[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: HumanFace
Forum Index » Profile for HumanFace » Messages posted by HumanFace
Cat ai zis ca faci acvariul pana la urma? 70x40x40? Mi se pare cam mic pentru ciclide africane. Mai trebuie sa te documentezi muult si biine!
Cand sunt adulti sunt mai violenti. Si in plus nu poti sai ti cu plante. Nu sunt asa de usor de intretinut.
Pai la ciclidele africane le trebuie mai mult spatiu si sa fie ceva mai multe, ca sa nu fie asa violente. Mai bine nu tine si ciclidele africane.
Ciclide africane alaturi de xifo? Sau singure?
In acvarii mai mici de 50L, si nu foarte bine plantate, nu mi se pare ca e bine sa pui co2.
kreatoru wrote:Ce imi place cel mai mult la scalari e ca...la cat sant de lenesi in miscare...sa vezi ce atacuri fulgeratoare pot avea....

Ti-au nascut viviparii?
Nu poti face macar unul de 50/30/30? Filtrul hang-on va fi suficient.
A, si e o problema la asta:
Puii de vivipar o sa se ascunda printre plantele din acvariu!
Mi se pare cam putin. Mai bine de 4mm.
luci92050 wrote:

imi poti explica cum sa fac asta?

Ia buretele bolbositor, ma rog, doar buretele, baga in el o teava cu capatul indoit, in teava baga furtunul de la pompa pana in capat, mesteresti ceva sa fie sustinut de ventuze, si capatul indoit al tevii il lasi afara.
Stai un pic!
Ai luat xifo? Nu e bine la 20 L, au nevoie de cel putin 80 de litri!!
Sadicule!
Mai bine incearca sa faci un fel de separeu cu gauri pe unde sa treaca puii, Si daca nu iti place poti sa il maschezi cu background ca la ciclide africane.Poti sa faci unul dintr-o cutie de platic cam de 20L, Cu o parte de plasa pe care sa treaca puii, inauntru pui un bolbositor, si doua trei plantute din acelea plutitoare care au radacinile lasa-te in jos, un pic de pietris, lumina si caldura o primesc din exterior. Inauntru pune doi masculi de guppy si patru femele (desi spatiul de inot o sa fie mic, o sa fie schimburile de apa cu exteriorul. Si daca nu iti place cum se vede: backgroun malaei din polistiren+ciment!
Mie pur si simplu nu imi iese
Daca iau o butelie(25 de lei) si ii fac eu un difuzor e bine?
Nu mai stresat, stai linistit. Oricum ma plictiseam rau, mai aveam chef de actiune .
A si, am uitat de gourami si pestii papagal!
OK. Iti urez succes. Dar, mai bine fa un acvariu. Crevetii aia sigur nu se simpt prea bine.
Deci, uite explicat babeste:
1 Ai luat discusii si i-ai pus in bazin;
2 Bazinul este de 386 de litri; in el mai ai 8 scalari 8 vivipari, 4 tetra, 20 neoni.
3 386L este de ajuns pentru 8 discusi, nu mai mult!
4 Viviparii aia se tot plimba pe langa discusi, care sunt nisste pesti calmi. Astfel devin stresati (la fel si scalarii).
5 Ai prea multi pesti=>muult kk.
6Mullt kk=> multe chestii rele in apa!
7Multe chestii rele in apa( amoniac-No2)=> diverse boli.
Nu numai discusii, ca si ceilalti pesti o sa aiba de suferit. MULT!!
Sper sa nu te fi suparat pe mine ca am fost mai dur .
E normal ca scalarii sa fie mai violenti cand au icre sau pui. DE la discusi sa te astepti la surprize rele.
Nu prea vad cum ai putea face asta homemade. E un vas special inchis si chiar nu vad cum sa-l construiesti. Numai daca ai deja unul gata facut. Si de unde faci rost de acea alga, de acei creveti.
Nu prea ai ce face... Macar amana vacanta cu o saptamana. Sau sa improvizezi ceva, un hranitor automat... Sa faci ceva cu filtrarea... Sau mai bine arat-ai vecinei tale exact cum sa procedese, dar numai cu schimbul de apa, cu hrana, mai bine improbizeaza ceva, orice.SAu si mai bine un hranitor automat!

Forum Index » Profile for HumanFace » Messages posted by HumanFace
Go to: