| Message |
|
|
Terra wrote:Dupa peste o luna am obserat ceva rosu la nas la scalari, unde are gaura de la nas, inauntru dupa os. Nu stiu sa explic mai bine. Parca ar fi pete de singe, zici ca a dat cu capul de sticla sau ceva.
Si eu am observat chestia asta dea lungu' timpului la scalarii deschisi la culoare. Daca am inteles corect descrierea ta nu-i nici o problema. Daca la scalarii tai arata altfel decit imi imaginez eu ....... nu mai stiu ce sa zic ....... o poza in detaliu ar fi de mare ajutor.
P.S. Elibereaza pestii din puscarie  ....... mai ales acuma ca te-ai informat corect.
|
 |
|
|
Endo_ro wrote:0,5 -1 cm de apa cam la cati viermi ?
Sa-i acopere sau sa stea si in afara apei ?
Eu tin in lighean cam 1 kg tubi. Baza ghemului e in apa, partea de sus afara.
|
 |
|
|
Cu tristete in glas va anunt ca puiu' de Notho nu mai e printre noi  . Nu l-am mai vazut de mai mult de-o luna  . Cred c-a murit de plictiseala  .
Ce bine ca Batracianus nu mai are acces la Internet  ca pppaaa el n-am curaj sa-l anunt de tragedie.
|
 |
|
|
Allen_g30 wrote:frunzele noi par a fi sanatoase, dar dupa ce ajung la o anumita marime, fac ca si cele vechi, se lasa pe fundul bazinului si dupa 2 zile se macina. o sa revin si cu ceva imagimi.
Banuiesc ca din cauza cresterii temperaturii metabolismu' plantei a crescut ( n-ai observat ca frunzele noi cresc intr-un ritm mai rapid?) => necesitati mai mari de micro si macroelemente, lumina, CO2 - astea au ramas aceleasi. Pentru ca n-are de unde le lua, probabil ca la cauta in frunzele batrine care dau semne de oboseala.
Incearca sa scazi temperatura - lasa suprafata apei libera, foloseste ventilatoare ....... s-a povestit destul de mult.
|
 |
|
|
Intrebare: I-ai separat pppaaa aia doi bolnavi?
Endo_ro wrote:Vestea buna este ca ala mai mare care nu manca a halit cu pofta. Ala mic nu. Dupa aceea nu l-am pacalit pe ala mare sa mananca si granulata.
Eu zic sa-l tii cu Tubi pina mai pune ceva carne pppaaa el. In paralel cu hranire cu Tubi faci tratamentu' cu Metronidazol.
Endo_ro wrote:Dar spuneti-mi si mie ca nu stiu cum naiba sa tin tubii aia vii.
I-am tinut in apa, i-am tinut umezi, i-am tinut uscati, in frigider sau afara, in borcan acoperit sau descoperit, la intuneric sau la lumina scazuta. MOR !!!!!
Eu ii tin cu 0,5-1 cm apa. Si ii spal de doua ori pe zi. Presupun ca ai tai mor in halu' asta pentru ca i-ai luat pppaaa jumate morti. Se mai intimpla. Ia altii. Sau ai o apa penala rau la retea. Daca apa e de vina, tine citiva litri intr-o galeata dddaaa pppaaa o zi pppaaa alta sa iasa macar cloru'.
Endo_ro wrote:Daca mai pun si metronizadol d'ala nu mor ?
Tubifexu' nu moare dddaaa la Metronidazol. Le-am dat dddaaa nenumarate ori.
Endo_ro wrote:Ziceti cum sa-i tin ca sa il scap macar pe ala mai mare, ca altceva nu vrea.
Dupa cum spuneam mai sus trebuie sa manince ceva pina se pune pppaaa picioare. Daca numa' Tubifex vrea, asta dai. E prea slabit sa mai astepti.
Endo_ro wrote:Eu le-am dat la toti cate putin.
Nu asta am spus  . Sa nu ai probleme mai incolo.
|
 |
|
|
nemo wrote:Ai vreo metoda de a separa grindalul  ca dupa ce ii spal pe aia din apa, trebuie sa astept sa se aseze grindalul sa torn apa de pe ei, iar mizeria se duce si ea la fund cu grindal cu tot si acolo ramane...
Dupa citeva spalari ramina apa limpede. Mizeria care ramine pe fund printre grindal mi se pare nesemnificativa. Eu le dau la pesti grindalu' + mizeria. Daca e chiar asa multa mizerie acolo arunc-o ca se inmultesc viermi ca ....... guppy  .
|
 |
|
|
johnny6600 wrote:unul din scalari are burta umflata si respira foarte greu.
Presupun vreo infectie cu oarece bacterie. Am tratat un discus matur care "facea la fel" ca scalaru' tau cu Cloramfenicol 80 mg/litru. Discusu' meu avea si un ochi iesit usor din orbita asa ca un presupus ca e o infectie bacteriana. Probabil ca n-o sa stim niciodata daca boala are aceeasi cauza  , da' ce sa facem, bijbiim si noi cum putem.
Daca alegi tratamentu' asta fa-o intr-un acvariu separat sa nu dai peste cap tot echilibru' din acvariu' mare.
|
 |
|
|
Allen_g30 wrote:planta a inceput sa se "strice". mai exact, frunzele, care inainte stateau frumos in sus, se lasa acum pe fundul bazinului.
e de rau sau de bine?
N-a zis nimeni nimic pentru ca ai fost un pic confuz. Eu nu inteleg cum se strica  . Cum adica se lasa pe fundul bazinului? Pur si simplu isi schimba pozitia? Cresc frunze noi? Daca da, cum sint? Fiind o planta cu crestere rapida in 2-3 zile evolueaza. Trebuie sa se observe ceva.
|
 |
|
|
koala wrote:... parca nea' Tut avea asa ceva la bazinele lui ... daca o mai trai,
Uite cum puneti voi batrinii faraoni sa se trezeasca la viata, sa iasa din sarcofage si sa-si dea drumu' la gura lor demodata  . Nu va e frica de blesteme  ?
Foloseam filtrele de substrat asa: plantele in cutii cu turba fertila la radacina si ingropate in substrat. Daca nu intra complet se pot masca cu buturugi cu Anubias sau Vesicularia, tufe de Microsorium ....... . Cert e ca se aduna multa mizerie in substrat si odata pe luna trebuie scoase toate cutiile si buturugile si sifonat substratu' pina la fund. Iese un noroi penal de acolo  . Daca se neglijeaza operatiunea asta nu convine deloc plantelor.
Ca principal avantaj ar fi ca tine o apa foarte limpede in acvariu. In momentu' cind faci schimbu' de apa si te iei cu miinile de cap ca-ti vine apa tulbure pppaaa teava, in citeva ore e limpede. Limpezeste apa mai repede decit o canistra. Asta nu inseamna ca filtrul de substrat ar fi superior canistrei. Probabil ca e singurul avantaj fata de canistra.
Al doilea avantaj e pretul scazut. Fie ca se foloseste o pompa de aer, fie un PowerHead.
Tot la avantaje: volum imens de filtrare = bacterii o gramada => amoniac, nitriti = 0. Daca nu este curatat periodic, nu se mai oxigeneaza => probleme.
Marele dezavantaj e ca trebuie aspirat pina la fund destul de des = multa munca. E destul de neplacut sa scoti toate cutiile cu plante.
Concluzie 1: daca folositi filtre de substrat aveti de muncit. Probabil ca la unii merge citeva luni fara sa-l curete (depinde de cantitatea de mizerie din acvariu), da' nu recomand lenea  .
Concluzie 2: filtrele canistra sint superioare filtrelor de substrat. Pacat ca-s pppaaa bani  .
|
 |
|
|
mistretzu wrote:ca ne face asta (liviu etc) de ras. Hai Stiinta 
Oare cine va face pppaaa voi dddaaa ris mai mult, mititelu' de liviu sau Stiinta lu' Mititelu 
|
 |
|
|
White wrote:Da uite ca sa remediez problema oa sa imi iau un acvariu mai mare :-)
Vreo 300 litri ar fi  .
|
 |
|
|
White wrote:zic eu ca pentru doi discusi mici ajunge 112 litri parerea mea. :-) or sa se simta ca in ocean singurei acolo.
Ba ca la puscarie  . Ca la Gherla.
Camera de lux cu 2 puscariasi.
P.S. Pune-te omule pppaaa citit :citeste: ca nu-i bine.
|
 |
|
|
koala wrote:poate ca la el luna are numa' 12 zile
Indubitabil omu' e extraterestru. Si nici o planeta din sistemu' nostru solar n-are luna de 12 zile. Ramine singura varianta plauzibila ca e de pe vreo planeta ratacita in Univers undeva departe. Uite cum creste caracterul de universalitate al forumului  . Desi ma intreb cu ce ganduri pe la noi. Cred ca urmareste ceva :ninja: . Sper ca nu sa ne goleasca acvariile de plante, pesti si ce-o mai fi prin ele. Ar trebui tinut sub stricta supraveghere.
|
 |
|
|
White wrote:Pai pentru doi discusi de 5-7 cm nu e bine?
Nu e bine. Doar daca ai un acvariu elastic care creste odata cu pestii sau daca vrei sa tii dwarf discus with big eye (g.g TM)
|
 |
|
|
Baga tu toate detaliile ca unii sintem cam batrini, foarte aproape de  ....... (=lumea de dincolo, unde ne intilnim cu pestii tai) si nu mai tinem minte ce ai acolo.
|
 |
|
|
White wrote:Ce ziceti la un acvariu de 112 litri ce fel de incalzitor sa pun?
Unu' cu termostat de 100 W. Cred ca Tronic e cel mai coolt pppaaa care-l gasesti la noi.
Da' chiar vrei sa cresti discusi in acvariu' de 112 litri :nutz: ? Nu ti se pare prea mic?
|
 |
|
|
Endo_ro wrote:De unde iau metronidazol si aqutan ?
Metronidazol gasesti la farmacie. E vreo 12.000 lei/cutie cu 20 pastile. Aqutan gasesti la Shop sau poate la magazinele cu pesti.
Endo_ro wrote:Si o intrebare stupida pentru un acvarist mai vechi !!!!
Tubifex sunt tubii aia de la piata, despre care se spune ca sunt destul de periculosi pentru discusi ? 5 mii gramada? 
Aia sint. Nu-i recomand la discusi dar in cazu' pestilor tai situatia e bubonica tare de tot si nu vad alta hrana care sa le faca pofta.
Inainte de a da Tubifexu' tine-l in apa cu Metronidazol vreo 2-3 zile (poti pune o pastila la 1/2 litri). Dupa ce pui pestii pe "picioare" va trebui sa-i deparazitezi. Mai poti folosi pentru deparazitarea Tubifexului si medicamente care contin ca substanta activa praziquantel (droncit). De la farmacii veterinare.
|
 |
|
|
|
Scoate icrele intr-un alt acvariu. Cu aerare, termostat ....... apa curata, evenual ceva impotriva Saprolegniei.
|
 |
|
|
muscalu wrote:Cu ce se vopseste?, ca are o culoare cam aiurea...
Se poate vopsi si cu ....... luminarea  . Cu atentie sa nu ia foc toata. Cind se apride sufli cu putere sa o stingi. Arata coolt  .
|
 |
|
|
cristiandincluj wrote:am citit cu atentie articolul referitor la Volumul acvariului si numarul pestilor si tot nu mi-am dat seama daca sint prea multi .
..............
din 7-8 citi am avut au mai ramas doar 2 deci nu prea cred ca rezista conditiilor super optime pe care li le ofer:
Trebuie sa depasesti un prag pihologic: sa accepti cruda realitate ca alea nu sint conditii optime :alright: .
|
 |
|
|