| Message |
|
|
|
Multumesc. O sa mai adaug, din experienta de pana acum nu ma abtin sa plec cu mana goala cand intru intr-un magazin sau raion de acvaristica, asa ca am lasat spatiu pentru achizitiile viitoare.
Si eu sunt curios cum e cu hranitul la 3 zile. Eu le dau o data pe zi. Vreau sa mai intreb cat timp ramane mancarea ok de la deschiderea cutiei? Chiar daca e in termen, banuiesc ca nu isi mai pastreaza parametrii si exista riscul sa nu mai fie conforma. Momentan am o cutie de minigranule Tetra, un plic de Hikari si larve de tantar la congelator. Toate de vreo 5-7 luni.
|
 |
|
|
Am mutat toti pestii din acvariul mic, aseara am transferat ultima transa, neonii. Acvariul pare ciclat dupa teste, cel putin cat sa nu afecteze pestii. Fungusul de pe lemn a disparut aproape de tot, si-au facut treaba neritinele si corydoras. Si vreo 3 ramshorn adusi pe plantele cumparate, de care cred ca ar trebui sa scap cat mai repede, pana nu e prea tarziu.
https://plici.ro/image/JHq
|
 |
|
|
|
Am facut o aspiratie masiva, am scos namol la greu. Stau cu cubuletul gol 2 zile, dupa care bag creveti si 4 oto.
Ati luat creveti de la Hornbach Militari, sunt ok? Nu am fost niciodata acolo, de asta intreb.
|
 |
|
|
|
Da, corydoras devoreaza mortaciune. Ai prea multi pesti oricum, se face un pic de selectie naturala.
|
 |
|
|
E bun, l-am avut. Acum il folosesc pe asta, e mai subtire teava si ma ajuta sa curat printre plante. Il folosesc mereu, de obicei nu il bag foarte adanc, dar de dat asta ii dau cu simt de raspundere, pana la fundul bazinului.
https://animax.ro/curatator-acvariu-dennerle-gravel-cleaner.html
|
 |
|
|
|
Am citit undeva ca oto mananca si tubi, bloodworms, larve se tantari. Nu e indicat sa le dai decat foarte rar, dar daca il prinde pe vreunul ma astept sa-l inhate.
Oricum aveam planificat un schimb de apa 50% cu 3 zile inainte sa bag crevetii si oto, cu ocazia asta fac si o aspiratie masiva de substrat. Acvariul are 7 luni, iar pietricelele alea permit sa se acumuleze mizerie intre ele, chiar se impune o igienizare.
|
 |
|
|
Aici se vede mai bine:
https://plici.ro/image/Js4
Seamana cu tubifex, desi nu am bagat niciodata in acvariu. O sa ii tina otocinclus sub control, dar eram curios ce sunt. Au culoarea ramei, subt foarte subtiri, iar lungime din ce a putut sa vad, cam 4-5 cm.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Si video
|
 |
|
|
|
Astazi m-am uitat mai atent la avariul mic si am vazut un vierme in substrat. Are sens sa ma panichez? Nu stiu cat de bine se vede in filmulet, dar e maro rosiatic, culoarea unei rame tinere. Si parca vrea sa scoata noroiul din substrat la margine, nu stiam de ce mai gasesc gramajoare de noroi pe pietricele. Banuiesc ca nu e daunator, dar sper sa nu devina invaziv. Ce credeti ca poate fi?
|
 |
|
|
|
Cred ca HC arata intr-un mare fel pe roca vulcanica. Pana la urma e o piatra poroasa, propice pentru colonii de bacterii, colectare de nutrienti, se prind radacinile bine de ea, deci se poate incerca si cu plante de substrat, mai ales daca se adauga si fertilizanti in apa.
|
 |
|
|
|
Daca tot nu e graba cu raspunsurile… pare sa fie limpet/ acroloxus.
|
 |
|
|
Sa inchid si dilema asta, raspunzandu-mi singur. Da, cryptocoryne pe lava stone creste bine, chiar foarte bine. Nu mai stiu unde citisem ca nu se pune pe pietre, dar la mine in acvariul mic, cel pe care il pregatesc pentru creveti, chiar a prosperat.
https://plici.ro/image/Jss
|
 |
|
|
|
Daca tot le scoti, poti sa le fierbi, asta e igienizarea suprema. Nu stii cat, probabil 30 min clocot suficient sa moara tot ce e acolo. Mor si bacteriile din pacate, dar asta este, se fac altele.
|
 |
|
|
|
Nici eu nu as baga asasini, mi se par cam odiosi. Ia dimineata devreme un card, aduna cat poti si zdrobeste-i de sticla acvariului. O sa cada in apa si ii mananca pestii. Asa raman suficienti in acvariu cat sa faca curatenie si ii tii si sub control. E tot un fascism, dar mai bland decat melcii asasini, care sunt SS in toata regula.
|
 |
|
|
Filtrul e in capac, asa a venit acvariul. E primitiv, dar l-am stabilizat cu niste siporax bagat sub perlon. Si schimb perlonul la max 10 zile, se colmateaza repede. E capac lipit cu silicon, altfel ajungea demult la reciclare. O sa pun un burete pe sorb, sa nu ajunga crevetii in filtru. La Coralis au acum niste pui de creveti, victime sigure.
Pesti o sa fie doar ottocinclus. Si aici subt in dubii, posibil aa fie exclusiv creveti. Mai vad.
Si Neocaridine, da, am mai citit despre asta. Oricum, sunt destule specii frumoase aici, nu e nevoie de altceva. In plus, eu sunt generatia cu cheia la gat. Intai faci scoala pe Dacie, abia apoi treci la McLaren
Multumesc tuturor pentru sfaturi. Dau un medicament daca iese totul bine.
|
 |
|
|
O sa mut toti pestii, nu doar neonii. Le-am luat un bol mai mare
Ar trebui sa fac o aspiratie zdravana de substrat inainte sa bag crevetii? Asa, un fel de dat cu lavabil in casa noua. Ma gandesc sa nu ramana prea mult namol de la pesti.
|
 |
|
|
Salut,
Am un nano de vreo 24 l utili (35x28x35), plantat, plin cu pesti si vreau sa il transform in acvariu de creveti. Toti pestii vor fi mutati in acvariul de 63 l. M-ar ajuta cateva sfaturi, sa nu o dau in bara de la inceput. Acvariul arata:
https://plici.ro/image/Jsc
1. Cati creveti pot sa bag bag in el?
2. Pot sa fie doua specii?
3. As baga si vreo 2 oto, e ok? La cati creveti ar trebui sa renunt?
4. Ar merge niste pygmy cory sau se ocupa crevetii de resturile de mancare de jos?
Partea asta cu numarul si cu compatibilitatile ma intereseaza cel mai mult.
Multumesc frumos!
|
 |
|
|
|
Au inceput sa apara si la mine in acvariul mic, de cand am schimbat tubul led (cred ca revin la cel vechi). Eu vreau sa mut pestii in acvariul mare, iar pe asta sa-l populez cu creveti si ottocinclus. Nu e suficienta combinatia asta de ierbivore ca sa scap de alge? Ma gandesc sa folosesc ierbicidul ca ultima solutie.
|
 |
|
|
|
Pe vremuri, cand nu se gasea drojdie, femeile de la tara pastrau aluat intr-un borcan si il puneau in aluatul nou. Drojdie naturala, maia. Exact asa si cu zeama din filtrul vechi, e plina de bacterii, nu are cum sa nu aiba efect pozitiv asupra ciclarii. Fara suparare, dar eu nu as folosi buretii din cosuletul ala de la magazin. Pot sa aiba oua de melci, alge… Si eu spal plantele bine in apa de la robinet, sa moara tot ce-i strain, si chiar si asa am luat si melci si alge.
|
 |
|
|