| Message |
|
|
|
In functie de dimensiunile faunei din bazin, intretinerea acvariului(schimb de apa, filtru) pot deveni un cosmar.
|
 |
|
|
|
Intrebarea era retorica.
Eu personal nu as folosi nici un echipament care contine motoare de curent alternativ proiectate ptr un anumit sistem de tensiuni in alt tip de retea.
|
 |
|
|
Dr Nano wrote:Nu cred ca ati auzit de Ultum.
https://ultumnaturesystems.com/delta-aquarium-canister-filter/
DELTA 30 & 60
Small but mighty
Compact and slim, DELTA 30 and 60 features powerful technology and dynamic performance. Its sturdy pump provides reliable filtration and circulation to aquariums ranging in size from 4-27 gallons. Silent operation paired with simple maintenance of its multi-stage filtration chamber make DELTA 30 and 60 an attractive match for planted aquariums.
Produce UNS si canistre pentru 220V/50 Hz?
|
 |
|
|
|
Daca furnizorul este cel din primul post mi se pare ca modul lor de operare este foarte stresant pentru speciile mai delicate.
Din cei vad eu, ei sunt doar intermediar si pestii au parte de o calatorie lunga , stresanta fara o aclimatizare intermediara.
Stiu ca asta suna a " talking sh*t" , dar as vrea sa atrag atentia ca ceva nu este chiar corect.
Sper caurmatoarea serie de pesti sa soseasca in regula si sa aclimatizeze perfect in acvariul tau.
LE Eu nu as mergela Constanta, ci daca exista posibilitatea direct la intermediar. Si i-as cere saaclimatizeze pestii cel puti o saptamana, ambalare i pungi separate 1/3 apa, 2/3 oxygen pur), fara mancare o zi inainte delivrare.
|
 |
|
|
EverSad wrote:Pestisorul, inca este in viata.
Asa cum' bine, a fost apreciat: motivul deceselor, a fost temperatura de 41C in ambalajul de transport. (se deduce "cam ce" proportie de oxigen mai exista in "punga"..)
Problema este la transportator. (firesc) DPD
De ce vrei sa fii tu baiat de treaba?
Eu consider ca cei de la care ai cumparat pestii sunt cei raspunzatori de situatie si sper ca nu vei intampina greutati in a-ti recupera pierderile financiare. Ei sunt cei care au ales firma transportatoare, ei ales materialele pentri transport. Ei sunt cei care trebuiau sa se asigure ca au luat toate masurile necessre ptr transportarea in siguranta a pestilor, iar daca exista conditii adverse(clima, transportor etc) sa amane livrarea.
Raman la parerea ca vanzatorul ar trebui sa-si revizuiasca procedurile de livrare. Un review obiectiv ar trebui sa-i "ajute" pe aceasta cale.
|
 |
|
|
dinu79 wrote:
flo77 wrote:Pacat de ei! Se pare ca au murit din cauza lipsei de oxigen/intoxicare CO2. Intr-o poza vad unul cu coada franjurita, posibil din cauza scaderii pH.
Parerea mea este ca cel care i-a ship-uit este total raspunzator. Daca este un middle man ar trebui sa-si revizuiasca procedurile de reship-uire mai ales pentru speciile mai sensibile.
Salut.am redescoperit acvaristica, vad c? acum în func?ie de tehnica are multe denumiri specializate, etc, mi-am luat doua femele de gurami, deci ff Hardy, ?i mi sa specificat clar la ambalare usual c? peste 3 ore, no chance.in afara de rela?ia cu clien?ii c? atare, nu cred c? dore?te cineva , m? refer c? vînz?tor, in a fi perceput drept total deresponsabilizat.
Vad ca m-ai copiat pe mine. Imi cer scuze dar din pacate nu am inteles ce vrei sa spui si daca astepti un raspuns de la mine nu credca-l voi putea da. Asta se datoreaza in mare parte faptului ca utilizez telefonul si semnele diacritice apar ptr mine cam ciudat.
|
 |
|
|
|
Nu stiu daca garantia este problema aici. O firma/particular care nu iti ofera un refund imediat in acest caz nu are ce cauta in business.
Problema mare este ca in cazul in care ofera sa trimita alti pesti si folosesc aceleasi proceduri de shipping probabilitatea este ca si pestii noi sa soseasca tot morti.
Ca o nota ptr postul meu precedent: deoarece unul din ei si-a revenit( cel mai mic?) ma face sa cred ca lipsa de oxigen si nu intoxicarea cu amoniac sa fie cauza decesului, dar s-arputea sa fi gresit. Sunt curios cat a durat transportul si care era proportia apa/aer din punga de livrare. Din poze mie mi s-a parut ca punga era plea plina si prea mica ptr 5 pesti.
O alta nota: daca comanda s-a facut la linkul din primul post, am urmarit videoul lor de prezentare si procedurile lor mi se par foarte slabe ptr speciile sensibile. Exista un motiv pentru care intermediarii de discus de exemplu tin pestii in carantina cel putin 2 saptamani dupa care ii trimit la destinatar.
|
 |
|
|
|
Pacat de ei! Se pare ca au murit din cauza lipsei de oxigen/intoxicare CO2. Intr-o poza vad unul cu coada franjurita, posibil din cauza scaderii pH.
Parerea mea este ca cel care i-a ship-uit este total raspunzator. Daca este un middle man ar trebui sa-si revizuiasca procedurile de reship-uire mai ales pentru speciile mai sensibile.
|
 |
|
|
|
Intrucat majoritatea indicatoarelor de CO2 se bazeaza pe masurarea pH si folosesc relatia pH -kH-CO2 eu prefer sa folosesc o solutia standard 4kH(o prepar eu) in loc de apa din acvariu. Un plus ptr Azoo care foloseste doua scari in functie de kH.
|
 |
|
|
|
Celestial Pearl Danio. Din multitudinea dedenumiri pe care le are acest peste am ales sa-l numesc asa.
|
 |
|
|
Daca cineva mi-ar cere sa postez poze decente cu CPD s-ar alege cu o injuratira mai intai.
|
 |
|
|
|
Cum te-ai decis sa rezolvi problema?
|
 |
|
|
|
Din pozitia mea de "back seat driver" cred ca as tine doar o radacina ca punct focal, situata cam la o treime de na din margini. Nu stiu daca ai avea destul loc sa le pui pe amandoua in acelasi loc.
Cel mai important lucru este ca acvariul este al tau si tie trebuie sa-ti placa aranjamentul pe care il faci. Poti incerca diferite aranjamente pe care noi le sugeram, dar important este ca sa alegi ceea ce iti place tie.
|
 |
|
|
Radacinile alea sunt superbe. Prea superbe pentru a sta in doua colturi opuse ale acvariului. In stadiul in care se afla acvariul acum am senzatia ca ochii imi fug cand in dreapta cand in stanga.
Poate sunt prea carcotas ,mai ales ca nu stiu daca mie mi-ar iesi ceva mai reusit.
Spor la plantat!
Ce pesti vrei sa cresti in acvariu?
|
 |
|
|
|
De acord cu Dan.
Solutia 1 mi se pare ceamai buna. Este foarte posibil ca electrovalvele sa aiba aceeasi configuratiea pinilor si atunci nu trebuie decat sa pui conectorul transparent pe EV de la reductor.
Poate ca ar trebui sa lamurim si niste lucruri legate de conectorul transparent. Din ce vad eu in poze se pare caacel conector contine cel putin o rezistenta si unLED. Acestea iti indica cand electrovalva este energizata.
Dar ar mai putea contine si un element de protectie care nu trebuie neglijat . Este vorba de o dioda de protectie care se monteaza in paralel cu bobina electrovalvei( se conecteaza "invers" cu anodul pe polul pozitiv si catodul pe cel negativ). Aceasta are rolul de a proteja iesirea controlerului(daca este solid state, printr-un tranzistor de exemplu) impotriva supratensiunilor ce apar la deconectarea automata a electrovalvei. Daca esteasa va trebui sa folosesti acel conector sau unul similar ptr a nu risca sa parlesti iesirea controlerului.
|
 |
|
|
|
Daca te decizi sa folosesti ambele electrovalve:
1. Desfa fittingurile de la EV de CO2. Probabil ca amandoua conexiunile sunt 1/4" , in EV filetul este Female.
2. Desfa ansamblu numarator de bule+valva reglaj fin de pe reductor. Din ce vad in poze cred ca au acelasi filet 1/4". Incearca sa conectezi ansamblul la iesirea electrovalvei de CO2. Daca si filetul de la numaratorul de bule este female vei avea nevoie de un niplu. Daca nu se pot infileta vei avea nevoie de un adaptor(in cazul asta e nevoie de mai mult research).
3. Conecteaza EV de la CO2 la reductor. In cazul cel mai fericit vei avea nevoie de un niplu(probabil 1/4").
4. Sfaturi: foloseste teflon tape cand refaci conexiunile(sau pasta speciala de etansare). Niplurile si adaptoarele pe care le vei folosi sa fie din acelasi material(sau compatibil) cu materialele existente(probabil inox)
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
M-am uitat putin pe specificatiile controllerului. Electrovalvele ar fi compatibile.
Daca se poate separa si au aceeasi pini, cel mai simplu ar fi saconectezi capacul transparent de la electovalva controlerului in locul capacului negru de pe electrovalva reductorului.
Atentie: Inainte de a face asta verifica care sunt pinii (+) si (-).
Daca nu esti comfortabil sa faci alta atunci mergi cu solutia de a utiliza ambele electrovalve, cea de pe reductor energizata in permanenta sau de un timer de la lumina.
|
 |
|
|
|
Ce fel de controller ai? Destul de greu si riscant de luat o decizie doar din poze.
|
 |
|
|
Tudor wrote:Tensiunile de alimentare sunt ale amandurora de 12V.
Filetul de la nipluri este asa
Fiind pe langa termeni tehnici poate vorbeste poza mai bine.
Am inteles ce vrea sa zica domnul Flo77 si cred ca si el a inteles ce vreau eu. Deci electrovalva atasata de reductor are rolul de robinet, si atat. Cand o alimentez deschide gazul care se duce in numaratorul de bule si apoi mai departe in acvariu.
Eu vreau sa pun cumva si al doilea solenoid care sa imi controleze inchiderea si deschiderea gazuluj spre acvariu, in functie de ce dicteaza ph controllerul.
Asta vad ca fiind solutia: scos reglajul fin cu numarator de bule, pus o tevusca cu filete la ambele capete, infiletat electrovalva apoi reglajul fin si numaratorul lu' peste in electrovalva.
Multumesc domnilor pentru raspunsuri.
Sigur ca poti face asta , dar nu consider ca este necesar. Daca poti alimenta electrovalva de la reductor de la priza controllerului este suficient.
Electrovalva de la controller este tot ca un fel de robinet, functioneaza in regim inchis-deschis.
|
 |
|
|