[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Gandrei
Forum Index » Profile for Gandrei » Messages posted by Gandrei
Are mai bine de 2 saptamani de cand mi se pare mie ca are burta cam mare.
Ce ziceti? E insarcinata?
Trebuie s-o separ?
Sa ridic temperatura?
Maternitatea sa o pun langa incalzitor?
image
Oh, my God!
cum reduc marimea pozelor?
Scuzati-ma, daca deranjeaza.
Astept un raspuns la problema si solicit moderatorilor sa le stearga.
Dupa ce ne-am descris in http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/16916.page , am ajuns sa avem acel acvariu functional.

Am ciclat acvariul vreo 7-8 zile, apoi am adus un xipho mascul rosu (o frumusete ) si apoi dupa alte 3 saptamani am adus (ieri chiar) o partenera xipho rosu cu negru foarte frumoasa si inca 2 botia-lohachata (zicea cel de la magazin-hornbach- ca sunt buni la curatat prin acvariu)

Problema noastra a aparut acum vre-o saptamana cand am observat ca sunt niste mici organisme (cred) alb-transparente agatate pe tot ce e in acvariu si pe geamuri. Sunt foarte multe si mici si stau agatate cu un fel de piciorus de geam (spre exemplu) si se misca (nu plutesc) in batatia curentului de apa.
Am schimbat apa, am curata cu buretele cu magnet geamul pe interior dar tot reapar si se inmultesc.
Ati intalnit? Ce sunt? Cum scap?
Eu am crezut ca sunt pui de melci (apropo, aveam cativa mititei prin acvariu dar i-am aspirat la schimbarea apei) dar nu cred ca sunt.
Ma deranjeaza pentru ca se inmultesc foarte repede si arata urat agatati pe tot ce e in acvariu. Bine ca nu sunt si pe pesti.
Mai am si alge verzi, ca niste firisoare.

Am incercat sa fac si ceva poze. Nu se prea intelege dar poate e cineva care stie ce am patit.
image
image
kirucd wrote:Servus si bine ai venit
Cutia aceea de plastic de care vorbesti nu stiu ce este, poate ne pui o poza sa ne dam seama.
O seara linistita,
Dragos

image

Uploaded with ImageShack.us

Multumesc de primire!
Cam asa arata cutia ...
Ma numesc Andrei. Sunt din Brasov.
... si povestea mea (acvaristica) incepe azi si cam asa:
Fiind cu niste treburi pe la cineva, observ in curte, plin de praf si urme de zugraveala, un acvariu plin cu acareturi."Ce faci cu ala?" intreb, "Il vrei? Ia-l!" raspunde. Imi zic in minte ca oricum vroiam sa ii cumpar fiicei un acvariu asa ca asta e ocazia mea. Ajung acasa cu el, incep sa il spal, fiica in extaz, "cand mergem sa luam pestii? eu vreau din aia cu coada galbeni de la magazinul ... "(ala german cu nume greu de pronuntat H.........H ;) nu e reclama), ... si uite asa ma prinde ora 10:45 PM cu leptopul pe genunchi si ochii la acvariu.
Deci am asa:
-acvariu 60x30x30 => deci cam 54 L JUWEL Aquarium GmbH ;) cu capac si 1 neon 15W (asa scrie pe eticheta) la care trebuie sa ii pun steker ca l-a taiat fostul proprietar ... deh i-a trebuit la alceva candva.
-1 incalzitor RESUN Therm 35/300-RH9000 (scrie 25W pe el si are si un buton de reglaj temperatura deasupra). Am umplut bazinul sa vad daca curge (totulOK!) si am probat incalzitorul, se aprinde un beculet, sper sa si incalzeasca.
-1 Pompa aer BOYU SE-302 ca o broscuta cu un furtun lung ce se baga in bazin si face bule ca o perdea. Tare draguta!!
-1 Termometru
-1 Internal Power Filter RESUN SP-1200L (citat de pe cutie) Low Noise (chiar e ) cu tot cu filtre (un burete si niste chestii din plasti ca niste rotite... fiul meu le cerea deja pentru Lego...). L-am probat, functioneaza, dar parca prea invarte apa de o sa ameteasca pestisorii .
- mincion, burete de curata si ceva cu magnet de curata geamul.
- si in final o cutie din plastic cu niste fante inguste unde zicea ca se refugiaza puisorii cand sunt alergati de "baietii rai".

Deci de aici incep.
Cum va spune-am, bine ca v-am gasit si va rog fiti ingaduitori cu noi (eu tata (35ani), fiica (10ani) si baietelul (4ani)...sotia mai putin ca zicea "Unde il mai punem?" ) sa creem impreuna cu voi un con de lumina in viata subacvatica (copiilor le va fi foarte utila).

Ce schimb, ce las, ce sa fac acum? ... ca inapoi nu mai pot da ...

Forum Index » Profile for Gandrei » Messages posted by Gandrei
Go to: