[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Parca n-as baga mai multe, sa las spatiu si pentru ciortani..
Am mai sucit pietrele, dar nu sunt multumit de rezultat.

image

image image
Daca vinzi si pe bucati, un pret/model pentru ATO Tunze?
Multam, 2 RW15 sa fie

Multumesc, dar nu-s meserias. Am incercat doar sa fac ceva trainic
Am recitit din urma si am constatat ca in august declaram despre stand: "am nevoie doar de cateva ore ca sa-l termin".
Ma rog, treaba buna se face in timp, no?
Hai sa mai fac un update.

Am comandat acvariul, de la colegul Marian Sterian - dimensiuni finale:
L=166cm
l=65cm
h=52cm
Acvariul o sa aiba 2 laterale din sticla ultraclara, spre multumirea lui Blue, iar bean animalul o sa fie in partea dreapta.
Am reusit sa termin standul, i-am dat culoarea si patina pe exterior (nu se vede prea stralucit in poze), iar pe interior am captusit cu silicon la imbinari si am dat cu ulei de in si lac.
Aseara am cosmetizat si lampa, i-am mai tras o mana de bait, urmand ca saptamana asta sa:
- ii dau patina
- sa acopar gaura de la viitorul-fost controller ATI
- sa scot din ea tot ce tine de lampa ATI
- remontez apa ATI + anunt vanzare
- sa o lacuiesc
- sa schimb ventilatoarele cu unele mai silentioase (gen Noctua)

Am dat bazinul pentru colectare apa osmoza (era prea mare si nu incapeau filtrele si instalatia RO) si am comandat (tot la Marian) un bazin customizat.
In dreapta am sump-ul, fara compartimente (cred ca asa il las).
Pietrele imi dau bataie de cap. Cam la 2 zile le schimb pozitia si tot nemultumit sunt de aranjament. Cand ma hotarasc, o sa iau reefbond si niste teava si le trag o "sudura".
Ah, trebuie sa le si tratez inainte.. asta inseamna ca am nevoie de niste recipiente mari. In fine, vad eu.
Pentru echipamente, m-am orientat catre o pompa Jebao DC 12000 si un skimmer BM Curve 9 + 2 reactoare de la Shubi (inca n-am achizitionat nimic). Cu pompa/pompele de valuri nu am hotarat nimic, stau in dubii daca 1xRW20 sau 2xRW15.
Cam atat

image

image

image

Multumesc!
Ce stea de mare ai acolo? Ii suplimentezi cu ceva hrana, sau se multumeste cu ce gaseste?
Daca adaugi 2-3 vacute, obtii un excelent peisaj idilic din muntii Alpi, Austria
Superba oaza de verdeata, felicitari!
Pune si tu o poza mai mare..

Cu furtun am incercat eu, merge si nu prea, se gatuie cand ti-e lumea mai draga. Poti face si din teava + coturi de 45 si 90 grade si sa o aduci acolo unde trebuie. Sau poti sa dai gauri in dulap, cu o carota buna.
Nu prea m-ai lamurit, nea Mugurel
Cat de mic poate fi bazinul-refugiu, se poate pozitiona in sump, apa e statica sau trebuie facut un sistem in-out, etc,etc.
E mai eficient un refugiu sau un algae scrubber diy, gen asta facut de Uaru? https://www.youtube.com/watch?v=qGLnBvDkaO0

In alta ordine de idei: ce melci/stele de mare/alte nevertebrate sunt reef safe si se hranesc cu alge si detritus?

Scuze pentru intrebarile ce pot fi considerate prostesti, dar incerc sa invat si sa iau cele mai bune decizii.
Doamne ajuta, sa fie intr-un ceas cu cuc! Cu pejtii ce faci, mi-i vinzi mie pe aia mici?
Bacterii adaug mereu, casafiebine. Oare cat de greu e sa fac un eefugiu pentru alge, ce implica?
Da, nici al tau nu are motor pentru af inclus. N-as spune ca ai facut cea mai bua alegere cu D5000..
18-55 e obiectivul stock. Bun la toate, dar nu exceleaza la nimic.
Eu iti pot imprumuta un 28-80, cu care poti face chiar si poze la nivel macro (nu chiar macro, dar pe aproape). E obiectivul cu care isi poza acvariul Vladimir Chirilov.
Din pacate, obiectivul nu are autofocus (daca ai un Nikon mai destept, cu af in body, e ok). Eu am un Nikon stravechi, DX40, fara AF (doar daca are obiectivul).
Ia si citeste, pune burta pe carte
http://www.nikonusa.com/en/learn-and-explore/article/h0ndz3t8/how-to-take-great-photos-at-the-aquarium.html
A pomenit cineva faptul ca eu as sti cum se foloseste un dslr? Il pun pe auto si gudbai
Va rog sa ma ajutati cu un sfat. In sump am spumatorul, pompa de recirculare, sistemul ATO, incalzitorul, reactorul cu medii filtrante si un mic reactor diy pentru fosfati.
Mai exista un "must have", fara de care mor pesjtii si sar coralii din apa? Imi recomandati ceva animalute, alge, etc, benefice pentru sump?
Greu, a?
Da' nu esti capoasa de fel, nu? Trepied, obiectiv, boss!

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: