| Message |
|
|
|
Mie mi se pare ca ai iluminat destul de mult (daca vad eu bine) de la 14:30 pana la 24:00 , mi se pare foarte mult ptr un acvariu care tocmai l-ai inceput , eu zic max 5 ore pe zi la inceput si dupa aia cresti cu 30 de minute pe saptamana .
|
 |
|
|
|
Merge si cu h2o2 si cu easy carbo , am incercat eu ambele variante tratat local cu siringa
|
 |
|
|
|
Felicitari !!!
|
 |
|
|
Nu te juca prea tare cu schimburi de apa atat de masive.
Poti destabiliza sistemul.
doar nu crezi ca am schimbat 80% din apa ? , am scris ca am scos nu ca am schimbat , dar am bagat-o la loc , nu sunt chiar asa retard
Cat despre BBA , Lucian , in acvariu de 60 se vede foarte tare ptr ca este mic acvariul , in alalant de 120 parca nu se vedea asa tare
PS : nu mai pot schimba fontul
|
 |
|
|
Pana acum totul ok , sper sa nu cobesc  plantele cresc bine , MC si-a revenit
Dozez NPK si pe langa el si PO4 separat . Se pare ca acvariul meu "consuma" mult PO4. Dozez NPK si PO4 tot la doua zile si intre ele micro .
NO3 aprox 12 constant si PO4 dozez aprox 1.8 - 2 (masurat cu testele dupa aprox 3 ore de la dozare) iar dupa 48 ore ramane cam 0.1- 0.2 , asta imi arata testele .
Cred ca trebuie sa bag mai mult PO4 deoarece inca mai apare GSA in cantitati mici pe sticla dupa aprox 4 zile de la curatarea sticlei .
Cu BBA sper ca am rezolvat partial , am scos aprox 80 % din apa si am aplicat cu o pensula mica Easy Carbo local pe lemne . Dupa 2 zile BBA s-a facut albasta-violet si acum alba si cade jos sau o manca crevetii Amano , am atins cei drept si cateva frunze de hygrophilla pinnatifida si MC care s-au topit
|
 |
|
|
Din cat am citit in acest topic eu sunt 90% convins ca oricum tu tot vei incerca
|
 |
|
|
Uite , ieri am schimbat apa si am pus macro , aveam po4 aprox 1,2 dupa 2 ore de cand am bagat macro .
Azi dupa 24 de ore este aproape zero , exact cum a zis Lucian , nu ai de unde sa stii cat si cum "consuma" fiecare acvariu .
Acum am mai pus 20 ml PO4 de la Easy Life , peste vreo 3 ore masor iarasi sa vad cat ramane
NO3 a ramas de ieri la fel adica aprox 12 , atat era si ieri si atat este si acum
|
 |
|
|
|
cauta pe youtube : diy aquarium chiller
|
 |
|
|
|
Temperatura apei pe care tu o bagi in acvariu , adica a apei care trece prin lada frigo nu va fi nicidecum de 18-20 deoarece ea nu "sta" in lada ta frigo ci doar trece prin ea si nu apuca sa de raceasca suficient , probabil ca daca intra in lada la 35 de grade o sa iasa in cel mai bun caz la 34 , desi nu cred ca va scadea nici un grad .
|
 |
|
|
Lucian wrote:trebuie sa ti cont ca din ecosistemul tau mai apar din descompunerea plantelor a mancarii si a dejectilor nitrati si fosfati. Se pare ca nitratii produsi de ecosistem iti acopera uptake-ul iar fosfatii nu si nici macar prin aportul facut de tine...
Daca acum nu mai pui NO3, data ce vine ar trebui sa scada. teoretic, daca testul este bun. Eu zic sa pui jumatate din cantitatea pusa miercuri
Po4 pune o cantitate dubla.
corect
|
 |
|
|
Gabi C wrote:Am dublat cantitatea de NPK pun 4 ml la 2 zile . Incepe sa se simta putin la plante , dar in testul de PO4 spune ca inca e prea putin . Am facut testul la 4 ore dupa ce am bagat NPK si la fel pot sa spun aproape de 0 fosfatii .
NPK-ul meu are urmatoarea compozitie
Nitrate (NO3) - 49 g/l
Phosphate (PO4) - 7 g/l
Potassium (K) - 49,2 g/l
si eu la 64 litri brut bag aprox 20 ml si abia atunci se simte no3 si po4 , am bagat 5 ml si 10 ml si nimic , abia cand am trecut de 15 ml s-a simtit , adica s-a putut masura no3 si po4
|
 |
|
|
Se vinde :
- Burete de curatat JBL Blanki cu maner lung 20 RON , nou
- Eheim Mech Pro 1.5 litri , 20 Ron (nou , nefolosit)
- Eheim Mech 1 litru , 15 Ron
- Difuzor ceramic JBL proflora 25 RON (nou , nefolosit)
- numarator bule JBL 15 RON (nou , nefolosit)
- JBL Pro Scape Volcano Powder , jumatate de cutie , aprox 120 grame , suficient ptr un acvariu de 80 cm lungime , 15 RON
- Manusa de curatat acvariul JBL si burete 10 RON
- JBL Aqua-T Triumph 30 RON
- Lampa Lampa Odyssea Dual Pro 2x24W neagra , folosita 100 RON , ideala ptr acvarii de 60 cm
- Foarfeca JBL Pro Scape 30 cm ,(nefolosita , doar ambalajul deschis) , http://microsites.jbl.de/ProScape/tools/jbl-proscape-tool-s-straight/ 50 RON
Toate echipamentele sunt in stare foarte buna , unele mai au inca ambalajul original
Detalii la 0726114629 , trimit in tara doar cu Fan Courier sau Cargus , nu trimit cu posta
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Tu cred ca a aceiasi problema care o am si eu , lispa totala de macro / NPK
Teste po4 ai ?
|
 |
|
|
|
Am dozat miercuri NO3 si PO4 , dupa 2 ore masuram asa : no3 aprox 12 si po4 aprox 1.3
Azi ,joi , no3 aproape la fel masura aprox 12 (dupa testul tetra , am inceput sa arunc din testele tetra ptr ca au scara foarte larga de masurare ) si po4 0 - zero
Deci in concluzie mi se consuma po4 la greu (am dozat po4 de la 2 producatori diferiti si la fel se consuma , am dozat aprox aceleasi valori)
|
 |
|
|
Poi pana acum din ce masuratori am facut in ultimele 4 zile , eu dozam macro aproximativ de 10 ori mai putin , nu glumesc , de 3 zile parca merg mai bine plantele
Fier trebuie sa mai scad un pic zic eu ca sunt undeva pe la 0,2-0,3
Merci Lucian inca odata ptr articole , acum parca vad problema altfel , dar oricum mai am de invatat
|
 |
|
|
Cred ca este mouthrot dupa cum descrii tu , cauta aici https://www.jbl.de/en/online-hospital/pict_diag_groups
|
 |
|
|
|
Baga numai CO2 si PO4 cum zice Lucian , la mine au disparut
|
 |
|
|
Merci ptr info
Am gasit asta , http://www.theaquariumwiki.com/Redfield_Ratio
Sper ca este ok
Tot timpul vii cu informatii folositoare
|
 |
|
|
Acum sar putea sa ai si tu aceiasi problema care o am si eu ?
Sa-mi zici daca le cad frunzele sau se topesc , eu am mai descoperit ca am NO3 aproape zero si acuma dozez separat N de o zi
|
 |
|
|