[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Betta,guppy,neoni  XML
Forum Index » Anabantidae
Author Message
Raresshh
Junior member

IP:

Salut.Am o pereche de betta si as mai vrea sa iau si niste guppy si neoni si poate si un sanitar.Sunt campatibili?
stefanp
Moderator

IP:

Salutare.
Din cate stiu eu, nu prea. Masculii de beta se tin singurei, caci sunt destul de agresivi. Bine, exista si exceptii din ce-am mai vazut pe forum, dar nu poti sti de inainte.
Acum cativa ani, eu hraneam betta cu pui de guppy...deci s-ar putea sa ai surprize...

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Alexandru Bazavan
Senior member
[Avatar]

IP:

Depinde foarte mult de betta.Eu am crescut si inca mai cresc betta cu neoni,rummy nouse,corydoras,ancistrusi.Nu recomand sa ti betta cu guppy deoarece datorita coloritului si cozii guppylor ,bettanul ii poate confunda cu un alt betta si ii ataca/omora.Dar asa cum am mai spus depinde mult si de firea bettanului.Stiu cazuri in care betta a atacat neonii si cazuri in care betta era alergat de neoni.

Comentariu in acvariu
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/18880.page
Betta:o noua pasiune
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/23023.page
Un nou proiect: 30 de metri cubi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/24920.page

[Email] [Yahoo!] [MSN]
dragos
Member

IP:

Cu ''sanitarul'' daca acesta nu e kuli sau prea mic si cu neonii poti sa tii beta de cele mai multe ori .Unii masculi betta se cam dau la masculii de gupi insa. Merg tinuti in schimb cu alte tipuri de vivipari dar nu vei vedea niciodata pui de la acestia deoarece betta sunt niste pindari innascuti .
Deasemenea nu prea se potrivesc speciile enumerate de tine din punct de vedere al temperaturi dar ai putea face un compromis si sa ii tii pe la 26 de grade.
Raresshh
Junior member

IP:

mersi ft mult.
aLLLx
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Masculii betta se tin singuri in bazin.
Daca vrei sa experimentezi poti s-o faci, dar daca tii la vietuitoarele tale conditia e sa tii acvariul sub supraveghere stricta in primele zile, iar la cel mai mic semn de agresiune din partea betta-nului sa-l lasi singur. Din pacate asta nu-i o regula, un mascul betta poate oricand sa nu mai tolereze alti "vecini", vorbesc din proprie experienta.
dragos
Member

IP:

Nu mai speriati oamenii cu masculii de betta .Nu sunt chiar asa agresivi cu alti pesti,un moli sau un tetrazona poate fi uneori mult mai agresiv ca un beta cu alte specii .Asa-i ca nu ma veti crede daca va zic ca la un moment dat tineam cca 30 de masculi maturi de beta (frati crescuti de cind au eclozat impreuna) intr-un bazin , nedespartiti si aratau splendid, nici unu cu vreo aripioara ciupita, tot timpul infoiati (dar nu se bateau).....Asta pina cind am bagat si un alt mascul strain care a stricat toata treaba si i-a facut sa se bata si intre ei.
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Dragos nu cred ca sperie nimeni pe nimeni aici. E vorba de o simpla informare. Ca exemplu o sa te dau chiar pe tine si patania cu masculul strain. Este exact aceeasi situatie si in cazurile celor mai multi care vreau sa tina betta masculi cu altii pesti. Fie e betta cel strain, deci trebuie sa se impuna la un moment dat, fie sunt ceilalti pesti cei straini(introdusi ulterior in acvariu), de unde rezulta alte conflicte. Desigur exista si betta mai linistiti, dar asta nu inseamna ca la un moment dat si fara nici un motiv nu poate sa nu sa se ia la bataie cu ceilalti locatari. E bine ca cei neiformati sa fie informati din timp, de aia se insista asa de mult pe tinerea acestor pesti separat.

This message was edited 1 time. Last update was at 15/11/2011 08:31:05

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]
aLLLx
Membru de baza
[Avatar]

IP:

dragos wrote:... tot timpul infoiati (dar nu se bateau).....Asta pina cind am bagat si un alt mascul strain care a stricat toata treaba si i-a facut sa se bata si intre ei.

"Infoierea" masculilor betta reprezinta pentru acestia un factor de stres (inutil, chiar daunator), masculul cel nou a fost doar scanteia care a aprins bomba nu cauza in sine.
Raresshh
Junior member

IP:

Pana la urma am luat cinci neoni fara guppy,dar nu au nici o treaba cei doi betta cu neoni.Betta stau mai la suprafata iar neoni stau intr-un grup mai la fundul acvariului.Singura problema este ca atunci cand le dau de mancare betta se duc si halesc repede si nu mai ramane si pt neoni.Ce pot sa fac pt problema cu mancare.Mersi
stefanp
Moderator

IP:

Neonii sunt pesti care nu prea urca la suprafata, caci sunt sfiosi.
Insa in timp se vor obisnui...cel putin ai mei, acum urca la suprafata si mananca, mai in viteza, dar mananca bine. Acum nu stiu daca n-o sa se supere betanul pentru tupeul lor si sa-i corecteze, dar asta ramane de vazut.
Mai da-le timp cateva zile sa se obisnuiasca cu noua locatie, si daca nu urca nici atunci cauta ceva mancare care sa se scufunde mai repede si o vor manca din masa apei. Chiar si fulgii daca ii impingi tu in apa se duc repejor jos. Doar sa ai grija sa nu dai prea mult si sa cada pe jos...

Si era bine daca luai mai multisori neoni...

LE: Sa inteleg ca ai mai multi betta in acvariu?

This message was edited 1 time. Last update was at 15/11/2011 17:30:37

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Raresshh
Junior member

IP:

am o femela si un mascul dar parca nici nu stiu unul de altul.Sunt foarte cuminti si cu neoni si intre ei.
stefanp
Moderator

IP:

Sa dea Domnu' sa ai in acvariu niste exceptii din astea pasnice

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Raresshh
Junior member

IP:

Merci.Sunt niste adevarati hipioti deocamdata
exp
Member
[Avatar]

IP:

Ai mare grija. Pestii isi intra in adevaratul comportament dupa ceva timp.
Am avut si eu probleme cu un scalar (cumparat din nestiinta prietenei mele), ma gandeam la inceput ca e foarte pasnic... Cu timpul, s-a acomodat si pluteau numai aripioare prin acvariu. Nu era numai teritorial, pur si simplu ii vana pe ceilalti peste tot. Eu zic sa nu risti cu 2 betta... sau macar sa-i monitorizezi des sa nu ai probleme.
Tu le dai aceeasi mancare neonilor si bettanului? Eu am betta si l-am invatat bine, ii dau vreo 4, 5 bobite de betta gran o data pe zi si se duce linistit la treaba lui, nu mai cerseste. Neonii nu urca la mancare din ce stiu eu, cum a spus si colegu' mai sus, sunt mai timizi, dar poti sa le "impingi" usor cu degetul mancarea, ca sa pice spre fund, sa nu stea la suprafata.
Incearca sa hranesti variat, nu cu un singur tip de mancare, vezi ce le mai place, blood worms, artemia...

It is fear that gives men wings.
Raresshh
Junior member

IP:

am mai multe feluri de mancare si acum le imping mancarea neonilor in jos si o mananca.

This message was edited 1 time. Last update was at 16/11/2011 16:36:36

Raresshh
Junior member

IP:

Salut.Cei cinci neoni au crescut destul de mult,dar am observat ca unul/una dintre ei are burta destul de mare.Daca este fata,ar putea avea icre?Sau ar putea fi blonav/a?Multumesc.
Alexandru Bazavan
Senior member
[Avatar]

IP:

Pune o poza sa vedem ce-i cu el.

Comentariu in acvariu
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/18880.page
Betta:o noua pasiune
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/23023.page
Un nou proiect: 30 de metri cubi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/24920.page

[Email] [Yahoo!] [MSN]
Raresshh
Junior member

IP:

cel mai grass dinte ei. http://imageshack.us/photo/my-images/39/img2011112600169.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/190/img2011112600171.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/408/img2011112600172.jpg/
cam neclare.
In prima este cel de jos.In a doua doar el si in a treia cel din mijloc.

This message was edited 2 times. Last update was at 26/11/2011 18:32:36

mihai_ursescu
Junior member

IP:

nu pare bolnav...cred ca e o ,,ea''
da se mai intimpla la neoni(si nu numai) destul de des sa se ,,umfle'' in burta si sa crape....boala se numeste hidrofitzie infectioasa parca...nu e contagioasa dar e bine ca pestele afectat sa fie sacrificat ,sa nu moara in acvariu si ceilalti pesti sa ,,ciuguleasca'' din el...simptomul clar la aceasta boala e una ca pestele se umfla si a doua e ca ii se zbirlesc solzii...daca e doar gras e doar o femela plina de icre...

Forum Index » Anabantidae
Go to: