[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: johnny6600
Forum Index » Profile for johnny6600 » Messages posted by johnny6600
Eu am facut din parchet dar montat pe un schelet din lemn.La dimensiunile tale nu merita e multa munca.Plexiglas nu stiu decat la BricoStore dar vindeau 4 mp la fro 3 milioane , totusi ar fi cel mai indicat.
Mergea foarte bine si din lemn de traforaj dar trebuia lacuit.Daca ai fi cumparat o cutie de lac si dadeai vreo 3 straturi nu mai aveai probleme cu el.
De fapt eu eram curios daca poti sa bagi cuburile inghetate in apa fara sa se supere pestii.Ma gandeam sa nu fie prea reci pentru gustul lor si sa faca puroi in gat.
Chiar nu stie nimeni de pestii astia?
Carasii sunt pesti domli si sunt stresati de alte specii.Sa tii scalari cu ei e crima mai ales daca scalarii sunt pereche si devin teritoriali.Oricum un scalar nu are loc singur in 35 de litri si daca mai are si carasi pe cap e chiar nasol.
Daca unii gresec nu inseamna ca toti trebuie sa faca la fel.Daca sunt mici si nu-ti vine sa-i dai mai strange bani si fa inca un acvaiu de 100 de litri.Sau unul mai mare.Daca nu eu zic ca e mai bine sa-i dai decat sa-i gasesti morti prin acvariu.Si astfel faci un acvariu cu scalari si unul cu , carasi.
Cu 2 milioane eu mi-am facut acvariu de 100 de litri si tu ai dat tot atat pe unul de 15 litri.Eu zic sa te interesezi macar sa gasesti de vanzare un acvariu
facut de cei care se pricep mai mare decat asta , macar unul de 40 de litri dar cu cat e mai mare cu atat mai bine.Echipamentele nu sunt asa scumpe ,capacul se poate confectiona "pe balcon" nu trebuie neaparat cumparat.Dar documenteaza-te bine si intreaba inainte sa cumperi ceva.E cel mai bine crede-ma.Nu esti singurul care a trecut prin asa ceva , majoritatea incepatorilor patesc chestia asta , iar acest forum are rolul de a-i ajuta si de a-i impiedica sa mai faca greselile pe care le-am facut toti cand am avut primul acvariu.
Si ca o concluzie , nu te mai lua dupa ce auzi de la vecini , daca vrei sa tii pesti fara sa ai probleme citeste intai ghidul incepatorului si ce articole mai sunt pe situl asta.Daca mai ai vreo problema nu actiona decat dupa ce intrebi pe forum , unde iti pot raspunde oameni care se ocupa de acvaristica de zeci de ani.
Hans mai mult de curiozitate , unde pe Vacaresti stai ?Aproape de Piata Timpuri Noi sau aproape de Big Berceri pt k si eu tot pe Vacaresti stau , la 2 statii de Big.
Logica imi spune ca ar trebui sa folosesti un furtun mai lung sau sa pui o teava de circa 70 de cm care sa intre in capacul de la sticla taiata si in continuarea tevii furtunul care se duce in sticla de surgere.
Dupa observatiile mele chestia cu 0,5 W/litru sau 1 W/litru e doar orientativ.Nu cred k se poate calcula o cantitate exacta de lumina pentru ca sunt multi factori care intervin.De exemplu pot sa am io si 1 w /litru dar daca am multe plante de suprafata cantitatea de lumina care ajunge la cele de jos este mult diminuata.Apoi mai conteaza si tipul de neoane si cum sunt asezate.Articolul tuburi florescente este foarte complet asa ca-l recomand la toti incepatorii.
Si inca ceva "dinozaurule" lumina nu are capitol separat pentru ca se incadreaza la DiY Hardware.
Am fost azi in Obor si nu au adus "gazon".Dar am,reusit sa gasesc un pumn de riccia la unul din baietii de acolo.Arata destul de misto.Oborul asta e plin de surprize
Gata ma scapat de armata de guppy , pentru ca nu i-ati vrut gratis acum o sa-i cumparati de la un vanzator din obor cu 15000 bucata.
CHiar ca bine de stiut , cam tarziu pt mine dar oricum interesant articolul.
Eu am crescut fro 3 generatii de guppy pana acum.Am incercat si cu artemia si le place foarte mult dar pentru asta trebuie sa iei oua si sa le pui la enclozat.Cel mai bine te duci la un magazin si cumperi mancare fina pentru alevini.Este aproape ca un praf si ei o mananca fara probleme.Si fulgii de la tetra daca-i maruntesti bine ii mananca.
Larvele astea pot fi congelate si apoi cand e nevoie date la pesti?
Ca sa scoti mizeria mai usor din pietris la capatul furtunului trebuie sa pui o sticla de plastic de jumate cu fundul taiat
Nu am reusit sa termin postul pentru ca am facut un desen mai complicat.E destul de usor sa dai gaura in capac si sa bagi furtunul dar la sticla in care se scurge apa cu mizerie gautra la furtun nu trebuie sa fie chiar fixa trebuie sa poata intra outin aer.In rest ca sa te lamuresti cum fac eu uita-te la desen.
image
Parerea mea este sa faci unul cat mai mare nu vei regreta ,era bine sa-l poti face de lungime 130 ca sa poti baga philips tld 830 de 36 de wati parca nu stiu exact pt k nu am un acvariu asa mare .Acestea sunt cele mai recomandate neoane pentru plante si merg in combinatie cu aquarele.
Daca ai timp sa cauti uita-te pe http://oldforum.acvariu.ro/l la DIY Hardware si vei gasi foarte multe discutii pe tema asta.
P.S. presupun ca topicul ar trebui mutat la DIY.
Daca pui doar 3 o sa ai in jur de 0,5 w pe litru iar asta e minim pentru orice bazin plantat , daca vrei sa faci un acvariu super in care sa tii si plante rosii ar trebui 5 sau 6 neoane.Ce neoane vrei sa pui?Pe forum toti recomanda philips tld 830.
M-ar interesa si pe mine dar nu inteleg mare lucru din desen , poti detalia putin?
M-ar interesa dar depinde si de pret acum.
Apa pe care o pui la pesti o lasi cateva zile sa iasa clorul din ea? Pentru ca daca o pui direct de la robinet pestii sunt afectati de clorul din ea.

Forum Index » Profile for johnny6600 » Messages posted by johnny6600
Go to: