[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Vorbim discutii, ca sa aiba ce citi Koala:

image
Nu stiu de ce, dar topicurile lui Koala au lipici la offtopic
Sa inteleg ca un threesome cu pufosi e permis doar langa grinda de rezistenta?
Greseala mea. Am gasit discutia cu pricina, e vorba de 400kg/m2
Merci.
Un coleg pe forum spunea ceva de 200kg/m2, de aia mi-e frica.
Baza standului are 160cm x 60cm, adica ~1 m2
Standul (cu tot continutul) duce undeva la 100kg, sticla are ~110kg, apa, nisip, pietre ~560kg, grosso modo avem 770kg.
Greutatea precedentului acvariu era undeva la 550kg (cu totul).

Acvariul e pus langa peretele care corespunde in baie, perete de beton, dar nu are grinda. Grinda e pe peretele ce vine perpendicular, undeva la 1,20 metri (in stanga) iar in dreapta (tot la 1,20m) este un perete jumatate exterior, jumatate cu sufrageria vecinului de la scara cealalta.
Plexiglass-ul se poate lipi cu cloroform, in care dizolvi bucatale mici de plexiglass. Atentie, pericol de somn de voie!
Indiferent cat o sa polisezi acel plexi, nu va mai fi ca nou, iar in plus, o sa apara efectul de lupa in zonele unde insisti cu polis.
Din pacate, cunosc senzatia

Ramane varianta forumului Eu am luat intrecut piatra frumoasa si de calitate de la colegul elven. Baga un anunt la cumparari, saptamana asta e moka
koala wrote:
Acvariul:
- volum brut 550 litri, geam de 12 mm, fund dublu, intaritoare longitudinale superioare,
- lungime = 200 cm,
- latime = 50 cm,
- inaltime = 55 cm,
- background home made - polistiren cu ciment

Sefule, o intrebare: la ce etaj stai?
BunicuW wrote:Din pacate Reefer 450 este prea mare pentru a fi tinut la bloc, asa ca m-am multumit cu un 350.

Mi-ai implantat cutitul si l-ai rasucit.. Si e mai mic decat ce vreau eu sa fac..
Daca n-are dl Peti pe stoc, vezi la baietii de la reefcenter: http://www.reefcenter.ro/shop/live-rock/live-rock-uncured/
E colegul acolo, om de baza
Multumesc. Din pacate (ce plm tot zic, din fericire!) abia vineri mai merg la serviciu.
Daca mai astepti o luna, o luna si un pic, eu o sa-mi iau un skimmer mai mare si o sa-l scot la vanzare pe cel actual (am un BM new nac qq, luat de pe forum).
Pretul va fi bun, l-am luat cu 200 si o sa-l dau cu 150 lei, dar nu te baza 100% pe asta, daca apar cheltuieli neprevazute o sa renunt la idee.
De vineri pana azi dimineata. E ok sau e tot ceai?

image
Cred ca mai degraba propui tu ceva si ti se va raspunde daca e bine sau nu..
Uite o sursa de inspiratie, alege Asia apoi te descurci tu.

http://fish.mongabay.com/biotope.htm
Pyu, cu skimmere diy m-am chinuit si eu, sunt exact ca frectia Diana la piciorul de lemn
Fa ca mine, bagi chifle fara iaurt o perioada si strangi banutii pentru ceva ca lumea. De exemplu asta:
http://aqua-life.ro/skimmere/skimmer-bubble-magus-nac-5a?sort=p.price&order=ASC

Daca te hotarasti la altceva te uiti la specificatii (la cel de mai sus poti observa ca talpa are 220x160mm si inaltimea lui totala este de 498mm). Fa-ti un serviciu si nu cumpara skimmere cu piatra de aer..
Nu pun floricele

Ia, sa va cruciti, a dat vrednicia-n mine

Am scos masca de la controller:

image image

Am pregatit alta, am incleiat-o, i-am dat cu chit din belsug, ca sa am ce slefui:

image image

Si am demontat toate componentele ATI din carcasa de lemn:

image image image

Na.. sa nu-mi fie de deochi
Lampa o sa fie saracuta, cu doar 3 module led si un controller Shubilian. Stiu ce lumina da un singur modul, asa ca pentru un bazin cu ciortani si piatra seaca, consider ca sunt suficiente.
http://www.ebay.co.uk/itm/361110512476?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Pentru partea stanga, ma gandesc sa sparg in 2 bolovanul mare si eventual sa mai cumpar 1-2 plate-uri. Multumesc pentru sfat.
Ar mai fi asa, oarecum sunt multumit:

image

Piatra din dreapta nu are aderenta totala pe sol, atinge doar in cateva puncte, nu stiu daca se observa in poza:

image

Eventual, as putea pune sub pietre ceva, sa zicem niste fasii de polistiren. Merge?

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: