[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Scalar bataios  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
DCTyto
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare Acvaristi. Tin sa spun ca am un acvariu de 50 de litri dotat cu tot ce trebuie in care tin.. 2 perechi de xipho 4 neoni, 2corydoras dar problema e la cei doi scalari. Ii am de aproape un an iar pana acum o saptamana nu se mai inteleg deloc. Cel negru, care e ceva mai micut decat cel alb il bate pe asta din urma de il nenoroceste. I-a mancat coada si nu stiam ce sa ii fac. L'am luat pe cel negru si l`am separat o perioada. Ieri i-am reunit si vad ca de azi a reinceput problema.. Vreau si eu cateva sfaturi ca nu stiu ce sa fac cu ei. Sper sa rezolv cat mai repede aceasta problema... Multumesc !
stefanp
Moderator

IP:

Poate prea putin spatiu incat sa se inteleaga doi scalari?

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Agyu
Junior member
[Avatar]

IP:

doi masculi nu se vor intelege niciodata,se vor bate daca unul va trece pe teritoriul celuilalt daca ai spatiu mic,sau le separi,sau aduna un grup de 4-5 perechi,se vor intelege perfect
[Email] [Yahoo!]
DCTyto
Junior member
[Avatar]

IP:

stefanp wrote:Poate prea putin spatiu incat sa se inteleaga doi scalari?

Tu zici ca spatiul e cam mic...nu cred..altfel nu s`ar fi inteles de prima daca cand i`am achizitionat. Asta e chestia, ca aceasta problema a aparut acum de curand
DCTyto
Junior member
[Avatar]

IP:

Agyu wrote:doi masculi nu se vor intelege niciodata,se vor bate daca unul va trece pe teritoriul celuilalt daca ai spatiu mic,sau le separi,sau aduna un grup de 4-5 perechi,se vor intelege perfect

Multumesc pentru sfat ! Dar mai am o intrebare: imi poti spune cum fac deosebirea intre mascul si femela la scalari? chiar nu stiu si nici pe net nu am prea gasit ceva concret
stefanp
Moderator

IP:

DCTyto wrote:
stefanp wrote:Poate prea putin spatiu incat sa se inteleaga doi scalari?

Tu zici ca spatiul e cam mic...nu cred..altfel nu s`ar fi inteles de prima daca cand i`am achizitionat. Asta e chestia, ca aceasta problema a aparut acum de curand

Pai poate intre timp au crescut si au ajuns sa nu se mai suporte. Eu din ce-am mai citit pe ici pe colo, scalarii au nevoie de mult mai mult spatiu decat le oferi tu (spatiu pe care il mai si impart cu alte vietati in cazul tau).
Si ma mai gandesc ca acvariul are 50 de litri brut din care mai scazi ca sa ajungi la valoarea neta.

This message was edited 1 time. Last update was at 15/07/2012 20:58:03

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

DCTyto wrote:
Agyu wrote:doi masculi nu se vor intelege niciodata,se vor bate daca unul va trece pe teritoriul celuilalt daca ai spatiu mic,sau le separi,sau aduna un grup de 4-5 perechi,se vor intelege perfect

Multumesc pentru sfat ! Dar mai am o intrebare: imi poti spune cum fac deosebirea intre mascul si femela la scalari? chiar nu stiu si nici pe net nu am prea gasit ceva concret

4-5 perechi este mult prea mult pentru acvariul de 50 de litri,as sugera una singura.Masculul are ca un "cucui" in frunte,are capul mai bombat.

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Si ca sa intelegi mai bine, doar cu xipo ai populat maxim. restul sunt suprapopulare. As face prinsoare cu tine ca acea codita nu i-a mancat-o scalarul celalalt, ci ca este un semn de boala. Si bataia tot de acolo o capata, mai mult ca sigur. Parca ziceai ca vrei sa faci un colt din natura, un acvariiu mai mare, de 100l.... Oricum ai invarti problema, acvariul tau este mult prea mic si pentru scalari, si pentru xipo. Acum fiecare intelege si face ce vrea, dar stiu ca tu iti doresti mai mult. O zi buna, Narcis.
[ICQ]
DCTyto
Junior member
[Avatar]

IP:

NU ! Nu este boala. Uite, de o sapt am mai cumparat o femela si am pus`o impreuna cu cei doi.. insa cel negru imediat cum a vazut`o bine inteles ca si`a continuat bunul obicei...dupa o zi l`am separat pe"bute" de restul acvariului si acum deja incepe sa isi refaca coada. Bine inteles ca acum cei doi care au ramas in acvariu sunt foarte veseli unul langa celalalt si probabil ca deja formeaza un cuplu.. Insa de cel negru cat de curand o sa scap.. o sa imi iau altceva in locul lui..
DCTyto
Junior member
[Avatar]

IP:

Xenon..eu din cate stiu..femela scalar are capul mai bombat. Spre deosebire de mascul care are acolo deasupra boticului ca un fel de "gropi?a" ...
Taz
Membru de baza

IP:

Este tocmai invers , masculul are fruntea mai bombata .
[Email] [Yahoo!]
Agyu
Junior member
[Avatar]

IP:

Masculul are fruntea bombata si femela are capul mai lunguiet iar la unele varietati (smokey,marble,koi,red devil...) la mascul "fin"-ul din fata e parca ar fi dezlipit la capat sau la mijloc,avand forma de furca
[Email] [Yahoo!]
Sorin3030
Member

IP:

2 scalari in 50 de litri?Saracii de ei...si eu imi fac griji cu un rotkeil severum in 200 de litri ca e prea putin pentru el)
E prea mic spatiul pentru toti pestii enumerati de tine,vei avea constant probleme.Daca nu cu agresivitatea,atunci cu bolile,si invers.Si oricum,ce primesc ei acolo nu e viata ci subzistenta.

Forum Index » Cichlidae
Go to: