| Message |
|
|
|
E cu doua taisuri problema.
Daca setupul e complet nou, cu pesti noi, plante noi, acvariu proaspat dezinfectat, ideal ar fi sa-i schimbi...ai doar avantaje: mediu nou, proaspat, cu suprafata destinata coloniilor bacteriene cat mai mare posibila, nu introduci in noul setup bacteriile din veciul mediu care, unele dintre ele pot fi periculoase (Aeromonas, Vibrio, Pseudomonas) care mai salasuiesc si prin filtru.
Daca setupul e partial nou, adica mai folosesti apa, plante, pesti din vechiul setup, le poti folosi pe cele vechi...daca au stat permanent in filtru care a functionat in tot acest timp te vor ajuta la o ciclare mai rapida a noului setup / acvariu.
Personal as schimba tot !
|
 |
|
|
Foarte misto!!!
Sa moara chinezii de ciuda ca nu doar ei pot!

|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Deci, povestea e in felul urmator....acea planta, Zsolt a cumparat-o din Debrecen, de la magazinul din Piac Utca care este distribuitor de la Tropica pentru Ungaria. Planta a luat-o intr-un pot care avea acea eticheta, pe care o stim cu totii, eticheta eliberata de Tropica si pe care scria Ludwigia arcuata...deci, daca Tropica a gresit, atunci ...cine mai cunoaste plantele???
Eu i-am spus sa aibe incredere in eticheta Tropica. Nu ma stiu la plante, nu-mi dau cu parerea, dar daca pe un filtru scrie Eheim, sigur nu e de la Tetra...
Dar, stim cu totii cum sunt crescute plantele de catre acesti mari producatori si ce efecte are cresterea emersa asupra lor...eu am adus cuiva o Limnofila aromatica ce nu semana deloc cu ceea ce stim noi cu totii si nici acum, dupa multe luni de crestere submersa, tot nu are aspectul de aromatica. Ma intreb: sa se fi incurcat tichetele poturilor?
|
 |
|
|
Hopa... nu e nimic de vazut aici. Fie nu aveti acces la aceste fotografii, fie acestea nu exista la aceasta adresa Web. Contactati direct proprietarul pentru a primi permisiunea de acces.
Acest utilizator nu are niciun album public.
Se pot incarca mai usor pe http://www.imageshack.us/ nefiind necesara nici o logare sau alte giumbuslucuri.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Cartea o am eu, dar nu in format electronic ci carte ca atare. Cum s-o partajez pe forum? Are vreo 160 de pagini, pe fiecare existand cel putin o poza color....a o scana si introduce in format electronic e munca de Sisif. Daca te intereseaza vreo informatie anume din ea, ti-o pot da.
|
 |
|
|
|
Raportez: o noua stripare, 2 femele, total 9 pui (3+ 6) de circa 1 cm, frumosi grasi...mai am gusate prin bazin. Dupa aceste prime 2 reusite (de fapt 3, daca socotesc si primii 7 pui) cred ca voi lasa femelele in bazin...scapa cel mai tare!
|
 |
|
|
Foarte frumos, misto de tot!!! Da' am o neclaritate...cum e cu PRIM PLANU ala?  Ca tocma' ce-am deschis poza si 3 Eriocauloni teposi ca aricii tronau in cel mai prim plan posibil?! Drept ca n-am vazut o poza mai anterioara, unde, poate, toata partea din fata era plina de E.
Excelent.
|
 |
|
|
in ciuda apei noastre dure numai buna pt africani,noi ne ambitionam sa facem scapeuri
Schimb locuinta decomandata, loc de munca pe viata, apa moale si pH mic, cu similar Constanta, apa dura, pH mare.
OnTopic
Acvariu frumos; mai tufeaza plantele si-i gata totu! N-am retinut...ceva rosu, macandra de preferat, ai? 
|
 |
|
|
|
Bine ai venit.
Frumos! Excelent realizat pentru Apistogramele tale, dar te intreb, ca fost posesor de cacatoides, agasizii, nanacare, macmasteri, viejite si alte "fineturi" din astea: cum ti se impaca cele 3 femele la un singur mascul? Ca la mine, cand aveam cate o situatie de asta, se bateau femelele intre ele...masculul, darnic, depunea cu fiecare, dar dracoaicele se cam rupeau intre ele.
|
 |
|
|
|
Ma fierbeti si nu vrei sa-mi spuneti ce specie-s...sau, ma rog, ce specie e trecuta a fi, de catre vanzator...
40 de lei...e un pret normal pentru Romania. T red moliro i-am luat la 9 euro, la 5 cm; ikolele...ei, ele au fost oferta speciala, mai ieftini; duboisi care i-am vazut eu prin targ is tot pe la 40, deci, as zice un pret normal.
|
 |
|
|
Despre ce Tropheusi discutati???  Unde? Cand? Cum? Puii de Tropheus au la "nastere" peste 1 cm...sigur erau Tropheusi? Ca la dimensiunile alea nici un Tropheus nu-si manifesta culorile si benzile. Ikolele mele care au 2 luni si 6 zile si-au ajuns la 4 cm, abia acum incep sa-si manifeste dungile galbene, si asa...palid de tot.
|
 |
|
|
Io cred c-o stropit planta aia cu var pentru daunatori...Paduchele lanos (Pseudococcus sp.)  .
Va rog sa nu-i mai dati sfaturi cu buturugile, olandezu, nature, ca nu tine cont de ele. 
|
 |
|
|
Eu Mariane te invidiez. Pentru ce? Pentru Constanta, pentru nisipul plajii, pentru apa dura si pentru pietroaiele din diguri!
Pentru ce NU te invidiez?...pentru malawienii bagati in bazin.  Da-nteleg ca titlul topicului se mentine pentru urmatorul tau proiect.
Bazinul actual arata excelent; la tine buturuga se preteaza ca ai apa dura si oricat ti-o acidifiaza, la primul schimb de apa problema e remediata.
Felicitari
|
 |
|
|
Cred ca pentru ultima poza,  te va bana!
Foarte buna si ideea cu nevertebratele si pestii...africanii mei se asteapta " inchipariti"
|
 |
|
|
|
Dupa cum spune si titlul, vand 5 exemplare adulte de Synodontis petricola, specie existenta in lacul Tanganyika, specie totodata de mici dimensiuni. Pestii sunt adulti, cumparati anul trecut in aprilie din Hornbach Bucuresti la 4 cm. In prezent au intre 10-11 cm, dimensiuni considerate maxime pentru aceasta specie.
De ce-i vand? I-am luat pentru bazinul cu Tropheusi dar in final nu i-am mai introdus niciodata la ei pentru ca deranjeaza reproductia. Sunt insa excelenti mancatori de hrana cazuta la fundul bazinului.
Sexul....nu stiu ce sunt si nici nu are importanta pentru ca, din cate stiu, nu au fost reprodusi in captivitate, poate cu exceptie acvaristilor sovietici folosindu-se hormoni pentru asa ceva.
Pestii sunt perfect sanatosi, hraniti cu spirulina, fulgi, dar halesc absolut orice cade la fundul bazinului.
Pretul... ...i-am luat pui de 4 cm cu 34 lei bucata. Acum ii dau pe toti 5 cu 150.
Ideal cat mai aproape de cluj, dar trimit si in tara cu transport platit de cumparator.
Bonus / donatie - masculi de Iodotropheus sprengerae, mari, frumosi, nenumarati.
|
 |
|
|
Ioi Maria...acum am revazut posturile tale...pentru ca ma intereseaza orice potential africanist inrait care apare pe forum.
Pai...ce faci??? Iti disipezi energiile si fondurile pentru venustusi? Unde e "trasabilitatea" proiectului tau cu frontose sau tropheusi???  Un sfat: du-te pe drumul drept, nu pe cel intortocheat! Strange bani si fa-l pe ala mare, nu te "juca" cu mititele. 
|
 |
|
|
|
Hmmm...eu nu te pot opri sa-i tii cu mbune dar fac nota discordanta accentuata...mbunele la 10-12 cm, si aia la peste 20...cand nu am venustusi in bazin imi scapa 4-5 pui la fiecare ponta. Cu aia in bazin, ZERO!
Eu parca am vazut acu vreo 2 luni la Coralis in Bucuresti daca-mi aduc bine aminte.
|
 |
|
|
Cu ce vrei sa tii in bazin pestii astia???
Te intreb pentru ca, pe vremuri, am intrebat la un petshop din Debrecen: sunt mbune? Daaaaa! Ei, asa-s de mbune incat, cat timp am tinut in bazin venustusii aia, n-am avut nici un pui de mbune.  Is rapitori vorace, cresc mari, de peste 20 cm si de-abia am scapat de ei.
|
 |
|
|