| Message |
|
|
|
Testul permanent de CO2, daca l-ai folosit cum trebuie, adica cu solutia nediluata, trebuie sa iti arate nivelul de CO2
cat mai aproape de realitate.
|
 |
|
|
|
N-ar trebui sa fie nicio problema, da' mai lasa-o macar inca vreo 2-3 ore la declorinat.
|
 |
|
|
|
Daca mai vrei inca o lampa exact la fel cu cea pe care o ai, poti sa ma anunti pe PM. Eu am un Nano Dennerle de 60l
dar nu folosesc cele 2 lampi de 11w care mi-au venit odata cu kitul.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
|
Hemiantus Callichtroides si ai nevoie de mai multa lumina pentru ca lampa pe care o ai nu are lumina suficienta pentru
a ajunge pina la fundul acvariului. Daca nu ma insel ar trebui sa fie un bec de 11W, ceea ce este destul de putin.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
|
Eu la plantatul meu, unde folosesc 6x54w T5 dimmate cam la 20-25% fac poze fara blitz. In topicul pe care
o sa il deschid in weekend am sa pun poze cu lumina dimmata la diverse procente pentru a vedea si diferentele
in functie de lumina.
O seara placuta,
Dragos
|
 |
|
|
|
Era bine sa faci si un schimb de apa inainte sa pui filter start.
|
 |
|
|
|
Da-le cate putin de mancare. Ce valoare ai masurat ultima data la NO2?
|
 |
|
|
Alta viata deja, parca e alt acvariu fata de cel de la inceput
|
 |
|
|
Astazi am stabilit cu GG cotele finale pentru acvariu si sump. Astfel acvariul va fi 125x68x70 cu geam ultraclar de
16 mm (laminat din 2x8 mm), cu fund dublu de 2x10 si cu intarituri si cu overflowul cu dimensiuni de 64,5x12x25
aplicat pe geamul care vine la perete, practic una din latimile acvariului, iar sumpul va fi de 118x59x40 cu despartituri
ca in desen.
Sa vedem cand da comanda si cand vin geamurile, deja incep sa nu mai am rabdare  desi sint sigur ca o sa fie
dupa sarbatori.
Intre timp mi-am mai facut niste socoteli  si m-am hotarat sa folosesc in acvariu aproximativ 60kg de piatra vie.
O seara placuta,
Dragos
|
 |
|
|
|
Da, sa te asiguri ca vita de vie nu provine dintr-o vie unde se stropeste foarte mult. Daca lemnul
este impregnat cu diferite substante chimice e posibil sa nu iasa tot la fierbere.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
Porcu wrote:
De ce tii temperatura la 28 C? Mi se pare prea mult si pentru plante si pentru pesti.
Se pregateste sa bage vreo 6-8 discusi asa la vreo 10 cm bucata in acvariu?!
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
|
Servus, bine ai venit!
Aici noi sintem o cumunitate de acvaristi pasionati in primul rand. Si gasesti si acvaristi din Brasov.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
|
Presupun ca macar o piatra de aer ai bagat in acvariul ala spital?!
|
 |
|
|
Nenea bitanu mai vrem si noi niste poze sa vedem cum mai evolueaza bijuteria
O seara buna,
Dragos
|
 |
|
|
Nevasta-mea stie, mai comenteaza ea pe ici pe colo, dar cand s-o vedea cu acvariul in casa asta e  Sper sa nu ma
Inca nu stie cat ma costa, da' banuieste, ca stie cat am bagat in celalalt. Noi sa fim sanatosi si sa avem putere de munca ca in rest numai de bine
@viulian poze cu nano-ul de la birou nu am mai pus ca nu am mai apucat sa fac. Si din cauza ca la ciclarea cu amoniac am folosit cam mult amoniac la inceput
plantele nu arata prea bine. Isi revin ele incet incet si o sa fac si niste poze. Si mai mult nu vreau sa ma fac de ras in fata ta Iulian, nano-ul tau arata de 10 ori mai bine ca al meu
O seara placuta,
Dragos
|
 |
|
|
Frumosi discusi, sa-ti traiasca!
Da' plantatul si cu discusi in el cred ca ar arata si mai bine
O seara placuta,
Dragos
|
 |
|
|
Eu am vreo 10 Helene de vreo luna si ceva si parca a mai scazut populatia de comunitari, da' nu considerabil.
Oricum se pare ca ii tin sub control...
O seara placuta,
Si spor la prins melcii cu penseta
Dragos
|
 |
|
|
Servus si bine ai venit, foarte frumos acvariul!
|
 |
|
|
|
Asa o sa fac, dar abia in weekend, nu prea am timp in cursul saptamanii. O sa deschid un topic nou pe aceasta tema.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
|
Cred ca poti sa ii muti in bazinul mare.
Nu muta filtrul secundar din bazinul mare, lasa-l acolo, o sa ai o incarcare biologica mai mare
dupa ce muti pestii.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|