva zile in substrat....cit despre Hydrocotyle daca te uiti atent la planta iti spune cum creste in natura...sub fiecare frunza are citeva radacinute mici...asa-i? deci crese pe pamint facind covoare dense in zonele inundabile pt perioade scurte...sub apa se cloceste si nu o sa creasca pe substrat niciodata...las-o libera la suprafata...zic si eu...
Ai si Najas??? de asta nu stiam....super tare...eu caut planta asta aici de 3 anu si nu gasesc...
Najas nu prea ai cum s-o prinzi in substrat....crese in masa apei ...o planta fina buna mai ales in acvariile cu vivipari oferind protectie puilor....nu prea ai cum s-o folosesti intr-un acvariu de pretentii dar un acvariu plin numai cu najas e un spectacol!!!...si niste endleri pe acolo...
inca o chestie.....la vivipari (din propria-mi exp) e bine sa tii 1 masc la 5-6 femele...7-8 e si mai bine....masculii sint atit de activi sexual incit pot omori femelele....mai ales pe cele lauze care au nevoie de un repaos e citeva zile dupa fatare...in felul asta imparti ,,agresiunea '' lor sexuala intre mai multe femele diminuind acest pericol!!!
sper ca suna logic..
nu dispera Maab....
Dupa cum arata frunza de la echinodorulsul tau pare sa fie o frunza crescuta emers(afara din apa)...este robusta si tare ca sa=si poata tine greutatea in conditii emerse....cred ca a fost cumparat de curind...
Cei mai multi cultivatori de plante pt acvariu ,cultiva aceste plante in conditii emerse ...pt multe din ele este modul natural de a creste....asa cresc in natura adica...)...este cel mai rapid si ieftin de a face milioane de plante intr-un timp ff scurt....
Nu te speria, planta ta o sa-si revina mai dev sau mai tirziu ....depinde ce conditii i-ai creat( cu co2 mult mai repede)...vechile frunze crescut emers vor muri dar altele vor da....asta poate dura dela citeva sapt pina la citeva luni...doar sa nu muti planta si sa ai rabdare...poti taia frunzele care incep sa mor de la baza...grabesti un pic procesul de regenerare...
Eu cind cumpar o planta care a fost crescuta in astfel de conditii le fortez un pic sa se adapteze in acvariu si la lumina de neon....le tin lumina aprinsa vreo 10 zile non stop...am avut rezultate bune
hi
ALEX nu poti tine cu carasi cam nimic(scuza cacofonia...)...carasii cu carasii si restul lumii...
de ce? carasii sint pesti de apa mai rece...si tot ce se misca mai repede decit ei le ciupesc aripioarele...in afara de asta le trebuie o filtrare dumnezeiasca ....sint cam porci ...papa mult si fac caca mult!!!
schimbari dese de apa...toata daca poti....apa de la robinet e buna pt ei...mai ales daca e mai dura....nu le place apa acida (veche) sau suspensii in apa...le provoaca ulceratii pe piele....
si nu aduce pesi din salbaticie....s-ar putea sa-ti para rau...cei salbatici au o imunitate la boli crescuta pe cind caraseii tai or sa se duca la Doamne Doamne f repede....asta sa fie regula cu orice peste....nu aduce peste salbatic in acvariu...sau planta....daca nu stii cum sa faci o carantina de lunga durata...si cum
deci
: fetele cu fetele si carasii cu carasii!!!
succes!!!
ps si mie imi plac carasii....mult!
daca fata areburtica e bine....are icre...asta nu inseamna ca sint si mature....cind femela e gata (si vrea...) sa depuna cu handralaul de mascul isi schimba culoarea...se inchide la culoare si vreo 2 benzi transversale negre ii apar pe corp....atunci vrea fata.....dar....daca femela e batrina si nu a mai depus se poate sa vrea dar sa nu poata...se zice ca s-au ,,impietrit '' icrele si nu le mai poate expulza....se intimpla destul de des...si atunci va fi vai de mama ei...o killareste ala....puneti ceva sa aibe unde sa se ascunda...multa bafta!!
nu-i clar pt mine ce pesti o sa populeze noul acvaiu?!?!

cu plantele e mai greu...una ca mi se par cam multe...dar scapi tu repede de ele...lol
anubiasul e ok...il poti lega de o piatra ...nu de o piatra ca sa se duca la fund....de o roca decorativa...ceva frumos...sau poti da 2 gauri de 4-5 mm in red moor wood pe care il ai si sa le infigi acolo(tine minte locatia unde dai gaurile ca planta sa fie in sus cind pui lemnul inapoi in acavriu....am mai vazut si invers!!!)...cu moss-ul la fel ...ori il legi cu guta pt pescuit pe o roca sau pe lemn...il poti lasa si liber pe substrat dat o sa se adune o gramada de detritus sub el...
ceraopterisul...exclus pt acvariul tau...creste imensa ...prinsa in substrat nu prea creste decit cu co2...altfel ii putrezesc radacinile...e folosita preponderent pt acvariile mari cu anabantidae(gurami,beta,etc)...e buna planta si pt filtrarea apei....ca plantade suprafata face niste radacini imense...arata ca o meduza ...e frumoasa rau dar in doua sapt iti sparge acvariul....creste ff repede....si ia lumina la tot ce-i dedesupt...nu -i pt tine...adica pt 20 l
hydrocotyle...o poti folosi ca planta de suprafata...nu o baga in substrat ca se cloceste in conditii normale ...in natura face covor pe malul apelor...deci nu creste submers decit pt scurte perioade....ce-i frumos e ca daca ii merge bine o sa-ti iasa din acvariu crescind fara probleme afara....o sa ai un acvariu cu plete...
hygrophyla...creste f repede si f lunga....buna pt colturile din spate sa ascunzi un incalzitorsau un filtru....sau sa imbraci tot spatele acvariului....cind se intinde pe toata suprafata acvariuluio poti taia(ii faci freza)de la 2-3 cm sub apa.....are o problema...dupa citeva tunderi planta mama devinde casanta...se rupe la atingere si e bine sa o inlocuiest icu ce ai tuns de la ea...virfuri noi...ai sa intelegi atunci...
hemiantus ...nu-i pt acvariul tau...o sa se topeasca repede
pistia la fel....ii trebuie lumna f puternica ...si o sa-ti ia toata lumina...si poate creste f mare ..alminteri superba planta...in conditii proaste se inmulteste ca iepurii dar ramine mica...cit o aluna...
icrantheum...o sa moara repede daca nu ai co2...nu-i pt acvariul tau
nimphea...creste mare....unele exemplareajung si la 2m circumferinta frunzei...bine nu-i cazul aici...dar oricum creste mare...o sa-i dea frunze plutitoare in conditii bune si chiar o sa infloreasca....ii tunzi frunzele plutitoare ca sa o tii sub apa si sa se indeseasca....dar oricum e mare pt acvariul tau...
egeria...se foloseste mai mult in iazuri sau lacuri ...e planta pt acvariile de apa rece...peste 22-23 de grade C se topeste...nu cred ca e pt acvariul tau...alminteri creste sise intretine ca hygrophyla

ca pesti uita de betta cu shrimpi...una ca d-lui betta ii place ca muste tot ce seamana a mincare pt el....mai ales antenele si picioarele shrimpilor....si alta chestie,betta e de apa mai calda...un 27-30 C e buna pt el...un shrimp nu prea o duce bine la temp asta....ok...depinde si ce vrei...dar nu recomand cu betta

pt pesti as alege vreo 20-30 de neoni rosii si 2-3 ancistrusi(sa tina acvraiul curat de alge)...o bijuterie !!!
temp la 26-27...merge si betta cu ei..cu toate ca eu l-as lasa deoparte
ar fi bun substratul pe care l-ai ales...ala cu maro si negru parca...scoate in evidenta culoarea neonilor

hai ca ma scris destul....ma dor buricele deshtelor nici la scoala nu scriam atit!!!lol...glumeam...nelamuriri?!? just let me know

Forum Index » Profile for mihai_ursescu » Messages posted by mihai_ursescu
Go to: