[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Doamne ajuta, sa fie intr-un ceas cu cuc!

Ia-ti la revedere de la ancistrusi
Multumesc nea Aurel, am sa procedez asa cum zici matale
Aurel - multumesc, stiam io ca ma iubesti (o sa vorbesc cu frate-miu sa te protejeze).
Rowa merge si asa, doar sa treaca apa prin el? Nu trebuie sa fluidizeze?

George, dar se poate, fratele meu e cel mai bland om de pe planeta

Zi-mi cat costa usile, sa sa nu ma trezesc ca trebuie sa fac 2 credite la banca
Scobeste prin topicurile lui Koala, facuse reactoare din sticle de Aqua Carpatica si niste pompe mici.
Tovarase Prim, mi-a facut placere sa-mi mai clatesc ochii cu un pic de verde.
Laudele sunt de prisos, pozele vorbesc de la sine
Gasit, multam!
No, si cand zici ca e meciul, poimaine seara?
A, nu grasule, asa ma stii tu pe mine?

Vorba unei colege de la birou: sunt o doamna, ce plm
Dane, e fioros

George, de ce sughiti?
Mai am pe acasa (din amintiri, nu pot verifica acum) Acvaristica practica si o carticica de buzunar, tot de acvaristica.
Nu reusesc sa gasesc Exotica, isi mai aminteste cineva autorul sau editura?
Daca nu ma ajutati, il chem pe frati-miu mai mare sa va bata
Nu e vorba de nici o ironie matusalemica
La vremea aia eu aveam acvariu cu cornier metalic, lipit cu chit (nici in filme nu auzisem de silicon) si cea mai mare smecherie tehnologica era vibratorul nemtesc.
Biblia mea era "Cresterea pestilor de acvariu", de Ing. Marcel Staicut (din memorie numele, nu stiu daca am nimerit-o).
De revista Exotica n-am auzit, dar o voi cauta s-o cumpar, imi place sa am la colectie (langa Omagiu) tot soiul de carti vechi.

P.S. m-am intors acum 5 minute de la petshop, am cumparat produse Dennerle

Space Construction Vehicle, ce, n-ai jucat Starcraft?
Acum pe bune, cat de batran sunteti? Ca io in 90 imi serbam majoratul si descopeream beutura, n-aveam taine din astea stiintifice
De ce aia a ma-sii simte nevoia sa faca una ca asta din doua in doua luni? Buretele a fost curatat joi, inauntru se afla Rowaphos.

Voi cum procedati cu Rowa ca sa nu aveti surprize din astea de 2 lei?

Depinde in ce directie vrei sa o iei.

Vrei sa faci acvaristica la nivel mai mare? Sau te multumesti cu ceva care sa-ti dea putine batai de cap, dar fara pretentii?

In principiu, ce ai acum e la nivelul anilor 90. Un acvariu low tech, unde pestii pot supravietui (sau nu). Investitie mica, pierderi mici, peste care poti trece fara mari regrete.
Il mai poti tuna nitel:
- in primul rand, sa scapi de scoicile alea. sunt din alt film si iti cresc duritatea apei.
- incearca sa maschezi echipamentele.
- pietrisul albastru arata oribil, iar nisipul este foarte ordinar. iti sugerez sa cumperi o punga de pietris frumos, gen dennerle crystal quartz dark brown. arata super si nici nu trebuie spalat inainte de utilizare.
- plantele din plastic sunt ok, nu necesita nici un fel de intretinere, dar incearca macar sa adugi elemente naturale de decor: lemne si pietre
- colantul albastru arata groaznic, s-ar vedea mult mai frumos cu negru sau alb-mat.

Daca doresti sa faci acvaristica cu un etaj mai sus, discutam altfel. In primul rand, scapi de plantele din plastic si de piatra de aer (iti elimina si ultima bruma de co2 din bazin).
Daca vrei plante naturale, trebuie sa iei in considerare schimbarea luminii, inceperea de aditii (fertilizanti micro si macro, carbon lichid) si utlilizarea unui sol adecvat si timp alocat pentru mentenanta bazinului.

Asteptam decizia ta
Ma bag si eu ca musca-n lapte.
Cand umblam sa-mi fac prima lampa cu leduri, imi amintesc ca m-a trimis Radu la plimbare cu toate sursele "speciale" pentru leduri, pe care le aveam.
Si m-a pus sa cumpar o sursa scumpa, Meanwell, pe motiv ca avea curent constant.
Porcu wrote:stiu ce abominabila fapta ai comis .

Si-a facut Alex acvariu de apa sarata?
(sper ca tii la glume) - cheama si un preot, pentru o exorcizare mica
Posibil sa fie si de la ancistrusi, dar cand am avut xipho asa se comportau, ca imbecilii

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: