| Message |
|
|
|
Ori se topeste sticla, ori nu acorzi prea multa importanta curateniei.
Nu stiu, mai intreaba..
|
 |
|
|
Multumesc. Iti dau timp sa o cauti o luna fara patru zile, amr-ul e mare
M-ai dezumflat cu chromisii.. Credeam ca am gasit pestii ideali cu care sa populez acvariul de la birou (imi plac pestii de talie mica si care stau in gasca).
Am vazut ceva interesant si la Andrei (um..), Apogon Parvulus. Din pacate m-am dezumflat iar, am citit ca nu suporta bine transportul si ca mortalitatea e mare in captivitate.
Alte idei de pesti mici de card? In prezent am 2 Amphiprion ocellaris, 1 Banggai, 1 Goby (probabil Bluespotted Watchman Goby) si 2 Pajama Cardinalfish.
|
 |
|
|
Nici nu trebuie atata documentare, de regula exista o schema foarte simplista direct pe balast 
|
 |
|
|
Nu stiu unde sa intreb, asa ca o fac aici.
1 - in singura poza vizibila din acest topic: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/29261.page
pestii mici (cardul de sus) sunt chromis viridis?
2 - in aceeasi poza, se observa o clema pentru hrana - de unde pot cumpara una, care este denumirea comerciala?
3 - pot sa lipesc coralii cu orice "superglue", sau trebuie neaparat o solutie speciala?
|
 |
|
|
Mai ramane solutia sa-i oferi o noua casa. Ca asta

|
 |
|
|
|
Slabuta rau lumina. Ai cunostintele necesare sa modifici instalatia de iluminat? Mai precis, sa inlocuiesti cu 4 tuburi T5 de 24w sau (daca au loc) 2x24w si 2x39w. Sincer, cu lumina actuala nu prea ai sanse nici la plante easy..
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Mda, ce sa zic... Cam asa e si pe tarabe la Obor
Un sfat: inainte sa iei carasi, beta, chiclide afircane, sau orice alt peste, cauta pe net si vezi care ii sunt cerintele.
|
 |
|
|
|
Apa limpede o obtii cu o filtrare buna, nu cu solutii.. Eu ti-as recomanda sa nu mai pui solutii "minune" si sa iei in considerare imbunatatirea filtrarii.
Nici macar in apa pentru schimb nu trebuie sa pui solutii, e suficient sa o lasi 24 de ore intr-un recipient deschis.
Daca esti "chinez" poti aduna manual biofilmul, cu servetele (le pui usor pe suprafata apei si le ridici cu grija).
|
 |
|
|
|
Spune-mi te rog ce neoane ai in prezent in acest acvariu (vezi ce scrie pe ele).
Filtru - categoric extern. Jucariile de filtre interne sunt bune doar sa-ti plimbe apa prin acvariu.
Cauta unul cu capacitate generoasa (4-5 litri pentru materialele filtrante) si cu un debit undeva la 1000 l/h.
Daca ne spui si ce buget esti dispus sa aloci pentru filtru, iti putem recomanda si o marca.
|
 |
|
|
bulaidaniel82@gmail.com wrote:
dan.pavelescu wrote:Te rog sa opresti pompa de aer si sa te uiti la suprafata apei, daca observi acea pelicula. Daca da, cum e pelicula, uleioasa sau albicioasa?
Este albicioasa
Ciudat, microorganismele din care este formata aceasta pelicula albicioasa se "hranesc" cu fierul din fertilizantii pentru plante. Presupun ca nu fertilizezi cu nimic, pentru ca ai plante din plastic (cel putin asa pare din poza). Ai pus cumva ceva solutii in acvariu?
|
 |
|
|
|
E grav si nu prea. In primul rand, acel biofilm impiedica schimbul de gaze care se petrece la suprafata apei (ceea ce poate fi toxic pentru pesti).
Bine ar fi sa identifici cauza aparitiei lui - in general, apare din cauza hranirii in exces, a filtrarii necorespunzatoare, a suprapopularii cu pesti, lipsa miscarii apei la suprafata, fertilizare in exces (nu cred ca e cazul, vad ca ai plante din plastic).
|
 |
|
|
|
Te rog sa opresti pompa de aer si sa te uiti la suprafata apei, daca observi acea pelicula. Daca da, cum e pelicula, uleioasa sau albicioasa?
|
 |
|
|
|
In primul rand, fa un inventar la ce ai (eu unul sunt confuz, am pierdut sirul).
In al doilea rand, spune-ne care este scopul tau, ce doresti sa obtii (acvariu in care predomina pestii, acvariu plantat, etc)
In al treilea rand, care iti este bugetul, cat esti dispus sa investesti.
|
 |
|
|
ruud9144 wrote:doresc sa pun o planta asemanatoare cu gazonul sa fie ca un covor vede.
Cu siguranta, iluminarea stoc de la acvariu nu o sa te ajute prea mult, pentru plantele de tip gazon. Ar fi bine sa iei in considerare un upgrade la lumina.
|
 |
|
|
E naspa bazinul, te rog sa ambalezi toate vietuitoarele si sa mi le trimiti prin curier 
|
 |
|
|
Daniel, biofilmul este un grup de micro organisme care se unesc si formeaza o pelicula (ca o grasime) la suprafata apei. Un surface skimmer este un aparat care "suge" apa de la suprafata, o trece printr-un burete si o elibereaza inapoi in acvariu, retinand biofilmul.
Asta e aparatul: http://www.tropheus.ro/protein-skimmer/2700-eheim-skim-350.html
|
 |
|
|
|
Nu cunosc modelul acvariului tau, poti pune o poza cu capacul (partea interioara)? Solutia (daca permite capacul) este sa mai adaugi 2 tuburi de neon.
Poti sa folosesti tuburi Osram/JBL/Giesemann, in functie de buget. O regula bruta ar fi sa ai in proportie de 1:1 tuburi de 6500k si 3500k (daca spui ca vrei acvariu plantat).
|
 |
|
|
|
Eu tin sa-i dau dreptate lui paradoxx. Fa un acvariu ca lumea, in care sa nu chinui pestii, in care sa poti face un aranjament cat de cat, asigura-i o filtrare corespunzatoare si echipamentele necesare, apoi o sa te poti bucura de acest hobby asa cum trebuie.
Faptul ca in zona ta nu sunt magazine nu e o scuza, poti comanda ce-ti trebuie de la orice magazin online din Romania sau din lume, posta si firmele de curierat functioneaza la capacitate maxima.
|
 |
|
|
|
Probabil ai biofilm si se lipesc bulele de el. Un mic surface skimmer te-ar ajuta (ex. eheim skim350)
|
 |
|
|