[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: DCTyto
Forum Index » Profile for DCTyto » Messages posted by DCTyto

Schtutz wrote:Julidochromis. Nu as baga mana in foc ce varianta dar cred ca e transcriptus. Asta cu
si mananca mancare de peste
suna bine rau. Unii care mananca mancare de pisici nu aveau?!

=)) interesant modul astora de a se hrani
Xenon..eu din cate stiu..femela scalar are capul mai bombat. Spre deosebire de mascul care are acolo deasupra boticului ca un fel de "gropi?a" ...
NU ! Nu este boala. Uite, de o sapt am mai cumparat o femela si am pus`o impreuna cu cei doi.. insa cel negru imediat cum a vazut`o bine inteles ca si`a continuat bunul obicei...dupa o zi l`am separat pe"bute" de restul acvariului si acum deja incepe sa isi refaca coada. Bine inteles ca acum cei doi care au ramas in acvariu sunt foarte veseli unul langa celalalt si probabil ca deja formeaza un cuplu.. Insa de cel negru cat de curand o sa scap.. o sa imi iau altceva in locul lui..
Agyu wrote:doi masculi nu se vor intelege niciodata,se vor bate daca unul va trece pe teritoriul celuilalt daca ai spatiu mic,sau le separi,sau aduna un grup de 4-5 perechi,se vor intelege perfect

Multumesc pentru sfat ! Dar mai am o intrebare: imi poti spune cum fac deosebirea intre mascul si femela la scalari? chiar nu stiu si nici pe net nu am prea gasit ceva concret
stefanp wrote:Poate prea putin spatiu incat sa se inteleaga doi scalari?

Tu zici ca spatiul e cam mic...nu cred..altfel nu s`ar fi inteles de prima daca cand i`am achizitionat. Asta e chestia, ca aceasta problema a aparut acum de curand
Salutare Acvaristi. Tin sa spun ca am un acvariu de 50 de litri dotat cu tot ce trebuie in care tin.. 2 perechi de xipho 4 neoni, 2corydoras dar problema e la cei doi scalari. Ii am de aproape un an iar pana acum o saptamana nu se mai inteleg deloc. Cel negru, care e ceva mai micut decat cel alb il bate pe asta din urma de il nenoroceste. I-a mancat coada si nu stiam ce sa ii fac. L'am luat pe cel negru si l`am separat o perioada. Ieri i-am reunit si vad ca de azi a reinceput problema.. Vreau si eu cateva sfaturi ca nu stiu ce sa fac cu ei. Sper sa rezolv cat mai repede aceasta problema... Multumesc !
E atat de mic doar pt doi scalari? Pe acestia ii vad foarte vioi si plini de viata. Nu sunt stresati, mananca, alearga, totul e ok...Si sunt de dimensiune medie..diametru de 3-4 cm
Vivipari nu am decat 2 perechi(xipho) iar acvariul este de 60 de litri
Dragi acvaristi..am si eu neaparata nevoie de voi. Am un mascul xipho de 6-7 cm care face pe nebunu. Sa va povestesc: am achizitionat azi de dimineata un scalar. Tin sa va spun ca in acvariu mai am 2 scalari deci nu era singur. Insa, masculu de care va spuneam mai sus de cum l`a vazut a inceput sa il bata, sa il muste si nu inteleg dece pe el. Dece cu ceilalti doi nu are absolut nimic iar pe acesta il bate. Si drama cea mare a fost acum 5 minute cand am venit acasa si am observat ca bietu scalar era mort. Bninteles incepuse sa devina hrana pt xipho cel criminal si pentru restul... Imi poate explica si mie cineva acest comportament atat de ciudat al acestui mascul??
Multumesc tuturor pentru ajutorul acordat. Deja am vorbit cu cine va si am sa scap in 2 zile de cei doi tetra. Multumesc mult
Deci sa inteleg ca ar fii foarte indicat daca as scapa definitiv de tetra nu?
Bogdan_Musat wrote:
roxanah wrote:...E populat de 2 carasei de aprox 5cm (care locuiesc impreuna cam de 10 luni) ...

5 cm la 10 luni, cam mici, nu le prea prieste,
la 10 luni si la 5 cm, nu cred ca poate fi vorba de reproducere, sunt prea mici
cred ca trebuiesc separati, mai cumpara un acvariu, macar la 100 L

Corect. Sunt cam mici la varsta lor... sigur au 10 luni?
Multumesc de raspun. Deci de ce specie ar trebui sa ma scap? E bine daca imi mai cumpar cativa tetra? Se vor potoli asa?
Sunt carasei aurii? daca st aurii iti va fii foarte greu sa le stabilesti sexul..Masculul prezinta niste tuberculi care se dezvolta pe branhii atunci cand acesta atige maturitatea. Acestia arata ca niste puncte marunte, albe, care probabil nici nu vor fi observate decat la o examinare atenta a pestelui. Femeleel sunt putin mai mari si mai dolofane. Este aproape imposibil sa stabilesti sexul unui caras auriu pana la varsta de 2ani nu 1 an cum ai zis tu, si chiar dupa aceasta varsta este destul de dificil.
Te`ai gandit la reproducere? Poate fi si asta cauza..
Dragi acvaristi am si eu nevoie de cateva sfaturi. Acvariul meu de 50 l este populat aproape in intregime de vivipari. Printre acestia am un scalar de dimensiune medie si 2 tetrazona. Problema e urmatoarea: cand i`am achizitionat pe cei doi dracusori toata lumea era linistita dar de vreo doua zile unul dintre tetra e foarte suparat si imi ataca tot ce gaseste in cale... in special un mascul de zebra. Pur si simplu il alearga prin tot acvariul si il musca. Acum am observat ca procedeaza la fel si cu perechea lui dar si cu scalarul care vad ca este foarte stresat si sta mereu ascuns sau la suprafata apei..Mi`e frica sa nu imi moara.. Spuneti`mi si mie ce pot sa fac in cazul asta.
Va rog spuneti`mi si mie ce plante as putea pune intr`un acvariu in care am doar xipho si molly avand in vedere ca acestia sunt pui. Varsta lor fiind de aproximativ o luna...
Dolly wrote:Te rog foarte mult sa treci pe la rubrica Despre noi sa te prezinti, sa citesti Regulamentul forumului si sa modifici marimea avatarului, ca e cit casa.
Multumesc!

Imi cer scuze pt dimens. avatarului...eu pur si simplu l`am luat de pe net si nu ma asteptam ncii eu sa apara atat de mare. M`am gandit ca poate forumul vostru redimensioneaza imaginea si deasta l`am lasat asa...in fine l`am schimbat si acum presupun ca numai exista nicio problema M`as bucura daca m`ati ajuta si pe mine cu ce am scris in topic mai sus...
Ma numesc, Catalin, sunt din Craiova si imi face mare placere sa fiu printre voi. Sunt incepator in acvaristica dar cu ajutorul vostru vreau sa devin si eu un expert si sa ii ajut pe ceilalti la randul meu. Pentru inceput am un acvariu de 20 de litrii in care tin cativa puisori de xipho si molly negru Vreau sa aflu cat mai multe despre aceste specii "vivipari", deoarece am inteles ca aceasta specie este pt incepatori si dece nu in curand sa vorbim si despre restul speciilor.. Ma gandesc sa achizitionez un acvariu de aprox 100 de litrii in care sa fac un colt al naturii cat mai real si mai frumos.
Am citit ghidul si am vazut ca fara filtru sunt mort! Am acvariul de vineri seara si de atunci azi de dimineata am schimbat cam 20 la suta din apa. A fost weekend dar maine primul lucru pe care o sa il cumpar va fi filtrul. Am tinut apa la declorinare de sambata dupa amiaza dar am inteles ca se tine si 2-3 zile? E ok? Pot tine si mai mult de atat apa la declorinare? Sau mi`a zis cineva sa o fierb apoi sa o racesc...dar toate nutrimentele din apa nu dispar atunci cand apa fierbe?

Forum Index » Profile for DCTyto » Messages posted by DCTyto
Go to: