[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Poti pune un reactor extern, daca n-ai sump.
Sau poti folosi chimicale: http://aqua-life.ro/conditioneri-apa/tropic-marin/tropic-marin-elimin-np-reduce-nitrat-fosfat
Ii stiu, ca m-ai trimis pana acolo sa iau geam ultraclar si se uita tanti aia la mine ca rata la bariera
opincarul wrote:Apropos de caratul sticlei, pe Maica Domnului e o geamgerie - Afloriceli. Discuta cu ei pentru sticla si carat acasa. Nu sunt departe de tine.

Daca nu au CNC pentru taiatul geamurilor, nici sa nu te deranjezi. Sub nici o forma sa nu accepti geamuri taiate cu diamantul..
koala wrote:
PS2: Noteaza vorbele mele... dupa ce faci noul bazin, in termen de maxima 6 luni, o sa-ti doresti sa-l fi facut mai mare.

True! Eu abia l-am facut, imi curgeau balele cand ma gandeam ce mare si cool o sa fie, dar dupa ce l-am urcat pe stand am realizat ca nu e chiar asa de mare cum visam
Cum plm ai reusit..

Uite aici sunt mai ieftine: http://www.e-marbo.ro/balast-electronic/balast-electronic-osram-qtp5-2-x-24-39-220-240.html
Multam, fratica
Eu mi-am facut acvariul cu 2 fete ultra-clare. Mare branza-diferenta nu se observa, sincer.
Am pus si intaritoare, daca sunt lipite estetic si sunt pozitionate deasupra viitorului nivel al apei, nu deranjeaza cu nimic. Eventual ii faci o rama din komatex/alt plastic care sa mascheze intaritoarele. Iti recomand 2 longitudinale si una in "H".

Fundul dublu - daca te gandesti sa pui bolovani, nu strica, dormi linistita. Varianta 2 e sa faci o dublare pe fundul bazinului, jur imprejur, cu fasii din sticla.
Ambele variante iti mai ofera o chestie buna, de siguranta: cele 4 fete vor avea aderenta mai mare cu fundul bazinului.

La o inaltime de 50cm, sticla de 10 e ok

60 de lei.. As vrea sa-l cunosc si eu pe domnul din Valcea
SFORTA mea e mai mare

Frumoasa euphyllia! Sa-ti traiasca si pejtii!

De unde ai luat euphyllia si cat a costat?
???
Na.. fara tate, ca ti-o fi dor di mini

image
Cumperi?
In principiu, poti pune asa:

1 - strat de substrat fertil (ingrasamant) iar deasupra pietris (fara sa le amesteci) - recomandat pentru plante
2 - nisip - dar nu recomand daca vrei plante, radacinile vor putrezi repede
3 - pietris cu o granulatie decenta, indiferent de care si cum le amesteci, asta tine si de gusturile tale. dar daca vei amesteca manado (usor) cu un pietris oarecare (dar greu), in timp se vor separa. idem si daca au granulatii sensibil diferite. chiar daca nu ai substrat fertil, poti folosi pastile fertilizante.

Dupa umila mea parere, ar trebui sa alegi cu grija pietrisul. Poate pe moment te bucuri ca iei ceva ieftin, dar ai toate sansele ca in viitor sa nu-ti mai placa - iar schimbarea lui se face groaznic de greu, in general se lasa cu resetarea sau cel putin cu decilarea acvariului. Asa ca mai bine alege intelept de la bun inceput

Parvula ruleaza si se rostogoleste fin. Ah, si un boschete de Ammania Bonsai, tuns corect si corespunzator.
Eu zic ca solutia pe care i-am oferit-o e foarte buna in situatia lui - si cea mai ieftina/usor de realizat.
Totul e sa gaseasca balansul potrivit intre tur si retur, prin reglarea optima a pompei. Eventual sa faca doua gauri, reglate fie la acelasi nivel, fie una mai sus putin pentru siguranta.
Daca vrei ieftin, pietris din Hornbach/Bauhaus. Daca vrei frumos, ti-as recomanda Dennerle Crystal Quartz Dark Brown.
Mie personal nu mi-a placut deloc Manado, in primul rand e foarte usor (ti-l zboara curentii de aer, plantatul e un chin), iar in al doilea rand, in apa capata culoarea ruginei.
Tu ai dreptate, dar la marimea acvariului (anormal de mic pentru un nano marin) nu se pune problema unui BA intern. Cel mult un overflow box - daca isi permite sa-si asume riscurile de rigoare.
Corpul lampii e (aproape) ca o piesa de mobilier, nu-i mai dau alte gauri ca se strica fengshuiul

Dar a functionat pe sistemul asta mai bine de un an cu 8 tuburi de 54w.
Vor fi 20 de leduri de 3w (subalimentate), intr-o incinta inchisa si ventilata cu 4 coolere (2 in si 2 out).

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: