Hello,
Cum nu am folosit pana acum niciun fel de aditie de CO2, am zis ca acesta ar fi locul potrivit pentru a culege informatii.
Am citit despre bombe, sisteme de aditie CO2 cu butelie, sisteme fara butelie si solutii si sincer cred ca am citit cam mult pentru ca nu stiu cum ar fi mai bine.
Sincer eu ma gandeam sa incep aditia de CO2 usor, eventual cu Easy Carbo, si un eventual sistem fara butelie.
Nu doresc sa imi confectionez o bomba CO2 deoarece am citit si pe acest forum si in alte locuri diverse postari cu incepatori care dupa ce si-au creat bombele (fie ele cele cu gelatina, fie cu bicarbonat si sare de lamaie) au avut probleme cu pestii, lucru pe care nu mi-l doresc.
Nu doresc sa iau momentan un sistem cu butelie (cu toate ca am inteles ca sunt cele mai eficiente), insa la ce plante am acum in acvariul nu cred ca este neaparat necesar.
Asadar am ajuns la concluzia ca as vrea sa incep sa cu Easy Carbo / sistem fara butelie (am vazut de exemplu JBL Proflora sau Tetra CO2 Optimat - nu stiu care ar fi mai bun)
Va cer parerea pentru ca este primul acvariu plantat si nu vreau nici sa omor pestii dar vreau sa creasca plantele (cel mai mult imi doresc sa se raspandeasca Marsilea si sa se faca covor

)
Acvariul este de 60Lx30x30h (54 litri)
Substrat JBL AquaBasis plus
Pietris Natural 2-3mm
Plante:
Egeria densa
Ludwigia repens
Cabomba caroliniana
Marsilea - pentru "gazon"
Asa arata acvariul aseara, cand am plantat Ludwigia si Marsilea