In general sunt cu leduri verzi, n-am vazut cu albastre.
Lampa aia functioneaza asa: se monteaza pe un circuit de 220v, fara intrerupator si se aprinde doar in momentul in care circuitul este intrerupt, nu conteza din ce motiv.
In lampa exista un grup de acumulatori, un mic montaj si ledurile. In cazul nostru, lampa poate fi montata pe circuitul lampii normale, iar ledurile scoase in afara cu cabluri pana deasupra acvariului. Folosindu-se leduri de mica putere, probabil ca nici nu e necesar un radiator si nici ventilator si autonomia lor va fi foarte mare.
Eu am probat autonomia unei astfel de lampi (lampa model vechi, cu tub de neon, obosita si batrana). Tine cu orele.. iar cu leduri, presupun ca tine exagerat de mult.
Dat fiind ca e un sistem ieftin (30,40,50 lei), aproape gata de a fi folosit (in 10 minute ar trebui sa fie gata toata lucrarea, cateva lipituri la firele prelungitoare), are si carcasa (o bataie de cap in minus, poate fi montata undeva in stand), e facuta special sa reziste la alimentare continua, noaptea nu consuma curent, eu zic ca e numai buna pentru moonlight.
Ledurile sunt ieftine, se pot folosi din astea (exemplu):
http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php/led-5mm-albastru-p-2463