| Message |
|
|
|
Nu ma refeream la rase de caini , ma gandeam la diferitele animale cu care au fost "imperechiati" cainii ca sa iasa diferite specii de caini.De fapt vroiam sa spun ca nu m-ar deranja sa se creeze specii noi de pesti care sa semene cu rechinii de exemplu dar sa aiba dimensiuni mult mai mici sau ceva in genu asta.Dar binenteles ca nu vreau pesti care sa se decoloreze intr-o luna sau care sa fie handicapati.
|
 |
|
|
|
Cum adica vopsiti?I-am vazut si eu sunt foarte simpatici , dar din cate am inteles din articol provin dintr-o incrucisare intre doua specii diferite , iar cel care a scris despre ei nu recomanda sa-i cumparam pentru ca ar avea gura stramba si nu stiu mai ce diformisme.
Totusi la caini se practica de mult imperecherea intre rase nu vad de ce la pesti ar fi altfel..
|
 |
|
|
|
Hmm , nush daca merita , am vazut acum ceva vreme la o vanzatoare in obor la 20 k o tulpina de acicularis. Aduc destule plante dra trebuie sa fii mereu cu ochii pe ei :x
Ma gandesc ca acel vanzator se referea la echinodorus tenelus , pentru ca celelalte nu cred sa fie asa scumpe.
|
 |
|
|
|
K , multumesc , sper sa nu fiu nevoit sa redecorez , dar oricum stau cu frica si nu ma simt bine deloc.O sa incerc cu gelatina cat de repede pot.
|
 |
|
|
|
Pe cei doi ii am intr-un acvariu cu pui de molly de 15 litri asa ca ii pot tine sub observatie.Multumesc pentru reply , cred k m-am lamurit.
|
 |
|
|
|
Daca vrei sa tii discusi si scalari eu zic ca unul de 400 de litri ar merge , mai ales daca-l lipesti singur economisesti o groaza de bani.
|
 |
|
|
|
Nu stiu ce sa zic , sunt destul de mici si e cam greu de zis dar parca nu prea seamana , melcii mei au niste puncte albicioase pe cochilie.
|
 |
|
|
Wow , e bine de stiut
Multumesc tuturor pentru informatii.
|
 |
|
|
|
Am 2 pui de melci in acvariu care au cochilia asemanatoare cu pomacea dar sunt de culoare maronie cu niste puncte mai deschise.Am mai observat ca au talpa ascutita la spate.
Daca imi puteti spune denumirea exacta , niste poze , informatii , atunci v-as fi recunoscator.
Eram curios cat de buni sunt pe post de mancatori de alge si ce sanse am sa-mi umple bazinul.
|
 |
|
|
|
Pai , nu stiu ce filtru ai tu de ocupa jumate din acvariu.Esti sigur ca are 15 litri?Pune niste dimensiuni asa orientativ.Eu am un acvariu de 15 litri in care intra foarte usor cel mai mic filtru de la resun , dar poti sa folosesti o pompa de aer si un burete bolborositor tinand cont ca sunt doar 4 guppy.
|
 |
|
|
|
Mersi mult Dalles , o sa ma uit dupa ele .
Later edit : Vreu si eu sa stiu cu ce ajuta ca apa din numaratorul de bule sa fie putin alcoolizata?
Io am pus doar apa si vreu sa stiu cum ar trebui sa fac , adaug putin spirt?
Daca da cam ce cantitate?
|
 |
|
|
|
Majoritatea bacteriilor se afl in filtru asa ca nu-ti fa probleme cu deciclarea.
In plus nu cred ca o sa moara de inima pestii tai daca le bagi o buturuga.
|
 |
|
|
Nu am facut niciodata acvariu cu fund dublu dar daca as face as lipi intai o latura lunga de fundul mai mare.Apoi as lipi fundul mai mic de fundul mare si de latura.
Dupa aceasta operatie as lipi lateralele mici si mai apoi cealalta latura mare.
Asa mi se pare cel mai usor dar asta-i doar umila mea parere 
|
 |
|
|
Lasa mai ca-i bine , pacat ca-s preturile prea mari , trebuia sa mai scazi si tu putin  sau macar sa pui in lei grei.
|
 |
|
|
|
M-am grabit un pic si de-aia nu ma facut chestia cu gelatina.Promit ca o s-o incerc , poate chiar maine , numai sa vad de unde cumpar gelatina.
|
 |
|
|
|
Am doar doua plante de suprafta in exces pe care vrequ sa le impart cu cine mai are nevoie.
Ceratopteris si ceva care seamana cu nufarul. Daca aveti nevoie sunati la 0724556048 intrebati de Eugen si vorbim ce si cum.
|
 |
|
|
|
Eu am facut rost pana la urma asa ca nu mai am nevoie, oricum mersi Razvan pentru bunavointa.
|
 |
|
|
|
Pai stiu ca fosilis sunt cei mai periculosi , hoplo slabe sanse sa fie periculosi iar restul speciilor nu am avut si nu stiu nimic despre ei.
Fosilis am avut 5 dar i-am dat pentru ca mi-au mancat inotatoarele la scalar si din cate am inteles de pe forum se dau cam la orice peste tinand cont ca ajung si la dimensiuni de 30 cm.In caz ca nu stiaia mai sunt si veninosi pe langa asa ca nu te sfatuiesc sa-i "mangai" vreodata.
Nu cred k sunt bolnavi carasii cel mai posibil e sa fie muscati de fosilis asa ca ai putea sa incerci sa-i dai la un pet shop sau ceva.
Cel mai bine ar fi sa faci acvariul doar cu sanitari ca sa nu mai ai probleme de genul asta.
|
 |
|
|
|
Pai este foarte simplu.Tu ai o ciorba intr-o oala de 150 de litri.Ai prea multe specii de pesti.De ex fosilis sunt niste pesti agresivi si este foarte posibili ca de la ei sa fie problema.De fapt asta ar fi doar una din probleme , carasii trebuie tinuti singuri in bazin fara alte specii de pesti deoarece sunt mai domoli si sunt stresati de ceilalti.Trebuie sa te gandesti bine ce ai de gand sa faci , daca iti plac carasii ramai doar cu ei si dai restul pestilor , daca nu doneaza-i cuiva care are conditii pentru ei , caci altfel or sa moara unul cate unul.
|
 |
|
|
Buna treaba , acum sa speram ca picatura rezista la apa si nu afecteaza pestii in nici un fel.
Mi-am bagat si eu reactorul in functiune dat de data asta intr-un acvariu fara pesti , si vad ca merge bine totusi sper sa nu ma trezesc cu drojdie pe pereti
Acum mai am de luat testerul pentru ph si daca totul va fi in ordine il populez cu o pereche de betta.
|
 |
|
|