[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Problema este cu locatia unde este amplasat acvariul: pot pune filtru doar la acelas nivel cu acvariu. Puteti sa-mi explicate ce probleme pot sa apara din aceasta cauza?

Eu am folosit la un moment dat un filtru extern pus pe aceeasi masa cu acvariul.
Nu stiu cum si de ce, dar tragea aer pe undeva...stiu ca din 10 in 10 minute tot dadea aer afara pe furtunul de OUT (plus zgomotul aferent). Si asta a durat cateva zile bune, o saptamana cred (nu-mi aduc exact aminte, pentru ca au trecut cativa ani).
Problema a incetat imediat dupa ce l-am coborat sub nivelul acvariului.

Zupy wrote:
La pietris am dat dimensiunile in cm Deci ma gandesc sa pun de 2 - 10 mm.

Granulatia recomandata pentru un acvariu plantat e de 1-2 mm pana pe la 5 mm maximum.
Salutare! Scot urmatoarele specii de plante la vanzare:

- Rotala rotundifolia red = 1 leu/firul
- Polygonum sp. Kawagoaeanum = 2 lei/firul
- Ludwigia mini "Super Red" = 2 lei/firul
- Lindernia sp. India = 3 lei/firul
- Rotala butterfly = 2 lei/firul
- Proserpinaca palustris = 2 lei/firul
- Hyhrophilla pinnatifida = 2 lei/firul
- Alternanthera reineckii "mini" = 1 leu/planta
- Rotala mexicana Goias = 3 lei/firul
- Heteranthera zosterifolia = 1 leu/firul

Plantele se scot din acvariu in ziua trimiterii. Trimit si in tara (comanda minima 30 lei). Pentru Iasi, nu exista comanda minima.
Poze cu plantele puteti gasi in jurnalul meu.
Bine ai venit pe forum!
Depinde si de bugetul tau.
Filtrele JBL sunt bune, eu am avut trei bucati, nu m-a dezamagit niciunul.

Daca mergi pe JBL, recomand modelul 901.
Filtrul nu se pune la acelasi nivel cu acvariul, ci sub bazin.

Legat de pietris, n-as folosi unul atat de fin.
As zice o granulatie peste 1 mm, pana in 4-5 mm.
Referitor la melcii aia din poze, par a fi Planorbella.
Daca ai si ceva mai ascutiti la forma, atunci Physa.
eugen2265 wrote:Daca vrei si nu te superi lasa-mi te rog pe privat un numar de telefon si discutam altfel

Cred ca nu e prima oara cand vad afirmatia asta la tine.
Aici e un forum, nu inteleg de ce ceri adresa sau numarul de telefon in privat ca sa discutati mai mult...scrie aici ce vrei sa-i spui, caci asta e scopul forumului.
Aa, apropo de pesti, ca uitasem sa zic.
Banuiesc ca o sa mai "uniformizezi" culorile nu? (a se citi, ramai la o singura specie )
Se pare ca treaba merge, da-i inainte!
Chiar ma intrebam cand vei deschide jurnal
Asta e fostul A dutch touch nu?

Imi place cum arata si astept sa-i vad evolutia.
Lily pipes de unde ai luat?
Pai un sistem fara butelie, ar fi "bomba" clasica cu drojdie sau sare de lamaie.
Sau daca vrei tu, sunt variante in comert, de la JBL, Dennerle, Tropica.
Easycarbo nu introduce co2 in apa, pentru ca e un lichid, nu un gaz (cum e co2-ul).

Cam ce buget ai?
De ce excluzi sistemul cu butelie?
Oho ce au crescut buruienile.
Limnophilla aia arata bine!
Banuiesc ca mai urmeaza sa pui niste plante, nu?
Asa da!
Meserie
Iti recomand sa mai pui niste plante in acvariu, cat mai repede.
Incearca Vallisneria, Ludwigia repens, Heteranthera zosterifolia. Sunt plante cu crestere rapida, ce consuma nutrientii in exces de la inceputul unui setup.
Cu fondurile, toti intalnim probleme...dar le iei pe rand, nu dispera
E frumusel!

Bine ca ai scapat de alge.
dan.pavelescu wrote:Aleluia, a pus in sfarsit poze, ma duc sa fac un semn in grinda la vecina

Pai asa am promis, m-am tinut de cuvant
Si daca tot esti la vecina, nu te ocupa numa' de grinda

dan.pavelescu wrote:
Mut bizda la mama lor de concursuri, lui Pavelescu ii place!

Multzam'!
Humbert wrote:
da. mi-am propus sa pazesc cioatele de data asta cu foarfeca in mana )

Doamnele ajuta!
Precum spuneam, a venit timpul pentru ultima serie de fotografii cu acest setup.
Nu pentru ca e la potentialul maxim, pentru ca din punctul meu de vedere nu este, ci pentru ca nu voi mai avea timp de el.
Acvariul va mai sta in picioare vreo doua-trei saptamani...sau pana cand voi avea o zi libera complet, ca sa-l desfiintez
Pana atunci, plantele sunt de vanzare, aviz amatorilor

Acvariul a mers bine, ca si pana acum. Ultima tunsoare a fost inainte de paste si de atunci practic nu am mai facut nimic la el, inafara de schimbul saptamanal de apa si un sters de geam inainte de poze (ca a trecut mai bine de o luna de la ultima curatare).

Si sa incepem cu pozele, nu asa multe ca la ultima tura, ca sa nu va plictisesc

image

image

image

De ce zic ca nu e la potentialul maxim.
Partea stanga e un pic cam salbaticuta pentru gustul meu, ceea ce nu m-ar deranja prea tare, insa frunzele mari si lungi ale pinnatifidei mi-au cam umbrit proserpinaca si nu s-a mai colorat la fel de intens ca de obicei (exemplu se poate vedea in pozele de la pagina 4).
De asemenea as fi vrut sa renunt la tufa de Rotala walichii, care nu s-a inrosit precum as fi vrut eu (si asta pentru ca vorbim de un danish style); insa ca sa o inlocuiesc ar fi trebuit sa astept ceva timp pana sa creasca o alta tufa in loc, poate prin iunie as fi reusit sa inglobez bine alta tufa in locul ei...ori din pacate n-am timpul asta la dispozitie
De asemenea, mai am portiunea din fata cu Rotala goias, care la fel e cam verde pentru un danish, insa n-am avut ce sa-i fac, pentru ca nu vreau sa o scot si sa pierd planta...asa ca a ramas acolo. (la fel si cu alte cateva fire verzi ce se mai vad prin peisaj)

Rotala butterfly

image

image

image

Proserpinaca palustris

image

image

Ludwigia mini "super red"

image

image

Rotala macrandra mini type IV

image

Un varf timid de Neasea sp. red

image

Rotala rotundifolia sp. red

image

image

Polygonum sp. Kawagoeanum

image

Alternanthera reineckii "mini"

image

Ludwigia inclinata

image

Rotala walichii

image

Hygrophilla pinnatifida (care se intinde a naibii printre celelalte tufe )

image

Rotala goias

image

Lagenandra meeboldii 'Red' (sau pink)

image

Limnophilla belem (si-a dat drumul incetisor la crescut, probabil se va colora cand ajunge mai sus, mai aproape de lumina)

image

Rasbora espei

image

image

image

Si la sfarsit, o poza cu bannerul semnat de Marie-Sophie Germain

image

Deci, cam asta a fost cu "The great Danish", mi-am facut damblaua
Imi pare un pic rau ca nu mai am timp sa-l mai modific un pic, dar sunt multumit cu ce a iesit pana acum.
Tot pe final, sunt foarte multumit de linia de fertilizare Dennerle, voi merge in continuare in setupurile viitoare cu ea si o recomand cu caldura oricui! Voi face in curand si o analiza cu cat am cheltuit, cat timp am folosit samd.
Inca nu stiu daca sa inscriu acvariul in vreun concurs...cred ca nu va fi foarte apreciat, datorita abundentei de rosu. Nu se incadreaza in tiparele concursurilor, asta e clar. Dar ma voi mai gandi asupra cestui aspect.

Poze s-ar putea sa mai urmeze, pana desfiintez acvariul...sa vedem cat de lene imi va fi

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: