[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Mi se pare mie sau duduiei i-a scapat o tata afara?
Gata, m-a dezamagit mos Koala.
Ma asteptam sa inceapa cu "ba, o fo greu, al dracului de greu"
Aer conditionat in camera unde e acvariul. Confort pentru tine, confort pentru pesti.
Ia-ti un aparat cu inverter, consuma mai putin decat un ac clasic. Ia-ti un aparat care sa aiba tot felul de functii, gen racire rapida apoi mentinere temperatura de confort/mod economic.

In jurul sticlei apa o sa fie foarte rece, iar in rest, calda. Variatiile de temperatura nu aduc nimic bun, nici la oameni nici la pesti.
Eu nu recomand metoda asta, cu gheata.
Mai toti acvaristii folosesc metoda ventilarii suprafetei. Creste si evaporarea ce-i drept, dar iti scade temperatura apei cu 2-3-4 grade, in functie de volum si numarul de ventilatoare.
Poti sa improvizezi ceva cu coolere de carcasa PC, sau sa iei un produs "de-a gata".
https://www.google.ro/search?newwindow=1&biw=1360&bih=643&tbm=isch&sa=1&q=cooler+acvariu&oq=cooler+acvariu&gs_l=img.3..0i24.18878.19682.0.19862.7.7.0.0.0.0.153.835.3j4.7.0....0...1c.1.64.img..2.3.404...0i7i30j0i8i7i30.1EeQUH_MLOo#imgrc=zdebBX9jnR-1rM%3A
Invata sa fii mai calm si mai rabdator, nu uita ca suntem pe un forum unde discutam despre hobby-uri, nu politica.
Te-ai enervat ca nu ti s-a raspuns la timp - se mai intampla, unii n-au inteles din prima care este problema, altii sunt ocupati cu probleme personale, serviciu, etc.
Nu esti nici primul si nici ultimul - si eu mai am pe forum intrebari care au ramas fara raspuns, dar n-am considerat asta un motiv sa sar la gatul cuiva. Le pun poze cu femei goale ca sa se oftice ca nu vor avea parte de ele si gata.

Legat de acvariul tau, iti dau un sfat. Uita de filtrarea mecanica. Axeaza-te pe filtrarea biologica, renunta la bureti, bile din plastic, ceramice. Umple filtrul pana la refuz cu un mediu de filtrare biologic (dupa buget, sunt si mai ieftine si mai scumpe). Varianta ieftina ar fi Siporax de la Sera. Varianta mai scumpa ar fi Eheim Substrat Pro sau ADA Biorio. Eu personal am folosit in 2 filtre Eheim 2078 combinatia Siporax + Matrix + Biorio.
Filtrarea mecanica asigura o filtrare de moment, superficiala si necesita mentenanta regulata. Cea biologica e de drum lung - dureaza intre 3-5 saptamani ciclarea filtrului, dar 2-3 ani nu mai umbli la el, il uiti.
Poti ajuta inceperea colonizarii filtrului cu ceva bacterii bune - eu recomand Prodibio BioDigest (bacterii) si Prodibio BioTrace (papica pentru bacterii, activator).
Un alt sfat ar fi sa lasi acvariul in pace. Baga mana in el doar daca este neaparata nevoie, in rest, evita. Iar un ultim sfat, este sa eviti suprapopularea si alegerea inteleapta a pestilor, in functie de nevoile lor (chimia apei, marimea pestelui la maturitate, etc).

Atasat iti ofer si cheia succesului in acvaristica.
Bine ai venit in comunitate, ne bucuram ca vrei sa citesti, sa te informezi, sa inveti si sa progresezi.
Dar las-o mai moale MAN cu arogantele si cu tonul superior, ca-ti sta mai bine. Nu de alta, dar noi aici suntem ca o mica familie si becalismele ne strica feng-shui-ul.
Ai putea sa-i ceri scuze lui Faye pentru tonul folosit si comparatiile nepotrivite. Asta daca esti barbat.
Gabi C wrote:Am sa incerc sa fac zilele astea o schita cam cum ma gindesc sa arate.

Poftim o mana de ajutor

https://www.google.ro/search?biw=1360&bih=643&tbm=isch&sa=1&q=reef+live+rock+hardscape&oq=reef+live+rock+hardscape&gs_l=img.3...27520.28954.0.29340.7.6.1.0.0.0.124.559.5j1.6.0....0...1c.1.64.img..2.0.0.ikNzOp6zXxs
Vad si tac
Probabil ca in 2011 nu exista regula cu inchiderea postului dupa publicare. Si dupa activarea optiunii, cel mai probabil, s-a aplicat doar la posturile ulterioare, nu si la cele existente.
Deja mi-e mila de tine, cand ma gandesc ce greu o sa-ti fie

Distractie placuta bre, sa ai pofta
Exact modelul ala il am.. In fine, o sa-l folosesc in saculet.
Multumesc
Faye wrote:Eu am 3 masculi si 2 femele(au fost 3), de mai bine de 2 ani. N-au depus niciodata.
Cred ca e ceva acolo la tine care ii indeamna la treaba.

Ma intreb daca pestii il pot vedea pe mos Koala prin sticla acvariului
Sa va traiasca, sa fie sanatoasa si sa treaca cu bine peste examene.
Parca esti pe vremea lui nea Nicu si vrei sa depasesti planul cincinal in 3 ani si jumatate, asa produci ancistrusi
Parca il chema Alex..
Un egal echivalent cu o infrangere, care ne conditioneaza iar de rezultatele altora.
Frumos bibanul
Sa-ti traiasca!

Am vrut sa zic ca acum cand e meciul te-ai trezit si tu sa bagi mana la pejti, dar na.. n-ai pierdut nimic
Intotdeauna l-am spalat inainte de utilizare.. problema e ca dupa 2 saptamani face revolutie
Eu nu vreau plante, vreau doar sa te felicit pentru ceea ce faci. Ai mai multe topicuri la donatii decat am eu posturi offtopic

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: