[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Cum tineti tubi in viata?  XML
Forum Index » Hrana
Author Message
DENNZ
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut!
Cum tineti tubi in viata?
Eu ii tin intr-un borcan la care las sa picure apa in el.
Am citit intr-o carte ca se mai pot tine cu carbune activ si cu o oxigenare a apei. Cica rezista 3 saptamani.
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

DENNZ wrote:Am citit intr-o carte ca se mai pot tine cu carbune activ si cu o oxigenare a apei. Cica rezista 3 saptamani.
Asa o fi .......

Eu ii tin intr-un lighean, in baie, cu apa cam 0,5-1 cm. Ii spal zilnic. Rezista uneori 4-5 luni (fara misto ca n-am chef) - numai daca n-au ramas cu traume fizice (sau psihice ) in urma colectarii - viermi rupti, raniti care sa moara si sa-i strice pe toti.

Spalatul il fac asa: intr-o galeata de 5 litri "desfac" complet ghemu'. Pun apa pina sus si amestec. Viermii "sanatosi" pica primii pe fund. Cei "rupti" sau care incep sa se "strice" mai ramin citeva secunde in masa apei. Ii vars (pe aia penali) in lighean si pe ei ii dau premii la pesti. Atentie sa nu fie chiar morti ca nu-s buni.

Daca prinzi o tura "penala" de viermi poti sa le spui si poezii seara la culcare ca tot nu-i tii vii mai mult de o saptamina.

P.s. Imi amintesc ca s-a vorbit mult pe forum despre pastrarea Tubifexului.

Poze: smilie ... Poze cu plante
tino
Junior member
[Avatar]

IP:

fratilor,eu ii tin intr-un acvariu de vreo 80L plin cu apa si cu mult oxigen.la 2-3 zile chimb apa si vreau sa zic ca daca au oxigen suficient rezista cel putin 1-2 saptamini,aa pe fundul acvariului am putin pietris marunt,cam asta e tot,in conditiile astea imi rezista f bine
[Email]
gogolanu
Junior member
[Avatar]

IP:

eu dupa cite am vazut, se pare ca conteaza calitatea apei si la viermii astia imputiti,ex. la cluj apa moale,daca curge pe iei nu au nimica traiesc, la Brasov apa dura daca curge pe iei in aprox 4 zile mor toti, la mine aceiasi poveste daca las apa sa curga pe iei mor , nu stiu daca asta ar fi cauza dar este o legatura
eu cind am ii tin cu ozon si aer mult intr-un acvariu si stau bine
am incercat si fara apa in tavi umezi cu doua spalari pe zi ,dar tot mor o parte din iei cei de dedesupt, (in frigider au stat ok dar imputi frigiderul)sa aiba vreo legatura cu apa de unde au fost recoltati !
PLOAIE84
Junior member

IP:

Eu tineam viermii intr-un bidon de 5l taiat cu nisip si vre-o 3l de apa traiau destul de mult daca ii lasam
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Hrana
Go to: