[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Am avut 2 surprize placute: initial mi-a zis ca ma costa 85 lei, cu sticla de 4 mm (pretul incluzand manopera, sticla si siliconul), acum insa a zis ca pretul e 65 de lei (prima oara vbisem cu un coleg de-al lui) si l-a facut cu sticla de 6 mm
La safety factor a iesit 9.5 , sper ca si lipitura sa fie ok. Tipul mi-a zis ca pot sa pun apa in el si astazi, dar oricum n-am ce puna inca si il mai las in pace cateva zile pana sa ii fac o proba.
Bun. Am sa ti urmez sfatul si le gasesc un loc.
De asemenea am sa caut un loc si pt filtru ca sa i incep ciclarea. Banuiesc ca va fi mai rapida daca il tin o saptamana in acvariul mare.
Tai si varianta london desi cica ar avea f putin alb, insa granulatia 1-2 mm, iar dekoline nero 2-3 mm.
kirucd wrote:
Iar piatra aia mie chiar imi place cum arata si e singura pozitie unde se va putea vedea si cand vor creste plantele.

Asta-i cel mai important, cum iti place tie
Si mai asteptam sa vedem cum o "lucrezi".
Daca vrei s-o tii, parca mai bine ar da la baza radacinii, imbracata in moss (zic si eu). Dar vorba lui ciro, s-ar putea sa te chinuiesti.
Poate daca invelesti totul intr-o plasa...
Piatra din spate e doar ca sa tina cioata de lemn care se ridica. O scoate pe urma.
Piatra din fata, mi se pare parca totusi iesita din peisaj...Adica ceva nu mangaie ochiul meu...
Sau poate ai niste planuri cu ea.
Incep sa bat si eu in aceeasi directie...sa mai astept.
Ar mai fi varianta cu link-ul de mai sus, tot de la aquatic nature, dekoline london. Tipul de la happypets mi-a zis ca e in mare majoritate negru si pe ici pe colo cateva pietricele albe...
Am mai trimis niste mail-uri la cateva firme sa intreb daca au pe stoc nero sau panthere, care e complet negru. Astept un raspuns si de la ei...

Am exclus manado. Ramane sa ma hotarasc intre london (cel cu putintel alb) si negru complet saptamana viitoare...

Iar blyxele intr-adevar, as putea sa le agat pe undeva in acvariul mare timp de o saptamana. Daca le las suspendate in masa apei au de suferit? Trebuie puse neaparat in substrat?
Dar piatra din fata ramane acolo?
Feminitatea din mine iarasi isi face aparitia
Nu ma pot hotara ce sa fac...sa mai astept o saptamana sa iau pietris negru? Sa pun manado acum...Partea nasoala e ca imi vin niste plante de la rebella maine sau vineri si ar insemna sa le tin o saptamana prin ligheane (e vorba de niste blyxa)....
Cumpar pietris negru, granulatie 1-2-3 mm.
Daca are cineva, sunt interesat pana in 5-6 kg. Daca se poate trimite prin fan courier caci as avea nevoie urgent. Am cautat in Iasi si n-am gasit...
Eventual daca este cineva dispus sa ia din hornbach (cine are in oras) si sa trimita, mai pun de-o sticla de vin pentru gest.

Multumesc.
Am fost la animax sa vad pietrisul ala...
E prea mare granulatia si nu-mi place, iar pe langa asta, nici negru nu e...vanzatorul a zis ca e prafuit, dar bag mana in foc ca nici dupa spalare nu se facea negru...mai degraba un gri.
Dupa care am batut orasul, 4 ore, pe la praktiker, dedeman, mr bricolaj, baumax si in petshop ul din mall (imi scapa numele)...nimic...Am vazut ceva ceva in baumax, dar era negru spalacit spre gri...nu mi-a placut...

Cred ca am sa pun manado si termin povestea...mi s-a aplecat cu pietrisul asta...Eventual poate pietrisul maro mai inchis de v-am povestit mai sus.
Si poate daca am sa fac rost de pietris negru pe viitor, voi pune pe deasupra un strat subtire...

LE: Ar mai fi varianta asta: http://www.happypets.ro/aquatic-nature-dekoline-london-p-3891.html?zenid=5f463763ee3e5e6a15329317b207ae12 , dar nu stiu in ce proportie are pietris alb in el...
Am vbit cu nenea care imi face acvariul si a zis ca daca pun strat mare, n ar trebui sa am probleme cu aquabasis. Ce ziceti?
Alta varianta m am gandit ca as putea pune cel cu granulatie de 1,5 mm peste aquabasis sa l tina si cel mare deasupra.
Sau, avea nenea asta un pietris maro inchis de 3 mm, sa l pun in strat de vreo 2 cm si deasupra alti 2,3 cu pietrisul mai mare.
N as mai astepta alta saptamana plus inca vreo 20 de lei curierul...
Of. Inseamna ca trebuie sa mai astept inca o saptamana...
Mi au raspuns de la nevertebrate. Nu au pe stoc si dureaza aprox o saptamana pana aduc si pe urma imi trimit.
Asadar l as lua pe asta de 3-5 mm. E prea mare? Voi avea probleme cu plantarea?
Multzam.
Bine ai venit.
Asteptam poze
Am vbit deja la reef. Ce au ei, e ori granulatie mare, ori cam scump...
Am sunat la animax aici in Iasi si au pe negru de granulatie 3-5 mm si o singur punga de 1kg cu granulatie 1.5 mm. Ce ziceti e ok daca iau asa?
Mai gros dedesubt si ultima punga pe deasupra?
Sa dea Domnu' sa ai in acvariu niste exceptii din astea pasnice
Ok. Multumesc.

Am stabilit cu lumina, cu ajutorul lui porcu'. Am stabilit cu filtrarea.
Mai e o problema cu pietrisul. Nu au pe stoc la happypets aquatic nature dekoline nero. Au asa ceva: http://www.happypets.ro/aquatic-nature-dekoline-london-p-3891.html?zenid=812e04baa56480c942d7da125feaed83 dar are si alb prin dansul...

Prin dedeman, mr bricolaj nu gasesc oare?
Eu am curatat tuburile cu o bucatica de carpa, prinsa pe o sarma (prinsa adica carpa patrunsa de sarma si inodata ca sa nu am surpriza ca iese de pe sarma si ramane in furtun). Sarma lunga (ceva mai mult decat furtunul). Bagi un capat al sarmei prin tub pana iese pe partea cealalta, prinzi de acolo si tragi. Carpa are sa treaca prin tot furtunul si sterge.
Daca e sarma destul de maleabila cred ca are sa treaca si prin cotul ala, dar sa nu fie nici somoiocul ala de carpa prea mare ca sa treaca foarte greu...
Neonii sunt pesti care nu prea urca la suprafata, caci sunt sfiosi.
Insa in timp se vor obisnui...cel putin ai mei, acum urca la suprafata si mananca, mai in viteza, dar mananca bine. Acum nu stiu daca n-o sa se supere betanul pentru tupeul lor si sa-i corecteze, dar asta ramane de vazut.
Mai da-le timp cateva zile sa se obisnuiasca cu noua locatie, si daca nu urca nici atunci cauta ceva mancare care sa se scufunde mai repede si o vor manca din masa apei. Chiar si fulgii daca ii impingi tu in apa se duc repejor jos. Doar sa ai grija sa nu dai prea mult si sa cada pe jos...

Si era bine daca luai mai multisori neoni...

LE: Sa inteleg ca ai mai multi betta in acvariu?

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: