[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Eheim. Personal am un 2224 (cam acelasi acvariu cu al tau).
Colegul "ezatemi" avea unul de vanzare SH, daca nu dispui momentan pentru unul nou.
Da, mai am o butelie.
Acvariul va sta aproape de celalalt, oricum, la vreo 2 metri de butelie.
Unde gasesc de cumparat un reductor de care spui tu?
Ah, ok atunci, scuzele mele.
Ma gandeam ca doar la sugestia celor de la petshop ai procedat in felul asta.
Xipho ciupit eu inclin sa cred ca e de la betta, care e un peste destul de agresiv.
Nu cred ca e bine sa pui doza dubla de baktopur. Urmeaza sfaturile producatorului, nu ale tipei de la petshop...stie mai bine producatorul ce a facut si cum trebuie folosit.

Mai multe nu stiu sa-ti zic, dar poate te ajuta: http://www.jbl.de/de/online-hospital (in dreapta sus, poti selecta limba engleza)
Atunci lasa-l acolo, zic eu.
Al meu are acelasi litraj (brut, net e mai putin; banuiesc la fel si la tine) si am un intern in mare parte cu bureti, si un extern, care pe langa 2 bureti are 2 sertare cu material biologic.

Incearca sa maschezi internul cu niste plante mai inalte si rezolvi problema.
Am montat filtrul, cu tot cu pre-filtru ( acesta: http://www.happypets.ro/eheim-prefilter-p-722.html?zenid=4414cbe8ad932cf24aeac742561a7280 )
Se vede cam aiurea prefiltrul, caci el teoretic se monteaza in substrat pana la buza lui superioara, dar dat fiind faptul ca nu l-am pus la inceputul setup-ului mi-a fost cam greu sa il introduc de tot (are vreo 5 cm inaltime). Dar sper sa-l maschez bine cu niste didiplis. Si sper, sa mai impiedice mazga aia nesuferita...

Am pus si perlonul, cel putin acum cateva zile ca sa stranga putin mizeria ce am starnit-o de pe fundul acvariului. Eventual il scot mai acusi, astept sfaturi de la voi.

Am scos aerul din filtru, nu se aude ca merge, deci totul e ok. Sper sa nu traga iarasi, am sa-l urmaresc.
L-am lasat jos, pe podea...arata mai rau, dar decat sa-i dau in cap, mama masi...poate o conving pe don'soara sa-i gauresc mobila (asta-i partea nasoala, ca-i a ei...nu a mea si stiti voi vorba aia: ce-i al ei, e al ei; ce-i al meu, e al nostru )

Intr-un final, recunosc ca m-am agitat prea tare si m-am speriat, fara sa elimin toate cauzele posibile...dar asa e la tineri

Va multumesc mult pentru ajutorul si rabdarea voastra, poate intr-un viitor am sa ma pot revansa fata de voi.
Cati litri are acvariul?
Ai putea sa-l lasi, sa se ocupe cu filtrarea mecanica...
kirucd wrote:poate ii faci loc in mobila

Ma omoara prietena
In corpul de mobila de sub acvariu, este o placa ce imparte corpul in doua, pe lungime si e prins in suruburi. Ar trebui sa il tai cu un fierastrau electric si in niciun caz nu am voie sa fac asta
Ar fi o varianta sa bag filtrul intr-un dulap de langa si sa dau o gaura doar in placajul subtire din spatele dulapului, dar tocmai am expus ideea prietenei si si-a pus mana in cap...nu pare incantanta
Dar dare urat sta asa pe covor si cu furtunele la vedere...
SI in plus, la furtunul out mai trebuie adaptat difuzorul...si ma complic si cu el prin mobila...
Am sa caut niste izolatie, dar ideea e ca ar trebui sa o pot scoate cu usurinta sa verific din cand in cand daca s-a adunat in furtun...

Cu perlonul? Parca l-as pune ca se aduna particule in apa din acvariu...iar pe asta fiind deasupra il pot scoate repejor si sa-l spal...

LE: Prietena, la 21 de ani e cam devreme...mai vreau sa traiesc
Da, in jur de 460 fara perlon si in jur de 440 cu tot cu perlon.
Sa inteleg ca debitul de 700 ar fi fara niciun material filtrant...

Deci sa renunt la ideea de a-l trimite in garantie?
Il montez maine la loc, caci acum e cam tarziu. Ii montez si pre-filtrul ce l-am luat, poate mai reusesc sa scap de mazga...totusi, alta solutie sa nu se mai adune iar?
Mi-a zis cineva mai sus ca din cauza luminii care bate pe furtune(parca Dragos)...dar nu stiu cum sa le acopar.
De asemenea, sa il montez inapoi langa acvariu? Sau sa-l las jos...Daca il las jos, se vede aiurea, ca nu il pot pune in spatele mobilei (e peretele) si va sta in fata corpului de mobila cu furtunele la vedere...
Am facut testul cu filtrul sub recipientul cu apa. Cam la un metru sub nivelul mesei (sau aproape un metru).
Am testat si la nivelul mesei, timpul a crescut cu aprox 2 secunde...ceea ce intr-un test, relativ ochiometric nu mi se pare o diferenta...
Buun.
Am curatat filtrul la modul luna, inclusiv furtune din care am scos niste mazga maronie, mai ales pe furtunul in.
Debitul a crescut considerabil, dar tot nu e cat zic ei.
Astfel, la sugestia lui "porcu'", am cronometrat timpul in care mi-a golit o galeata de 10 litri. 1 minut si 18 secunde. Calculand, intr-o ora mi-ar goli 461 de litri...mai e binisor pana la 700. Si asta FARA perlon in canistra.

Filmulet: http://www.youtube.com/watch?v=SVLpzVQ9_80

Acum nu stiu ce sa fac...tot nu functioneaza cum zic ei...ce ar trebui sa fac? Garantie? Sau renunt la ideea asta?

LE: Am masurat si cu perlonul inauntru. 1 minut si 22 secunde, sau 23...
Da, vreau ca pe viitor sa iau si o instalatie co2.
Adica usor usor, acu' o butelie, maine un reductor si tot asa...preconizez ca pe la inceputul lui 2012 sa reusesc treaba asta.
Deci raman si cu substrat fertil.
Doamne ajuta sa primesc si eu la fel.
Da, se aude si un bazait cateodata chiar deranjant. Insa nu tot timpul. Probabil in functie de cum intra aerul la motor.
In prima faza, da, il vreau lowcost. Cu intentia ca pe parcurs sa il echipez mai bine.
In principiu, toata treaba ma ajunge pe la 600 de lei in total. Mai lipseste instalatia co2.
Chestia e ca aquabasis-ul nu il mai pot adauga dupa ce setez acvariul...Deci ori il pun acum, ori nu il mai pun deloc...
Cumpar moss (christmas, flame, sau daca aveti altceva), de preferat in Iasi.
Multumesc.
Daca ar avea 6 ani al meu, l-as arunca si as lua altul. Sa mearga 6 ani fara probleme sunt mai mult decat multumit...Dar al meu are 3 saptamani...

Ce sa zic, acum de cand l-am pus jos, nu mai aud sa scuipe aer. S-a marit putin punga ce se vede in canistra. Am sa-l zgaltai acum sa o scoata iarasi si vedem daca revine.
@exp: Da, dedesubt, dar nu scrie o limita. Al meu a stat sub luciul apei. Spre exemplu, zice ca nu mai jos de x cm, dar nu zice nu mai sus de x cm...Ori, din punctul meu de vedere de nestiutor, daca e un lucru obligatoriu si foarte important, ar specifica exact cat si cum, ar sublinia/ingrosa sau ar scoate cumva in evidenta, cum scoate in evidenta alte lucruri obligatorii...
Multumesc de urare si eu sper la fel....
Mersi si pt link, il citesc acum.

@antoniot: L-am inclinat, dar s-a oprit de 3 ori la rand...Acum l-am zdruncinat mai putin pana a iesit aerul, insa vad ca iarasi se aduna o mica punga de aer in partea de sus, filtrul e sub nivelul acvariului acum. Am sa vad daca progreseaza. Si da, trage pe undeva, dar nu stiu ce as putea face eu sa nu mai traga...ce a zis eheim-ul am facut...
Legat de debit, am un intern tot cu 700 l/h si nici nu se compara la debite. Si chiar daca ar fi mai mic, problema e ca debitul a scazut fata de prima oara cand l-am pus in functiune....a scazut mult...

LE: Am sa-l mai desfac inca o data in seara asta. Il spal tot, verific ce pot verifica. SI il pun in functiune iarasi. Daca nu e nicio imbunatatire, ramane sa-l trimit in garantie.
Poza respectiva e pusa pentru loop-ul pe care ti-l recomanda in legatura cu cablul de alimentare. Cel putin in partea in engleza, este o pagina unde scrie de acest loop "shown in the figure" si poza asta.
Si totusi nu scrie nicaieri ca e obligatoriu de pus sub, sau la x cm minimum fata de luciul apei...
Eu unul l-as fi pus sub acvariu, dar nu imi permite mobila. Iar dat fiind faptul ca nu specifica acest lucru, l-am pus langa...

Am coborat filtrul jos de pe mobila, debitul e acelasi, extrem de slab. Sa vedem daca mai trage aer...desi niste bolboroseli aud.

LE: Sper sa nu par carcotas sau cine stie ce. Departe de mine. Insa chiar am urmat pasii si chiar am citit cartea lui. Nu imi sta in fire sa fac asa aiurea, mai ales cand am dat niste bani si nu chiar putini...
M-am uitat in carte de n ori. Nu vad sa specifice vreo distanta.

LE: Singurul lucru ce il zice vis-a-vis de distanta e ca nu ar trebui sa fie mai mare de 180 cm.

"Place the now ready to use filter into the lower cabinet of your aquarium stand and observe the prescribed installation height: the distance between water surface and base of the filter should not exceed 180 cm in order to attain optimum functioning."

LE2: Si totusi debitul de ce e asa de mic? Din contra mie mi se pare logic ca atunci cand e mai jos si trebuie sa impinga apa mai mult, sa fie o rezistenta mai mare/debit mai mic.
http://www.youtube.com/watch?v=eGnUrfO8tVo
Ok. Am sa urmaresc furtunul in si sa ma joc pe la incheieturi cu sapun, dar teoretic, astea ar trebui sa fie etanse, de la mama lor...
Am sa revin cu un raspuns dupa ce fac astea.

Oricum, miercuri il trimit la happypets, ei urmand sa-l trimita la service.

Va atasez si un filmulet cu debitul astazi, prin spray bar...daca asta inseamna 700 l/h eu ma impusc:

http://www.youtube.com/watch?v=eGnUrfO8tVo

Si eu nu pricep cum de mi-a raspus tanti de la support eheim ca filtrele lor ori merg la turatie normala, ori nu merg...Asta merge, da' cu cancer de prostata...

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: