[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Bine (ca) v-am gasit!  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
Gandrei
Junior member

IP:

Ma numesc Andrei. Sunt din Brasov.
... si povestea mea (acvaristica) incepe azi si cam asa:
Fiind cu niste treburi pe la cineva, observ in curte, plin de praf si urme de zugraveala, un acvariu plin cu acareturi."Ce faci cu ala?" intreb, "Il vrei? Ia-l!" raspunde. Imi zic in minte ca oricum vroiam sa ii cumpar fiicei un acvariu asa ca asta e ocazia mea. Ajung acasa cu el, incep sa il spal, fiica in extaz, "cand mergem sa luam pestii? eu vreau din aia cu coada galbeni de la magazinul ... "(ala german cu nume greu de pronuntat H.........H ;) nu e reclama), ... si uite asa ma prinde ora 10:45 PM cu leptopul pe genunchi si ochii la acvariu.
Deci am asa:
-acvariu 60x30x30 => deci cam 54 L JUWEL Aquarium GmbH ;) cu capac si 1 neon 15W (asa scrie pe eticheta) la care trebuie sa ii pun steker ca l-a taiat fostul proprietar ... deh i-a trebuit la alceva candva.
-1 incalzitor RESUN Therm 35/300-RH9000 (scrie 25W pe el si are si un buton de reglaj temperatura deasupra). Am umplut bazinul sa vad daca curge (totulOK!) si am probat incalzitorul, se aprinde un beculet, sper sa si incalzeasca.
-1 Pompa aer BOYU SE-302 ca o broscuta cu un furtun lung ce se baga in bazin si face bule ca o perdea. Tare draguta!!
-1 Termometru
-1 Internal Power Filter RESUN SP-1200L (citat de pe cutie) Low Noise (chiar e ) cu tot cu filtre (un burete si niste chestii din plasti ca niste rotite... fiul meu le cerea deja pentru Lego...). L-am probat, functioneaza, dar parca prea invarte apa de o sa ameteasca pestisorii .
- mincion, burete de curata si ceva cu magnet de curata geamul.
- si in final o cutie din plastic cu niste fante inguste unde zicea ca se refugiaza puisorii cand sunt alergati de "baietii rai".

Deci de aici incep.
Cum va spune-am, bine ca v-am gasit si va rog fiti ingaduitori cu noi (eu tata (35ani), fiica (10ani) si baietelul (4ani)...sotia mai putin ca zicea "Unde il mai punem?" ) sa creem impreuna cu voi un con de lumina in viata subacvatica (copiilor le va fi foarte utila).

Ce schimb, ce las, ce sa fac acum? ... ca inapoi nu mai pot da ...
[Yahoo!]
tarca.paul
Member
[Avatar]

IP:

Gandrei wrote:Ce schimb, ce las, ce sa fac acum? ... ca inapoi nu mai pot da ...

Foarte tare povestea si mai ales finalul . Bine ai venit in primul rand si sper sa ai un inceput usor!
1. magazinul era, presupun hornbach
2. toate bine si frumoase pana si dupa perdeaua de aer(te cred pe cuvant ca e tare draguta, atragatoare de-a dreptul, dar bine nu face intrun acvariu, mai ales plantat(cu ceva "viu" bineinteles).
3. iti recomand, din moment ce nu ai mai avut bazine acasa asa pentru inceput linkurile:
http://www.acvariu.ro/ghid-incepatori
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/2013.page
Poti sa citesti linistit toate topicurile de la "coltul incepatorilor" sunt foarte utile...pentru a nu gresi de la bun inceput...si cel mai important e ciclul azotului. Da-i in search pe forum, il gasesti sigur...imi merge netul foarte rau...
In mare astea fiind spuse, suntem aici si pentru cele mai banale intrebari...avand in vedere ca ai cel putin 2 perechi de ochi atintiti spre tine .

A belief that heaven or an afterlife awaits us is a "fairy story" for people afraid of death! S.H
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Eh... ai o bila alba ca mai intai ai trecut sa intrebi si abia dupa aia sa te arunci la cumparaturi
Dupa ce citesti ar fi ideal sa incepi sa iti faci un mic plan de bataie.... gen: ce pesti sa fie in acvariu, cam ce pretentii ai de la acvariu ... apoi arunca o idee de topic pe la Coltul incepatorului si te ajutam cu ce stim.

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Servus si bine ai venit

Acvariul cand il asezi in pozitia definitiva e bine sa pui sub el un pad (cum este polistirenul extrudat sau asemanator, 3-5 mm grosime)
In acest fel padul iti preia din denivelarile suprafetei pe care pui acvariu. E bine ca aceasta suprafata sa fie cat mai dreapta.
Filtrul Resun se pare ca este ok, dar eu as schimba la el rotitele de plastic din interior cu un substrat biologic gen Siporax sau
Eheim Substrat Pro. Din ce am vazut are doua iesiri care se pot orienta, eu as orienta o iesire in lungul acvariului iar cealalta
in latul acvariului, deci ar trebui sa il pui intr-un colt, de preferat in spate. Am inteles si ca una din iesiri are reglaj de debit,
aceasta iesire ar trebui sa o orientezi pe latimea acvariului. Daca folosesti Siporax sau Eheim Substrat Pro cu siguranta debitul
se va micsora. Oricum in timp debitul se va micsora. O sa iti trebuiasca si substrat, aici depinde ce vrei, cat de multe plante
si asa mai departe. Cutia aceea de plastic de care vorbesti nu stiu ce este, poate ne pui o poza sa ne dam seama.

E bine sa citesti si linkurile din partea de sus a forumului, o sa gasesti multe informatii utile.

O seara linistita,
Dragos

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
Gandrei
Junior member

IP:

kirucd wrote:Servus si bine ai venit
Cutia aceea de plastic de care vorbesti nu stiu ce este, poate ne pui o poza sa ne dam seama.
O seara linistita,
Dragos

image

Uploaded with ImageShack.us

Multumesc de primire!
Cam asa arata cutia ...
[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Aceea se numeste maternitate. In ea se pune femela de vivipari - guppy, molly, platy - inainte sa nasca. Dupa nastere, puii vor "cadea" prin gratar si vor supravietui. Asta e valabil pntru cei care isi doresc pui si nu au un acvariu foarte bine plantat, care sa le ofere adapost micutilor. Se cunoaste faptul ca viviparii, si nu numai, nu sunt niste parinti exemplari.

Forum Index » Despre noi
Go to: