Hai sa mai fac un update.
Am comandat acvariul, de la colegul Marian Sterian - dimensiuni finale:
L=166cm
l=65cm
h=52cm
Acvariul o sa aiba 2 laterale din sticla ultraclara, spre multumirea lui Blue, iar bean animalul o sa fie in partea dreapta.
Am reusit sa termin standul, i-am dat culoarea si patina pe exterior (nu se vede prea stralucit in poze), iar pe interior am captusit cu silicon la imbinari si am dat cu ulei de in si lac.
Aseara am cosmetizat si lampa, i-am mai tras o mana de bait, urmand ca saptamana asta sa:
- ii dau patina
- sa acopar gaura de la viitorul-fost controller ATI
- sa scot din ea tot ce tine de lampa ATI
- remontez apa ATI + anunt vanzare
- sa o lacuiesc
- sa schimb ventilatoarele cu unele mai silentioase (gen Noctua)
Am dat bazinul pentru colectare apa osmoza (era prea mare si nu incapeau filtrele si instalatia RO) si am comandat (tot la Marian) un bazin customizat.
In dreapta am sump-ul, fara compartimente (cred ca asa il las).
Pietrele imi dau bataie de cap. Cam la 2 zile le schimb pozitia si tot nemultumit sunt de aranjament. Cand ma hotarasc, o sa iau reefbond si niste teava si le trag o "sudura".
Ah, trebuie sa le si tratez inainte.. asta inseamna ca am nevoie de niste recipiente mari. In fine, vad eu.
Pentru echipamente, m-am orientat catre o pompa Jebao DC 12000 si un skimmer BM Curve 9 + 2 reactoare de la Shubi (inca n-am achizitionat nimic). Cu pompa/pompele de valuri nu am hotarat nimic, stau in dubii daca 1xRW20 sau 2xRW15.
Cam atat