[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Aditie de CO2 (beginner)  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
Shaba
Member

IP:

Hello,
Cum nu am folosit pana acum niciun fel de aditie de CO2, am zis ca acesta ar fi locul potrivit pentru a culege informatii.
Am citit despre bombe, sisteme de aditie CO2 cu butelie, sisteme fara butelie si solutii si sincer cred ca am citit cam mult pentru ca nu stiu cum ar fi mai bine.

Sincer eu ma gandeam sa incep aditia de CO2 usor, eventual cu Easy Carbo, si un eventual sistem fara butelie.
Nu doresc sa imi confectionez o bomba CO2 deoarece am citit si pe acest forum si in alte locuri diverse postari cu incepatori care dupa ce si-au creat bombele (fie ele cele cu gelatina, fie cu bicarbonat si sare de lamaie) au avut probleme cu pestii, lucru pe care nu mi-l doresc.
Nu doresc sa iau momentan un sistem cu butelie (cu toate ca am inteles ca sunt cele mai eficiente), insa la ce plante am acum in acvariul nu cred ca este neaparat necesar.
Asadar am ajuns la concluzia ca as vrea sa incep sa cu Easy Carbo / sistem fara butelie (am vazut de exemplu JBL Proflora sau Tetra CO2 Optimat - nu stiu care ar fi mai bun)

Va cer parerea pentru ca este primul acvariu plantat si nu vreau nici sa omor pestii dar vreau sa creasca plantele (cel mai mult imi doresc sa se raspandeasca Marsilea si sa se faca covor )

Acvariul este de 60Lx30x30h (54 litri)

Substrat JBL AquaBasis plus
Pietris Natural 2-3mm

Plante:
Egeria densa
Ludwigia repens
Cabomba caroliniana
Marsilea - pentru "gazon"

Asa arata acvariul aseara, cand am plantat Ludwigia si Marsilea
image

Past Projects: Planted Community Tank 54L
Amber Caves
Present Project:
Bimbi 112L
bobiciupe
Senior member
[Avatar]

IP:

Aditia de easy carbo sau alte produse similare nu o inlocuieste pe cea de co2. Sunt 2 lucruri diferite.

Iar cind noi nu vom mai fi....vor fi altii
[Email] [Yahoo!]
Shaba
Member

IP:

Nu o inlocuieste poate in sensul ca nu este la fel de eficienta insa teoretic fac acelasi lucru, adica cresterea nivelului de co2 in apa. Insa am inteles ... trebuie sa folosesc si un alt sistem. Dintre cele fara butelie si excluzand bomba DYI, care ar fi mai bun?

Amber Caves
Present Project:
Bimbi 112L
stefanp
Moderator

IP:

Easycarbo nu introduce co2 in apa, pentru ca e un lichid, nu un gaz (cum e co2-ul).

Cam ce buget ai?
De ce excluzi sistemul cu butelie?

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Shaba
Member

IP:

Pentru ca nu vreau sa ma axez doar pe plante ... adica nu vreau sa fac aquascaping in adevaratul sens al cuvantului, insa vreau sa ajut plantele sa creasca frumos. Luand in calcul asta consider ca si un sistem fara butelie m-ar ajuta, insa nu stiu care si-ar face treaba tinand cont de volumul si plantele din acvariu.
In plus, pot trece de la un sistem mai slab la unul mai bun (la cel cu butelie adica) in momentul in care simt ca va fi necesar, iar investitia initiala este mult mai mica.
Astea fiind spuse... o recomandare ar avea cineva?

Amber Caves
Present Project:
Bimbi 112L
stefanp
Moderator

IP:

Pai un sistem fara butelie, ar fi "bomba" clasica cu drojdie sau sare de lamaie.
Sau daca vrei tu, sunt variante in comert, de la JBL, Dennerle, Tropica.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: